201 Office Chair Bookcase Design Photos And Ideas

Whether it be a study, library, or craft room, the modern office is a tranquil place for you to flex your creativity, conduct meetings, and carry out day-to-day business. Cram the shelves with your favorite books, put the table in the middle of your room, or splurge on the perfect desk lamp—a great office should reflect your personal taste and inspire your best work.

The mezzanine was extended by 130 square feet and now holds a study organized by Rakks shelves.
Jocie’s new office overlooks the ocean.
This Toronto workspace designed by architect Anya Moryoussef features an 18-foot-long built-in floating desk with integrated storage.
The library is also equipped with a full bathroom, tucked behind the partition wall to enable the husband to use the space late into the evening without disturbing his wife’s sleep.
The library features a chaise lounge that allows the husband to see patients at home. There is also a private veranda, which is part of the roof slab over the guest bedroom.
The husband is a psychoanalyst who attends to patients in São Paulo as well as in the home—hence the generous proportions of the library and office.
Ben Koush’s studio office faces the street and features a sleek modern desk he designed, as well as built-in bookshelves filled with colorful books and art.
Study hideaway
Curved green panelled joinery towards the study hideaway
The library, also located in the quiet zone, features a custom table by Madeleine Blanchfield Architects, Henry Time SB 1901 chairs, and an Atollo lamp by Vico Magistretti for Oluce.
The office features a nearly full-width picture window in front of built-in desks. Views extend beyond the immediate cove to the Atlantic Ocean and horizon.
A variety of storage units—from built-in shelving to contemporary cabinets—provide plentiful space for the homeowner’s book collection.
Above the kitchen, the mezzanine level holds a workspace with a view. The sharp pitch of the roof opens up the space below it, so this area doesn’t feel cramped. Note the reoccurring motif of rounded joinery in the main spaces, which plays off of the angular moments.
The renovation enhanced structural and seismic reinforcement and improved climate control by upgrading the windows, doors, and insulation systems.
The pastel color palette is—consciously or unconsciously—influenced by Japan’s kawaii culture. White walls and concrete floors make the colors pop.
At the entrance, a meeting space can be converted into a gallery showcasing the studio’s lighting collection. Playful hexagonal windows separate the meeting area from the workspace, and a chunky pink structural arch leads to a display and storage niche.
The lower level of the home has been transformed into the firm’s studio space. Here floor-to-ceiling bookshelves line one wall. The Big Bell pendant is from 24d-Studio’s lighting collection.
Hermès wallpaper is an eye-catching backdrop to a shelf and desk system designed by Reath and constructed by woodworker Joshua West Smith.
"I've always loved the way buildings look when they're under construction, and the walls of the office are basically like open framing," Davis says.
The office features bespoke timber shelves, desks, and cabinets crafted from white oak. “My wife and I designed each piece of millwork, and we reviewed each interior elevation for function,” says Joseph. “Our senior project architect prepared the fabrication shop drawings, and we hired the fabricator directly, which allowed us to bypass the costly middle man and gave us complete quality control. We then hired a local carpenter to install and then finish the millwork on-site.”
The overhang's trellis detail mitigates glare while letting filtered views and light through. The clean design draws the eye forward to the trees across the house.
In the parsonage volume, the floors are American oak with a black finish. An integrated desk designates a place to work from home.
Made of oak, a wall of shelves accommodates an office nook accented with a slim Superlight table lamp from Pablo.
A third-floor study room overlooks the atrium.
The renovated Copper House by Charles Rose Architects charmingly pays homage to midcentury sensibilities.
A look at the office workstations and conference room designed by Studio Zerbey Architecture & Design.
This detached home office unit by FORWARD Design | Architecture features a fire engine red exterior and ample storage within.
The upper floor layout was rejiggered so that the kids' bedroom could be relocated, and now a cantilevered addition at the back of the house hosts a library space with full-height glass capturing a view to the backyard. The built-in shelving has a rich blue laminate, and the tiled wall to the left denotes the light well into the kitchen.
A workspace was installed below the preserved hutch cabinets. The staircase was also kept. Wood lines new openings, in contrast with retained casework.
This room is located in a brick addition that the architects estimate was built in the 1950s. "Because this space was an addition and of a different material and construction than the original home, we felt exposing and celebrating this difference would be best," says Hazelbaker. They did so by removing a built-in closet, exposing the brick wall, and installing the Vitsoe system that doesn’t obscure the difference between old and new.
Ed’s study—which includes a Jahi Plaid rug by Lauren Ralph Lauren, an Eames chair, and desk lamp by Project 62 for Target—is the only enclosed room on the upper levels.
The desk can fold out and accommodate two people.
An upstairs desk can provide a place for Jen’s work or their kids’ homework. When not in use, it disappears into the wall.
Colors, materials, and patterns on the interior echo those on the exterior. A large window and skylight help the structure feel connected to the backyard.
The office features built-in bookshelves and storage, plus a table by Jardin.
Working with Prismática Architects, Losada-Amor designed the main space to serve multiple functions. In the kitchen, a table drops down for dining or work, and a rolling island can be moved as needed.
The upper-level office, where the materiality of the Douglas Fir ceiling has the most impact, takes on the feeling of a true cabin in the woods.
The mezzanine floor above the living room holds a study and library with views over the meadow. The desk and shelving, made from iroko and painted MDF, are designed by Featherstone Young.
An office space is located in a second pavilion. Similar to the other areas, a sliding door opens the room to a private patio, while the sloping roofline rises up to meet clerestory windows that drench the space in natural light.
In search of a quiet getaway that could double as a vacation and holiday hub for extended family and friends, a Mexico City couple found a three-and-a-half-acre property there and reached out to architect Javier Sánchez to come up with a design that would make the most of the site.
The space once served as the location of a fundraiser for President Obama.
The spacious, light-filled home office can easily be converted into another bedroom.
A spacious home office, which can easily be converted depending on the buyer's needs, offers direct access to the outdoors. Large, angled windows invite plenty of light inside.
Next door is a bespoke Bottega Veneta study, separated from the living room by Rimadesio glass doors. European Marie Antoinette parquet flooring, a Henge Cage B shelving unit, and Henge green-suede lounge chairs fill the space.
For just under $102,000, Anya Moryoussef Architect transformed a single-car garage into a multifunctional workspace that’s wrapped in Baltic birch plywood.
To impart a high-design feel to the space, architect Mike Jacobs wrapped cabinetry from Ikea with a marble countertop and designed built-in bookshelves around the kitchen and study to help unify the area. Trips to shops in Palm Springs yielded the red side chair and metal magazine rack. The brown suede chair is from MidcenturyLA.
The mental effects from physically dividing your living and work spaces can help you focus when needed, and most importantly, step away to relax when finished.
The library provides sleek, closed storage and open shelves that reach over 12 feet high. A Moroso/Diesel Cloudscape Chair sits beside the De La Espada Laurel Coffee Table, with a Flos String Light strung overhead. The painting is by Krzysztof Kokoryn.
A look at the studio, which is also home to Richard and Daniela's joint architectural venture, the Inverse Project.
A glimpse of the living room next to the cantilevered balcony furnished with a Milo Baughman chair and a petrified wood stump table.
The office is the ultimate blend of the Raskinds design styles: Hollywood Regency and California Eclectic. The walls are a sage green color, Granite from Dunn Edwards, and the room features a 1960s pendant that originally hung in the home's master bedroom.
An office on the mezzanine level includes a custom-made cantilevered bookcase by Orana. The lights are Beacon Lighting bulbs with Fat Shack Vintage ceiling light cords.
Shake Shack wanted to make sure its employees had plenty of space to recharge throughout the day, so the company tasked Hsu and his team with creating relaxing common areas.
On the other side of the open loft is a quiet yet spacious office with custom birch storage.