749 Living Room Pendant Lighting Design Photos And Ideas

A light gray sofa sits in the living lounge.
The front of the wall that separates the kitchen from this playroom is a chalkboard where the couple’s son can play and draw.
Floor-to-ceiling glass walls on both sides of the main living room allow sweeping views straight through the house.
The drama of the exterior is matched by a breathtaking interior, where soaring ceilings and large stained-glass windows bring ample natural light and connection to the landscape indoors.
Skylights running down the middle of the pitched roof bring light into the space and into the floor below.

Sections of reinforced glass have been fitted into the concrete floor, filling the ground floor with light.
The picture rail and skirting board painted in khaki green frame the space, while the neutral walls make the trio of arched stone windows the standout feature of the room.
A great way to spend the day reading a book.
Living room: with oak herringbone floor, custom made 5 meter long tv-bench made of birch plywood. Treated with natural soap and osmo wax. Dining table also made of same materials with doubled 18 mm plywood glued together and added brass details. By creating an open space plan, the living room looks more spacious with the natural light added. LED lighting on the transition of wall/ceiling and on the tv bench.
In the 90s, IKEA mixed minimalist, untreated Scandinavian woods with graphic patterns. "During the 90s, we went for a more natural expression," explains Gustavsson.
A spatial interplay of private and public rooms across the plan from the main bathroom through the pavilion to the landscaped setting beyond
An upper floor interior view at one of the pavilion towards the double-height living area at the other end
Overall living area with dual aspects and connections to an interstitial garden court and rear landscaped yard beyond its concrete terrace
Living areas with two smaller rooms crafted at one end of the pavilion volume - a ground level kitchen and an upper floor sitting room which is flexibly adapted for use as a bedroom and study
A volumetrically expansive double-height living area which serves as a generously proportioned ‘garden room’ capturing vast sky and landscape views
Canny 'The New' Dining / Living
Although cacti are associated with being low-maintenance plants, it is important to remember every cactus has different needs.
A soaring ceiling delivers a sense of drama to the open-plan great room.
Floor-to-ceiling Lift/Slide doors by Weiland and clerestory glazing usher the outdoors in to the open-plan living and dining areas.
Though much of the interior was gutted, the west-wall fireplace was left intact due to the risk that removal could have had on the building's structural integrity.
A massive art wall defines the entry space. The kitchen and an informal eating space are to the left of the art wall, while the dining and living areas (and connection to the backyard) are sited to the right.
Slatted wood folding doors divide the public and private areas to create visual separation without compromising the home’s inherent openness.
"The pine flooring and granite countertops are all made from relatively inexpensive local sources," say the architects, who cite the budget as the most challenging aspect of the project.
The walls are white-painted sheetrock and the floors are lined with local pine.
Black Richlite also wraps around the living area as an interior band above the wooden shelf.
The minimalist interiors feature a mainly monochromatic palette with white walls and black surfaces, including the granite island top and window trim. Small pops of color help break up the color scheme.
The stairs lead up to a home office that can be closed off with bespoke folding doors to become an extra bedroom for guests.
The dining and coffee tables are from Ercol. The chairs are from HAY.
"Given we had a free-flowing, open-plan approach for this house, we wanted the furniture to reflect that also, with largely selected furnishings that were lightweight," say the architects, noting that many pieces have splayed legs.
Along with creating the custom cabinetry, the former owner also converted the garage into a spacious guest suite.
In the main living area are built-in platforms with storage spaces and niches that can be filled with padding to create sofas or beds.
This reading nook offers a calm environment to rest and relax.
Thanks to the expansive walls of glass, the living space absorbs a strong sense of the surrounding nature.
The bright and airy living room, dining area, and kitchen extend straight out to the wraparound terrace.
The screen helps to better ventilate the interiors. Shifting shadows cast patterns on the walls of the house as the western sun streams through the corridor.
The clients restored the living room's marble fireplace and painted the grate Benjamin Moore Black. New crown molding was added and the walls painted Sherwin Williams Origami White.
Sutherland opened the second story and converted it into a loft, which matches the ample seating below.
"The triangular highlight frames views of the old Edwardian pressed metal roof and chimneys," the architects say of the triangular window to the left. "Like a traveler reflecting upon their hometown from abroad, we look back at the original part of the house, see its foibles and imperfections, and love it all the more for these eccentricities."
A look at the small reading nook located on the level between the bedroom and ground floor.
The floors are built of exposed concrete, while the brick walls have been painted white.
In the library, black plywood joinery offers a pause from the entryway before the floorplan pivots to reveal a sunken concrete living area in the original front room.
The 4,312-square-foot home is spread over multiple levels.
High ceilings and a full-length brick fireplace are complemented by extensive glazing.
Angled balconies at the first and second levels are accessed by floor-to-ceiling sliding doors, enhancing the indoor/outdoor living experience and allowing natural ventilation.
The open-plan layout is a fitting setting to embrace a minimalist, Scandinavian-inspired aesthetic.
The bright and airy interiors are a mix of lightly colored oak floors juxtaposed again dark fixtures and exposed steel beams.
A white beamed ceiling adds structure to the open and airy living space bookended by immersive views of nature.
Modern Danish design has informed the minimalist interior, which is dressed in cozy fabrics and a muted natural palette.
An overview of the open-plan interior space.
Key pieces of joinery were used to visually distinguish the thresholds defining the foyer, living and dining areas, kitchen, butler’s pantry, and study.
Approaching the remodel with a less-is-more philosophy, Downie North did minimal alterations to make the building's existing 6,782-square-feet footprint more efficient and intuitive.
Living Room
Upcountry Maui Cottage and Barn: Kitchen and Living Room

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.