61 Living Room Concrete Floors Pendant Lighting Rug Floors Design Photos And Ideas

Thanks to an extensive DIY renovation, a 480-square-foot homestead in Joshua Tree, California, receives a stunning new look.
The new open-plan living/dining/kitchen space benefits from the raised ceiling height and the addition of the clerestory windows on the south, west and north sides.
The view from the kitchen.
The renovation opened the kitchen to the living space and added an island for increased prep and storage space.
The Sofa is Floyd’s newest product.
The polished concrete floors add a sophisticated touch.
The living room flows into the dining room and the kitchen for easy entertaining.
The dining table and chairs were designed by Tim Sharpe.
Located in Portola Valley, California, this renovation of a William Wurster Ranch house began with a study of the home’s history. Inspired by original photos of the 1950s home, the renovation refreshed its significant architectural past without detracting from its Wurster essence.
A Cosmorelax Essex sofa sits in the living area, along with Maxalto Fulgens armchairs.
Traditional three-coat stucco was used for the interior walls. Furnishings are from Scott and Cooner and Urbanspace Interiors.
Here, you can see the spatial interplay of private and public rooms across the plan from the main bathroom through the pavilion to the landscaped setting beyond.
A volumetrically expansive double-height living area serves as a generously proportioned "garden room," capturing vast sky and landscape views.
A look at the living areas with two smaller rooms crafted at one end of the pavilion volume—a ground-level kitchen and an upper-floor sitting room, which can be easily adapted as a bedroom and/or study.
After: The kitchen faces the back garden and benefits from a double height atrium space. Pine has been used for the kitchen flooring and cabinets. Extensive glazing gives the ground floor living spaces a direct visual link with the courtyard and terrace.
A light gray sofa sits in the living lounge.
The front of the wall that separates the kitchen from this playroom is a chalkboard where the couple’s son can play and draw.
The living space in the open-plan kitchen/dining/living spaces flows out onto the south-facing terrace. The soft gray color scheme works with Cornwall's cool light and large skies.
The screen helps to better ventilate the interiors. Shifting shadows cast patterns on the walls of the house as the western sun streams through the corridor.
are counterbalanced by pared-down concrete flooring and exposed bulbs. In the living area (below), a Tolomeo lamp from Artemide sits near two Longreach sofas from Thonet. A slatted cedar balustrade stretches to the ceiling of the voluminous parlor.
The view out to the garden.
The nave contains the living and studio space. Taking full advantage of the height and scale of the original structure, the main area allows for adaptation over the lifetime of the building.
In the living room, the horizontal lines of the timber beams at the ceiling echo the bespoke cabinetry that surrounds the gas fireplace. The dining room pendant is the Gubi Semi Pendant.
Inside the studio, sliding fir screens hide storage, utilities, and a bathroom. The ceiling and wall panels are plywood, the floor is radiant heated concrete. An Eames lounge chair from Herman Miller mingles with an IKEA sofa.
The living area is small, however, the double-height ceiling give is a more vast sense of space.
Extensive glazing keeps the interiors bright and enhancing the homes' strong connection to its surroundings. <span style=
The chic contemporary interiors feature concrete floors and plywood paneling, with black accents that echo the cabin’s exterior.
The firm’s founder and principal architect Sumiou Mizumoto stripped away the house’s side extension.
The open-plan living room, dining area, and kitchen are encompassed with bright vibes.
The living spaces are orientated to the north, while the bedrooms have been placed in the south of the home.
Cradle-to-cradle certified carpet from the Shaw Group adds a warm layer in the living room.
The hotel is furnished with rattan furniture made in Sarchí, a Costa Rican town famous for crafts.
A hanging rattan chair and Acapulco chairs add a breezy, laid-back vibe to the lounge.
Climbing vines form a green wall and ceiling in the communal lounge area, providing some privacy without disturbing the natural setting.
Arbel’s projects—both products and architectural commissions—follow a chronological numbering system. The house itself is his 23rd design, while the one-of-a-kind glass pendants that accent nearly every room like a starscape are called “28.”
Faulkner employed a strategic use of concrete, steel, wood, and glass to avoid “dating” the property.
The Shinomotos have filled their Southern California home with furniture by Taku and pieces by some of the artists and craftspeople whose work they also showcase at their Tortoise shops and showroom. The couple worked with architectural designer Ken Tanaka to remodel the house, once a cramped, two-bedroom rental. A sofa and tables by Taku join Jasper Morrison’s Three Sofa De Luxe sofa for Cappellini. The sliders are by Western Window Systems.
The starbust cedar wall was constructed by local carpenter Nathan Mcconnell.
A planter is integrated under the open staircase leading to the upper floor, and a skylight in the roof illuminates the stairwell.
Fire Place
The spacious open living/dining room has an original wood burning fireplace.
The front great room is intentionally public; the furniture-like wall (inspired by Mies’ Farnsworth house) creates privacy for all other rooms—even with no window coverings. No rooms have interior walls that connect with the outer perimeter of the house, echoing a design element of our 1958 E. Stewart Williams house in Palm Springs, CA.
Layered concrete walls and ceilings add a raw masculinity to the interiors.
The interior of the space is filled with natural light thanks to the vaulted ceiling. The owner's work space resides in an upper loft, a volume highlighted by salvaged wood panels.
606 Universal Shelving designed by Dieter Rams for Vitsœ maximizes space in the media center of the home. The near-Tiffany blue that wraps the door frame is a traditional touch, according to Jurkovič.
Trout Lake | Olson Kundig
In the open living-dining area, a sofa by Antonio Citterio joins a Metropolitan chair and ottoman, all from B&B Italia. A Big Bang fixture from Foscarini hangs above the dining room table, designed by Feldman and surrounded by chairs from Ligne Roset.
A piece by John Belingheri hangs in the living room of the Bancroft family’s home, which is centered by an Antonio Citterio sofa and Robert Marinelli tables.
Bryan Cranston and his wife, Robin Dearden, relax on a Lagune sofa by Roche Bobois. The couple’s home occupies a beachfront site that they’ve owned for several years. The original structure, affectionately dubbed the “love shack” was born as 1940s-era military housing that in subsequent decades became an uneven hodgepodge that defied local permits and was slowly sinking into the sand.
Jay and Jaclyn Lieber worked with Erla Dögg Ingjaldsdóttir and Tryggvi Thorsteinsson of Minarc to design a house using the designers’ mnmMOD panels, which can be assembled with a screw gun.
Interior designer Andrea Larsson Sanchez complements the polished concrete floor, original Crittall windows, and exposed brick with contemporary furnishings and graphic textiles.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.