23637 Home Design Ideas and Photos

Room 1, located on the 2nd floor,  blends industrial detailing with exposed brick walls, polished concrete floors, rich textile finishes, and a custom walnut bed.
A standing seam metal roof wraps down the exterior wall of the home to protect against the harsh winds of the terrain.
Steel sconces accent the reclaimed wood walls.
The warm industrial kitchen celebrates views of Rocky Mountain National Park beyond. A see-through, steel fireplace becomes a glowing beacon that warms the kitchen and living room at the heart of the home.
A large window wall folds in to create a spacious deck that wraps up and over to become the roof and overhang of the home.
Marie Kondo gives a speech at dinner with Cuyana and Dwell.
Dwell and Cuyana hosted an intimate dinner to celebrate the organizing master's new mini capsule collection.
A split thread staircase leads up to the bedroom.
The staircase was moved to be more prominently featured in the home's renovation. The owners' surrounding art collection makes it even more striking.
They certainly can with this state-of-the-art living capsule on New Zealand’s South Island. Glass roofing, flooring and walls give you the ultimate view of the wilderness.
Aja (Aubergine) wallpaper, designed by Justina Blakeney for Hygge & West
We partnered with Hygge & West to produce a collection of modern artisan wallpaper that's screenprinted by hand in Chicago, IL. Heath designed wallpaper that combines a clean graphical style with hand-drawn lines in a palette inspired by our glazes in four patterns in four colorways: Arcade, Quilt, Slice, and Strike.

Shop the collection here: http://www.heathceramics.com/wallpaper 

#heath #heathceramics #heathxhyggeandwest #wallpaper #color #handdrawnlines #blue #quilt
The bathroom was similarly designed to make the most of exterior views.
Light streams in through the kitchen from massive, floor-to-ceiling windows that offer peaceful views of the outside foliage.
In the dining area, Emeco Navy chairs tuck into a custom fir table with metal legs. Lapalma Thin bar stools offer extra seating around the kitchen counter. Appliances include a Wolf propane range, integrated Subzero fridge, and Miele dishwasher.
In the living room, a Minotti Held lounge and ottoman center around a Rumford fireplace with a custom metal surround. Fir millwork warms the space.
The house cantilevers out over the landscape for unimpeded views. “It’s canted wall defines the main entrance and creates a covered space for unpacking and packing—a familiar family ritual,” Howat says.
The bathroom evokes the building’s industrial bones. The pendant light is from Ikea, and the towel racks are repurposed train car luggage racks. The Carrara tiles are mismatched seconds. “It works if you let yourself not try to fix it,” says Brandon.
The dining area, with a table and hickory chairs from Miles & May, opens onto a kitchen the couple created as part of a DIY gut renovation. The result, says Amy, is an “intentional raw and polished combination.” The lamp is from M&M Electrical Surplus.
Brandon and Amy set up different workstations in the living area.
Beneath a recycled-wood ceiling and centered by a Bokhara rug, the living area contains furniture of their own design.
Among the couple’s cost-saving measures was outfitting the kitchen with their own custom cabinetry. The brick and windows are original, the Garland stove was a Craigslist find, and the floor tile was found on closeout at a cost of about $1 per square foot.
In the guest bedroom, a painting by Monique Crine hangs on the original brick wall above a Miles & May bed and side table. The rug is from ABC Carpet & Home.
"This project represented the unique challenge of converting a traditional ‘50s California establishment into a contemporary, Japanese-inspired destination property that reflects the Nobu brand and embodies the best of coastal living," explained Montalba Architects founding principal David Montalba, FAIA.
Each features its own custom teak soaking tubs placed under illuminating skylights. Balancing touches like sand-colored, full-height limestone walls evoke a California spirit.
"There is a moment when the sun enters through the bathroom skylight when you can feel the stillness and calm settle over you," says Studio PCH founder and principal Severine Tatangelo. "That’s the sensibility we aimed to capture in the rooms, patios, and gardens that really makes Nobu Ryokan a retreat destination."
No two suites are the same, and the modernized rooms are artfully designed to incorporate Japanese elements, such as tatami mats and shoji screens.
A secluded entrance opens onto an ocean-facing courtyard filled with native California plants including trumpet vines, which were prominent in the gardens of the site’s original Casa Malibu. Guests can wander through the garden’s meandering paths, which lead to an intimate enclave with a grand outdoor board-formed concrete fireplace.
The inn’s central ipe wood deck offers expansive views of the Malibu pier to the west, Palos Verdes Peninsula to the east, and the seemingly endless Pacific Ocean to the south. The design emphasizes the harmony of the indoor and outdoor spaces through the reflections of nature in the architecture, and the balance maintained between the building, the color palette, and the energy flow—culminating in a serene and zen-like experience.
The Lobby Reception space is adorned with mid-century modern pendant lighting, tropical wall graphics,  and color furnishings.
The Bunk Room, located on the first floor, has direct pool access.  Custom built in bunk beds provide the perfect accommodations for a group of friends.
The spa, which has seven treatment rooms, draws from classic bathhouses and mineral baths and therapies found all over the world. The boutique area allows guests to take their favorite products home with them.
Three-hundred thread count sheets provide a good night's sleep, while rain showers and Grapefruit Sage products from the onsite spa contribute to a pampered experience.
The rooms are reminiscent of midcentury motor lodges. The camper van-style bench here can be converted into a double bed.
The lobby, anchored by a pair of green velvet sofas and a fireplace, combines a lounge area and general store with beverages and snacks; games to play by the pool, in the room, or on the road; and a curated selection of retail goods.
The curved form of the kitchen ceiling evokes a tablecloth being gently unfurled across a table, patterned with delicate wrinkles in the gypsum fiber-reinforced panels. These sweeping vaults conceal the ceiling’s functional elements while also revealing long skylights that flood the kitchen with natural light. The concave ceiling also enhances the acoustics within the space.
Up close, the frit reveals a dense composition of layered, swooping curves, evocative of the motions of chefs’ hands at work.
The familiarity and warmth of the burned finish juxtapose the more contemporary fritted glass that wraps around the corner of the building.
The pitched, low-slung roofs of the kitchen and annex allude to their utilitarian function.
Flush at the corners where the eaves of the roof meet the siding, the kitchen’s streamlined body is partly clad in charred wood.
Arriving at The French Laundry, guests now begin their experience through a sequence of new garden spaces.
A variety of guest bedrooms fill the top three floors, in a configuration that closely matches the original plan of the hotel.
A node to the past, original doors have been re-purposed and now provide decorative paneling behind the reception desk.

Dive into Dwell's photo archive of spectacular modern homes that embody great design. From midcentury gems to prefabricated units to eye-opening renovations, these inspirational projects are elegant responses to the site and the client's needs. Here, you'll find ideas for every room in the house, whether it be kitchen, bath, bedroom, living, or dining—and beyond.