354 Office Chair Design Photos And Ideas

Whether it be a study, library, or craft room, the modern office is a tranquil place for you to flex your creativity, conduct meetings, and carry out day-to-day business. Cram the shelves with your favorite books, put the table in the middle of your room, or splurge on the perfect desk lamp—a great office should reflect your personal taste and inspire your best work.

The compact office was wholly redesigned and can be readapted into a nursery, study or even a child's bedroom.
Oak parquet was used throughout the apartment.
The child's room has a bunk bed and study area.
Perforations in the steel tread of the staircase allow light from the skylight above to filter all the way down to the lower levels.
The master bedroom and a study are located on the upper floor.
Upcountry Maui Cottage and Barn: workspace
A vast, well-lit single space,  the owner uses the ground-floor room as a studio/workspace, but it could be used for other purposes.

The room can be divided in two using full-height bi-fold doors that sweep across the polished concrete floor as this photograph shows
Baltic birch plywood is installed on the walls of the Mono, eliminating the need for baseboards and trim. The team wanted to make the structures as efficient as possible so that they would leave small environmental footprints.
A small workspace overlooks the gardens.
Large windows and sliding glass doors provide a direct connection to the outdoors.
A small office spaces overlooks the redwood surroundings.
A low horizontal window is perfectly positioned in the office to frame views of the Cascade mountain range.
Wood and veined Arabescato marble, used throughout the home, create contrasting warm and cool elements.
Office
The simple material palette adds a textural richness to the space, balancing the updates against the simplicity of the original building. A bespoke gate further customizes the design.
The library overlooks the courtyard and the two guest bedrooms.
The master bedroom has enough space to accommodate a home office, library, and lounge.
Renewable Plantation Pine was used for the wall frames, floor beams, laminated roof, and plywood lining.
A handcrafted, fold-up dining table/desk made from walnut with white oak inlays, and a built-in reading nook with storage, make good use of space.
Separated by a level change, a small office can be found behind the living area.
The stair railing becomes a picture ledge.
A simple desk area merges with a built-in sofa, which includes storage beneath it. The wood components in the units are bamboo, chosen for its durability and warmth.
A multipurpose room off the main area has the same plywood cabinetry for a consistent look. The room has sliding doors that can be closed for its use as a fourth bedroom or study, or left open to enlarge the main living area.
Oficio promotes local artists by regularly rotating out artwork by featured artists.
A quiet office nook.
Unlike the solid front facade, the back elevation is replete with glazing.
The addition includes two individual office spaces, a conference room, a studio, a bathroom, and storage space. An operable wall divides the main space as needed.
Wood ceilings extend out, further strengthening the indoor/outdoor connection.
An antique desk, a Lawson Fenning Highland Wingback Chair, a Jim Bindman table lamp, a Workstead Lodge pendant, and art by Brandon Hinman can be found in the office.
A walnut-clad studio is tucked behind the wall in the living room.
Located off of the kitchen, Vivi’s office disappears behind sliding walls covered in black chalkboard paint from Behr.
Using TruForm’s online design tools, the Nguyens added a main level bedroom and two lofts. They also added a bump-out nook, which would double as their youngest toddler's bed area.
A "light cannon" illuminates the studio, while massive east-facing skylights point light toward the lime-covered vertical veils.
The V-shaped floor plan allows both wings to be connected. One wings features the garage and the owner’s ceramics studio, while the other contains the common areas.
Sunlight streams into Reinhold and Verena’s loft through Velux skylights in the pitched roof. Reinhold fastened hairpin legs to an old table to create a desk, pairing it with a bentwood chair. The untreated spruce floorboards—many of which are a foot wide and 14 feet long—come from a stand of trees on the property and were milled on-site. The walls are coated in a custom lime-based paint.
A vintage stool, a design that once was a staple of Greek classrooms, is tucked under the office desk on a landing leading to a balcony. The visual theme of the vertical wooden slats repeats itself here, including on a closet door. “They have no handles,” Ritenour says of the closet doors. “The lines are the door handles; you have to know to grab them.”
A ladder leads to a guest room in the attic. The striking-blue bedroom dresser was part of a modular storage system installed by the previous owner.
The Multifunctional Study Room
The Multifunctional Study Room
Guest/office
The long table accomodates enough room for the client’s business meetings and research materials for writing projects or for guests to use as a breakfast table.
A vaulted loft room complete with a typewriter and natural wood furnishings serves as the perfect hidden workspace. The chair is a vintage Cherner chair, the side table is Nanna Ditzel, and the wood lamp is a Muuto Wood model.
SnapSpace Solutions fabricated the cargotecture building.
Pirman, an illustrator, works on a vintage Florence Knoll table in his studio at the front of the house.
Similar to other Eichlers in this style, the office looks through the courtyard and into the living room. Klopf Architecture made minor necessary adjustments to the windows but preserved the bulk of the clerestory windows.
Family art room, the heart of the house where this family's shared passion of creating art together is nurtured.
Reading Room by Studio Carver
With the help of architect Bart Lens, Veerle Wenes and Bob Christiaens merged a 19th-century building with a 1970s one to create a combined home and art gallery in Antwerp. In the dining room downstairs, Wenes entertains family, friends, and gallery visitors. The yellow chair is by Jens Fager.
The office, which is a single-level separate unit, boasts Ikea desks and a signed work by Gilbert and George (friends of the couple).
Born in China, Sian Zeng moved to Hungary with her parents when she was seven. She later relocated to London, where she studied textile design at Central Saint Martins, and now lives with her husband.
A study area on the second level looks down to the first level.
Stylish and functional pieces which help seamlessly integrate your office into your home.
The thin pillars and glass walls in the cantilevered study are evocative of the clean lines found in Apple stores, many of which have also been designed by Bohlin Cywinski Jackson.
For a family in Lima, a team from local firm 51-1 Arquitectos built Casa Serpiente, which meanders around 25 existing trees. Husband Irzio’s study is among the few ground-level rooms in the 4,300-square-foot house.
Lara's home office consists of a MacBook Air and Ferruccio Laviani Abat-Jour lamp for Kartell.