Dwell's Favorite Home Design Ideas and Photos

The windows in the first floor living area can be expanded to reveal gorgeous views of the trees to the north.
A single roof connects the concrete volumes.
The living area, which is connected to an outdoor terrace, provides ample room for entertaining.
The apartment’s most striking feature is a custom wall and ceiling mural by Calico Wallpaper, inspired by Vancouver’s Stanley Park. The Asher bed is by Rove Concepts, the sconces are Pearl Modern Wall Sculpture by Cedar & Moss, and the bedside tables are from Crate & Barrel. A mohair throw by Bronte Moon falls across Frette linens.
Stadt Architecture’s Christopher Kitterman transformed a generic studio in Chelsea into a bright one-bedroom apartment for Vancouver couple Dale Steele and Dan Nguyen. The living room features a Hans Wegner GE290 lounge chair upholstered in leather by Spinneybeck, a round rug and Cobble Hill Adams sofa from ABC Carpet & Home, a Pedrera coffee table by Gubi, and a Bob side table by Poltrona Frau. An automated lift raises a TV from inside the custom millwork under the window. Acid-etched tempered glass doors lead to the bedroom.
The kitchen counters and backsplashes are Calacatta Gold marble. The terrace barstools are Tolix Marais from Design Within Reach.
The kitchen was significantly enlarged; it includes appliances by GE Monogram and a faucet by Delta.
The gabled addition is topped with a standing seam metal roof and is clad in vertical corrugated metal siding.
Natural light fills every room of the bright and airy addition.
A hammock hangs from the sheltered terrace outside the master bedroom.
The roof terrace is conceived as a large exterior room, delimited by walls and windows that frame the fantastic views of the Monterrey mountains.
"We are able to...take full advantage of the northern orientation, introducing passive solar design techniques, which allows the design to maximize its thermal efficiency," says MODO founder Michael Ong.
The couple wanted a home where they could relax, cook meals, listen to music together, and leave the hustle and bustle of the city behind.
The shallow plan helps with cross ventilation, while a deep overhang to the north provides shade for the living areas in the summer.
The home presents a narrow facade to the street.
Internal brick walls and polished concrete surfaces provide thermal mass that helps to keep the interior spaces cool.
Crittall-style windows encase the sleek and modern kitchen. In this room, deep veined marble has been used for the counters and backsplash.
Both the walls of the hallway leading to the master bedroom and the two bathrooms are covered in a Fornasetti wallpaper that features dreamy cloud graphics.
The two bathrooms feature gorgeous Carrara marble wall tiles.
The walls, ceilings, windows, and cabinetry were all strategically positioned to unveil views to the outdoors.
The second floor, which houses Mark’s office, has aluminum-framed windows on three sides and opens to a roof deck.
Half of the house is a solid volume with a shed roof.
"As with a tree, we tried to create organic architecture that could be formed by a hierarchical combination of different parts, such as plants, pleats as openings, and concrete boxes," explains Hirata.
Planters have been placed around the pleats to create pockets of sky gardens on the perimeter of the building, with some featuring steps that lead to other outdoor terraces.
The exterior of the home is clad in charred wood siding, which pays homage to summertime bonfires on the beach.
Casement windows let cooling breezes in from the west.
The cabin is intentionally subdued in color and texture, allowing it to recede into the woods and defer to the beauty of the landscape.
In this view, one can see how the curved addition makes space for an outdoor seating area with a fire pit, and eventually meets the clapboard form of the original house.
In the new kitchen, oak timber veneer joinery unites concrete floors and counters.
In contrast to the industrial neighborhood, the views from the upper-level deck look directly into the canopies of surrounding established trees.
Upon entering the house, one immediately sees right through to the rear garden from the main corridor.
The Statuarieto–walled master bathroom features a Comfort Mood tub by Boffi with taps by Vola; the shower fixtures are by Dornbracht.
The kitchen's white palette allows the bright blue cabinets and gold hardware to stand out.
Sculptural timber-paddle stairs lead up to the mezzanine bedroom.
At the rear patio is a kitchen, dining area, and an Ipe-wood deck with a fire pit, lounge seats, and a water feature.
The home is accessed from the west, where the garage is hidden behind a charred timber door.
A sheltered outdoor terrace is located near the heart of the home.
Red ALPOLIC aluminum composite panels have been used for the exterior cladding.
Beds are lofted above the kitchenette and large bench, and are accessible by wooden ladders.
The four double doors swing open to become four entry and exit points.
On the ground level, the kitchen is reached by stepping down toward the back of the home, ultimately leading out to a rear yard.
The entire apartment is outfited with Sangaré’s UNITÉ lighting, which has been inspired by the rectangular, prefab building blocks of Habitat 67.
The bathrooms are a break from the minimalist aesthetic of the living spaces, injecting color and interesting finishes that include the use of a dichroic glass shower divider.
The open kitchen has a warm Mediterranean-like feel and overlooks the central garden.
Large sliding doors fully enable indoor/outdoor living.
Rather than opting for the schematic, open-plan design of the renovated Queensland worker's cottage, the formalized living, sitting, and dining areas are compartmentalized; each room is dedicated to their function.
Dusty built the half-pipe for their son Gram's first birthday. It's the cornerstone of the large back yard.
Firewood is neatly stacked in a built-in storage space on the south side of the home.
The sauna-like bathroom is made of cedar and features fixtures from VOLA.
Architecture firm NADAAA planned a striated addition to a brick neo-Georgian house in Boston with the owners’ primary goal in mind: to engage with the outdoors year-round. The walls of the rear kitchen and living space are virtually all glass, allowing sight lines to the existing gardens and new pool house through a series of framed vignettes onto the backyard landscape. The glass box is bookended by uniform “fins” that mark the edge of each picture window, as shown here. Photo by John Horner.
The bathroom includes a walk-in tub.
Child's bedroom with custom cabinetry and reading nook
Positioned for stellar outdoor views, the screened porch features concrete floors, a cedar ceiling, natural fir posts, and midcentury chairs.

Dwell's favorite photos of modern homes and design ideas. From midcentury gems, prefabricated units, and eye-opening renovations, to shipping container construction and custom trailers and campers, these projects display the best from Dwell Magazine and submitted by the Dwell community. Here, you'll find ideas for every room in the house, whether it be kitchen, bath, bedroom, living, or dining—and beyond.