43 Living Room Recessed Lighting Floor Lighting Concrete Floors Design Photos And Ideas

After: "The studio and the showroom share the courtyard, and the large windows bring in plenty of natural light and warmth during the winter," says the firm. "To reinforce the nature-in-the-city feel, we installed cedar siding, as well as a custom wood-burning pizza oven, which is perfect for entertaining. The base of the oven is constructed from bricks that were salvaged during demolition."
The open-plan living area features a hanging fireplace. The space wraps around a central core containing the new oak staircase, bathroom, and storage.
A warm timber palette, rounded surfaces (note the rounded corners in the custom double-glazed walls), and a rich variety of textures lend warmth to the minimalist concrete home.
Originally built in 1949 by Richard Neutra, Alexander Ban, and Josef Van Der Kar, the Millard Kaufman Residence is located in the Hollywood Hills of Los Angeles, California.
The den.
Agora Fukuoka Hilltop Hotel & Spa in Fukuoka, Japan
The living room fully opens and extends to the terrace, allowing for indoor/outdoor living.
The main level living space of Industrial Farmhouse by Christopher Simmond Architect Inc. is a transparent social hub for viewing the rural landscape. The house is situated to optimize views, as well as protect occupants from the blazing summer sun and stiff winter winds.
The outdoor wood-burning fireplace is placed inside the board-formed concrete wall. The floors are locally quarried Stanstead granite.
The first thing Myers did was replace the cold concrete slab floors with engineered hardwood floors, which instantly warmed up the room.
The new open-plan living/dining/kitchen space benefits from the raised ceiling height and the addition of the clerestory windows on the south, west and north sides.
The view from the kitchen.
The lower level features a bonus family room with a wall of built-in media cabinetry.
The open-plan interiors are flooded with natural light, which streams through a wall of east-facing windows to the clerestory that step up and down with the design.
The building was constructed with energy-, water-, and resource-efficient materials, as well as with materials and systems that reduced indoor air pollution.
A non-load bearing window wall—a characteristic feature of Usonian houses—dominates the living room.
The screen helps to better ventilate the interiors. Shifting shadows cast patterns on the walls of the house as the western sun streams through the corridor.
Iron louvers have been used along the western facade to create a narrow corridor between the screen and exterior walls of the main volume.
Faced with a giant wall of glass, the new concrete extension houses an open-plan living area, dining room and kitchen.
A pink Wassily chair reworked by Anne Suttles, Noah Marion, and Austin Powder Coating.
A sofa from Conran Shop, and a vintage boucherouite rug from Pink Rug Co.
The concrete bearing walls are left exposed in the interior to tie the living spaces with the rock outcroppings.
The repurposed divider slides into place and helps trap heat generated from the wood-burning fireplace.
The timber doors of a former garage have been repurposed into a room partition that separates the main living area from the rest of the ground floor.
In the living area, Lou sits on a Room & Board sofa, while one of the family’s two Great Danes relaxes nearby; the fireplace is by Montigo.
For the common areas, they choose more masculine, and contemporary design elements, and a darker color scheme to express the style preferences of the husband.
The use of wood softens the industrial feel of the concrete.
The minimalist material palette is picked up on the interiors as well, where a black concrete fireplace plays off the polished aggregate concrete floors.
The living room opens to the courtyard.
A long sofa in the center faces a coffee table topped with a slab of elm that was designed by Moss.
The open plan great room is bright and airy thanks to the insertion of the center courtyard .
The home is a series of open and enclosed spaces with ample glazing to provide plenty of natural light.
The Dune House is a RIBA Award-winning home created through Living Architecture, a UK-based organization that commissions world-class architects to build holiday rental homes with an overarching goal of expanding the conversation of what constitutes good design. The home, which sits nestled among coastal dunes just steps from the sea, was designed by Jarmund/Vigsnæs Architects as a modern take on English seaside buildings. The roof—constructed to echo the style of local dwellings—features orange steel alloy, which reflects the changing colors of the surrounding landscape. The interior is flanked by banks of windows that overlook the sea and sky for a serene and immersive experience.
Modern interior , kitchen and living room  designed  bye Nathalie milazzo.
A new skylight regulates the living room’s natural light. Ronan set up great contrasts in the space with the bone white walls and ceiling, black wall unit with built-in fireplace, and the crisply framed courtyard. The owners enhanced the space further with vibrant photography and furnishings.
Brothers Nima and Soheil relax in the family room on an Eames lounge chair and a custom sofa they designed. “Mid-century architecture draws the outdoor environment indoors,” says Soheil. “There’s a lot of natural light, a lot of ventilation.”
This open-concept Amsterdam loft features soaring 15-foot ceilings, an Eames lounge chair and ottoman, and a Jielde light. Throughout the home, Standard Studio architects Wouter Slot and Jurjen van Hulzen favored raw materials, including concrete, oiled oak, and hot-rolled steel, all of which complemented the original space's industrial feel. Tucked smartly underneath the loft, a compact home office features functional built-in shelving and an Eames DSR chair.
living room - looking toward kitchen
The floors are polished concrete, a money-saving move that allowed for splurges like the floor-to-ceiling windows from Chicago Tempered Glass set in Tubelite frames.
The Serge Mouille floor lamp is paired with the Fabricius & Kastholm Grasshopper chair in the living room. The custom walnut cabinet is mounted on red cedar siding, which provides a dramatic backdrop for the Eames sofa and a Finn Juhl coffee table of solid walnut.
Floor to ceiling glass doors pivot onto the back patio.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.