146 Living Room Recessed Lighting Floor Lighting Design Photos And Ideas

After: Spacious Living Room
After: "The studio and the showroom share the courtyard, and the large windows bring in plenty of natural light and warmth during the winter," says the firm. "To reinforce the nature-in-the-city feel, we installed cedar siding, as well as a custom wood-burning pizza oven, which is perfect for entertaining. The base of the oven is constructed from bricks that were salvaged during demolition."
The living room holds a Freemood sofa by Desiree Divani, a solid wood coffee table by Sonja, and a Fork floor lamp by Diesel Living with Foscarini.
The upper penthouse provides stunning city views from a terrace that extends off the living room.
This living room features a custom sofa and leather, brass, and hardwood armchairs by Atra Form. A cluster of coffee tables includes the Paloma painted steel coffee table designed by Pedro Ramirez Vazquez, a custom brushed brass side table by Atra Form, and the Telugu Suar stained wood side table by NAMUH.
When the current owners laid eyes on this home's spectacular city views, they instantly fell in love with the 1958 dwelling. In addition to amazing vistas, the custom-designed house had an authentic midcentury vibe and a cool chevron floor plan. However, the 3,600 square foot home had tiny, closed-off rooms, awkward spaces, and low ceilings that were "begging to be vaulted." Portland-based Risa Boyer Architecture renovated the midcentury house, opening up ceilings to make them vaulted, adding floor-to-ceiling windows, and expanded the kitchen and gave it a modern look with walnut cabinets.
The living room has reflected sofas and plenty of shelves for the library of books
Steps away from the formal dining area is a light-filled two-story living room, which looks up to an open family room on the second level.
The open-plan living area features a hanging fireplace. The space wraps around a central core containing the new oak staircase, bathroom, and storage.
A warm timber palette, rounded surfaces (note the rounded corners in the custom double-glazed walls), and a rich variety of textures lend warmth to the minimalist concrete home.
The kitchen is tucked underneath a children’s playroom, creating a more intimate feeling that contrasts with a soaring ceiling in the family room.
A view of the living room and kitchen.
The open kitchen overlooks the living room.
Originally built in 1949 by Richard Neutra, Alexander Ban, and Josef Van Der Kar, the Millard Kaufman Residence is located in the Hollywood Hills of Los Angeles, California.
A cozy, library-like reading area lies just off the dining area. The wood-burning fireplace has a gas starter.
In the sitting area next to the bedroom wing, the exterior panels take the form of interior bookshelves. Framed with glass above, below, and between, the shelves allow nature to peek through.
The former dining room was converted into a sitting nook just off the living room, which the family now affectionately refers to as the "parlor.
The den.
The "library under the stars" features thousands of old books plucked from antique shops.
Light-colored terrazzo flooring bounces daylight throughout the interior.
Agora Fukuoka Hilltop Hotel & Spa in Fukuoka, Japan
The living room fully opens and extends to the terrace, allowing for indoor/outdoor living.
Pictured is the largest of the units, the "not-so-tiny home." Its two bedrooms anchor each end of the home, offering privacy. The homes feature 9-foot ceilings, and this unit can accommodate a king-sized bed.
The main level living space of Industrial Farmhouse by Christopher Simmond Architect Inc. is a transparent social hub for viewing the rural landscape. The house is situated to optimize views, as well as protect occupants from the blazing summer sun and stiff winter winds.
Oak floors feature throughout the home.
The outdoor wood-burning fireplace is placed inside the board-formed concrete wall. The floors are locally quarried Stanstead granite.
A variety of carefully placed windows fill the living/dining/kitchen unit with light while maintaining a sense of privacy.
The home's asymmetrical gabled roof defines the ceiling heights of the interior spaces.
The formal living room is bright, airy, and flooded with natural light that streams through a trio of full-height French doors. The doors open the room to a trellis-shaded brick terrace. The space is anchored by a grand fireplace and flanked by a formal dining room and a media lounge.
Spaces flow freely from one to the next, creating a continuous open floor plan.
Walnut casework anchors both sides of the original fireplace. Steel plate provides a modern interpretation of the traditional hearth.
The bright and airy interiors are a mix of lightly colored oak floors juxtaposed again dark fixtures and exposed steel beams.
The luminous living room of the “George Washington House” features a soaring, beamed ceiling and extensive glazing.
The energy-efficient Dickerman Residence by Richard Pedranti Architect boasts warm wood ceilings, midcentury-inspired furnishings, and a stately stone fireplace.
In this apartment, Kesha Franklin of Halden Interiors employs a palette of off-whites paired with a dark floor; moments of red in both the artwork and accent furniture enliven the space.
SysHaus completed their first project—a 2,217-square-foot, single-story home in  São Paulo—in collaboration with local architecture studio Arthur Casas Design, who was responsible for the furniture selection, utility systems, finishes, and interior accessories.
The first thing Myers did was replace the cold concrete slab floors with engineered hardwood floors, which instantly warmed up the room.
Designed for indoor/outdoor living, the large open-plan great room is central to the home's layout. It features a stone fireplace and full-height sliding doors which open to the outdoor pool area.
La Vinya, PGA Golf Resort | Studio RHE
Designer Sarah Sherman Samuel sought to populate the living room with low-lying, sculptural furnishings that wouldn't block the views to the exterior and detract from Zook's seamless indoor/outdoor approach. Everything, from the curved couch to the metal coffee table with a rose gold finish, is from AllModern.
In the living area of actor Vincent Kartheiser’s Hollywood cabin, redesigned by Funn Roberts to maximize every last inch of space, an Eames lounge chair and ottoman mix with a couch and coffee table by Cisco Home from HD Buttercup. The table in the main room is from West Elm.
The new open-plan living/dining/kitchen space benefits from the raised ceiling height and the addition of the clerestory windows on the south, west and north sides.
The view from the kitchen.
The third bedroom is presently used as a family room.
The lower level features a bonus family room with a wall of built-in media cabinetry.
The open-plan interiors are flooded with natural light, which streams through a wall of east-facing windows to the clerestory that step up and down with the design.
When the husband-and-wife team behind Austin-based Co(X)ist Studio set out to remodel their 1962 ranch-style house, they wanted to update it to suit their modern lifestyles—as well as demonstrate the design sensibilities of their young firm. The original home was dim, compartmentalized, and disconnected from the outdoors. Architects Frank and Megan Lin opened up the floor plan, created an addition, and built an expansive back porch, using several reclaimed materials in the process.
New cork floors replaced the original carpet in the second unit.
The Great Room is stylishly fitted out with a Holly Hunt coffee table, Stefan Heiliger "De Sede" chairs, Thayer Coggin Lloyd sofas, a Robert James Nantucket Occasional Table, and sconces by Lianne Gold for Ralph Pucci.
Recessed lighting keeps the interiors elegant and bright.
The residence mitigates the slope with split-level organization. The living room and media room (pictured here) are located a few steps down from the kitchen and dining area on the ground floor.
The building was constructed with energy-, water-, and resource-efficient materials, as well as with materials and systems that reduced indoor air pollution.
A non-load bearing window wall—a characteristic feature of Usonian houses—dominates the living room.
The neutral color palette was carried over to the interior design, a collaborative effort between Connie Wone, the senior interior designer at Swatt Miers Architects, and Elisa Chambers of Snake River Interiors.
A view of the living area from the kitchen. The luxury gas fireplace is from Ortal.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.