176 Living Room Bar Design Photos And Ideas

Design elements like white beadboard and brass hardware give the tugboat's interior a classic nautical vibe.
A bar and vinyl setup complete the entertainment scheme downstairs.
The family of three (soon to be four) uses the minimalist-inspired cabin in the Catskills as their peaceful weekend getaway. In the future they hope to build a larger home and turn the cabin into a guest house.
“My mom really wanted a fireplace, even though they don’t make sense in Texas and generally are an energy drain—and she wanted it to somehow serve the living, kitchen, and dining spaces,” says architect Ryan Bollom. “So, we wound up using a clean-burning fireplace insert designed to fit in the transition that distinguishes each of the spaces without making them feel like different rooms.”
The interior of the bubblewrap addition.
Interior designer Angela Belt selected a hand-knotted Sial rug from Design Within Reach for this Westport, Connecticut, home. Featuring a slight shimmer and a blend of neutral tones, the rug is a blend of different fibers, including viscose and cotton.
A deck just off the living room wraps a pool, while the roof provides cover for outdoor seating.
The owners are a young couple with two teenage boys, and they wanted their home to be fluidly connected to nature, as well as passively cooled (read: no air-conditioning). This was accomplished via operable louvers, large openings, and multiple indoor/outdoor spaces.
The firm also created a bespoke bar for easy entertaining.
The eye never tires in this cozy bungalow, whether you’re staring through the sliding glass doors to the curvy swimming pool, following the sloping outline of the mountains, or appreciating the bright artwork that lines the walls of the two-bedroom, two-bathroom getaway.
Merrill replaced the previous carpet with a similar shag variety.
Emerald-green paint outfits the cabinetry, making the wood fronts pop. The wine-colored, velvet sofa was custom designed by Reath.
London-based husband and wife design duo Chan + Eayrs turned a loft apartment in a former shoe factory into the Beldi—a stunning, richly textured contemporary home.
Clerestories brighten up the living area, which is situated between the bedroom and the kitchen-and-dining space of the open-plan home.
A marble bar hosts three Sub-Zero refrigerator drawers and one freezer behind indigo cerused cabinet fronts, which contrast with the artwork by Irving B. Hayes.
The coffee table in the living area is an old trunk Ryan and Catherine found in a shed on their property.
A fully stocked bar is located in the basement, along with a wine cellar.
The custom-designed white maple modular coffee table can be kept together as one piece, or separated to form stools or smaller tables. "Each of the four cubes is slightly different, with a storage recess or dividing panel for stowing books, magazines, pillows, or other objects," says Thomas.
The original living room was converted into an open-plan kitchen and dining area with a living room that can be reconfigured into a bedroom. The use of natural materials and the large windows that flood the space with natural light and frame the views make the small space feel bright and airy.
After: "The studio and the showroom share the courtyard, and the large windows bring in plenty of natural light and warmth during the winter," says the firm. "To reinforce the nature-in-the-city feel, we installed cedar siding, as well as a custom wood-burning pizza oven, which is perfect for entertaining. The base of the oven is constructed from bricks that were salvaged during demolition."
Living Room
An open floor plan seamlessly weaves the home's main living areas together. Here, another look at the living room which features an exposed wood ceiling and beams.
Designed by Studio B Architecture + Interiors, this modern farmhouse in Aspen allows a couple’s art collection to shine with understated finishes and materials. Views and natural light were maximized via large spans of glass to instill a sense of airiness while the same wood used throughout the home added warmth. The minimalist interiors provide a muted canvas for their artifacts collected from travels to Africa and Indonesia, and art which includes 8-foot wooden sculptures, baskets from around the world, and Native American pieces including from R.C. Gorman.
For this Eichler remodel, the objective was to respect the original bones with more thoughtful updates than what had come before. "Our goal was to design a beautiful mix of finishes that respected the timeless design intention of Eichler homes," say Sommer and Costello. "Rather than focus purely on historical renovation, we wanted to update the finishes and layout to ensure it lives on for the next generation."
The step-down bar is original to the home and was handmade with four different alternating kinds of wood.
"Cody's masterful composition of form, light, and layout is on display throughout the home, including large walls of glass that create seamless transitions between inside spaces and outside surroundings," states the listing.
Reveals at the ceiling highlight the wooden roof detail in this Taiwan apartment remodel.
The rear extension has increased the use of the garden by making it more accessible.
Revised landscaping at the back of the house enhances the indoor/outdoor feel of the home’s original architecture. The rug is from Target and the Mobile Chandelier is from West Elm.
"Our team selected furniture and décor that would give the home a modern, midcentury vibe while still feeling invitingly livable and current," says the firm. The couch is the Echo Sofa from Article.
The backsplash is a tarnished sheet of bronze. Raft Stools by Norm Architects provide understated seating.
A view down the aisle to the bathroom, with the kitchen on the left and the eat/work counter on the right. The Modern Caravan combined walnut cabinetry and red oak flooring, with white counters, tile, and walls.
The home features several interstitial outdoor areas, including a skylit terrarium which helps to naturally illuminate the interiors.
A view of the living room and kitchen.
Also on the second floor, Bar Feroce’s Backyard features a terra-cotta pizza oven and a made-for-Moxy bocce drinking game. Vinyl artwork inspired by the garden of Eden, designed by En Viu, screens the windows.
Rockwell Group designed a flexible second-floor lobby with a co-working space and meeting rooms with transformable furniture, allowing them to double as lounges. “In a typical hotel, you can’t use a meeting room or other daytime spaces at night, and nightclubs sit empty during the day,” says Mitchell Hochberg, president of Lightstone Group. “We don’t have the option of doing that here.” Images of classical sculptures, warped by digital glitches, are in keeping with the tongue-in-cheek mood; miniature sculptures on the shelves cheekily take selfies or don leopard-print Speedos.
The informal side entrance leads right into the open living space, which hosts a family room, dining room, and kitchen.
All of the lights are equipped with dimming mechanisms, and they emit a honey-hued glow to create a sense of warmth.
Despite its small size, the houseboat's well-established layout makes efficient use of every square inch inside. With rustic wood-paneling, the home also has plenty of built-in shelving.
To Claire Thomas, it was a perfect time capsule with wood-clad walls, a hidden bar, room dividers, and a chrome-edged streamlined kitchen.
The bold form of the roofline and the geometric windows were balanced with a streamlined approach to the interior, which is composed of light-washed oak floors and white-painted boards at the ceiling.
The lucky contest winner and their guest will be treated to a Renaissance-inspired aperitif in a sitting room with an intimate view of the Mona Lisa.
The brick used in construction of the social structure were taken from a deconstructed factory once belonging to the homeowners.
The interior of the social side of the home was made to feel like a communal pavilion, with all of the activities grouped in one fluid space and clerestory windows invoking an open-air aspect.
For Urbanism Design's first project, interior designer Pamela Lin-Tam made the atrium the centerpiece of this Eichler. Here, the living area enticingly faces the swimming pool.
The simple form of the Dog Room lets it blend in with a range of styles, for interior or exterior use.
The home's asymmetrical gabled roof defines the ceiling heights of the interior spaces.
The dining nook sits between the kitchen and the living room.
Domespace's unique system and design allows for the entire structure to rotate. This enables you to orient your home's windows to face or oppose the sun anytime you want in order to balance passively the internal temperature and reduce energy consumption.
The kitchen overlooks a sitting area and enjoys atrium views.
A casual bar area is immediately elevated by elegant hardwood, while a breezy sitting room is perfect for entertaining.
Spaces flow freely from one to the next, creating a continuous open floor plan.
Walnut casework anchors both sides of the original fireplace. Steel plate provides a modern interpretation of the traditional hearth.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.