234 Exterior Metal Roof Material House Flat Roofline Metal Siding Material Design Photos And Ideas - Page 2

La Vinya, PGA Golf Resort | Studio RHE
La Vinya, PGA Golf Resort | Studio RHE
Abercorn Chalet by Guillaume Kukucka and Tux Creative
"The interlocking panel fascias look a little like the Nokia Snake game folding and raking between the two properties and sandwiching the layers of the house within them," says Jost.
The facades of Kew East House are banded with interlocking, metal panel fascias that weave it into the streetscape.
The home is surrounded by extensive gardens and mature trees.
To the front, the gardens are laid around a central lawn with a circling driveway which provides parking. There is also a garage for family cars.
The private estate is located off a country road just over one mile from the historic town center of Godalming, England.
The sprawling property has a strong connection to the outdoors.
A simple and restrained material palette kept construction costs low.
This 1,900-square-foot home was assembled on-site in just two days with wall panels consisting of staggered 2' x 4' studs on a 2' x 8' plate, which eliminates thermal bridging and maximizes energy efficiency.
In order to maintain privacy for both guests and homeowners, Oikos was designed with the strongest viewpoints in mind, capturing the best vistas while sheltering views back to the homestead.
The 753-square-foot layout presents a series of interesting volumes that are discovered as one moves through the space.
Cor-Ten steel was selected both for its aesthetic appeal and its ability to integrate into the landscape, evolving over time and with the seasons. It also met the client's request for a building that didn't require ongoing external maintenance.
M02 by HONOMOBO
Workshop and Golf Tees by Back Country Containers
160-square foot Writer's Shack by Montainer Homes
Happy Twogether by Custom Container Living
Grannis Road House by Ty Kelly
The container was brought to the property by truck, then the architectural team rented a small crane for around $250 a day to rotate it until they found the right spot for it to rest.
The main living space opens up via full-height, glazed sliding doors to outdoor courtyards on the northern and southern sides.
The property is on an ex-urban infill site located on almost eight acres of a Bay Area suburb. Technically a remodel, the house utilized the footprint of the existing house as a basis for a new floor plan.
Overlooking the double-height living/dining area is the mezzanine level, where the master suite and office are located.
Located in Orinda, California, a three-bedroom house by architect Greg Faulkner took its first aesthetic cue from a large oak tree on the site. Cor-Ten steel panels clad the exterior, while white oak offers a material counterpoint on the interior. A 12-foot-wide sliding pocket wall opens the living/dining area to a terrace with a Wave Chaise longue by Paola Lenti. The landscape design is by Thuilot Associates.
Recycled red bricks are used for sections of the exterior walls.
The CO2 emissions saved from the home's Solar Power PV system over three months equates to the planting of eight new trees.
The Fish Creek modular home is designed to be energy-efficient and sustainable inside and out.
Intrigued by the "smart, simple things" being done with modular housing, Will Arnett tapped architect Suchi Reddy and prefab company LivingHomes to design a house that merges the best of on-site and factory construction. The "Arrested Development" and "LEGO Movie" actor’s new home, completed in 2017, faces down a verdant canyon in Beverly Hills.
Nine shipping containers form the basis of this new multigenerational house near Denver.
The two units in the duplex share a wall in the main house, so Rios continued the mirrored effect by placing the shipping containers side by side about 10 feet away from the home. Cut into the sides, the windows allow natural light to illuminate the shipping container and are designed to give parents a view of the kids playing in the backyard.
Rios asked architect Reynolds to derive a design from the shipping containers. The duplex takes the shape of stacked volumes clad with vertical and horizontal Hardie boards. The covered patio features clear-coated cedar wood.
The modular appearance of the duplex, clad in white Hardie plank siding, mimics the look of a two-story container home. With large windows and 11-foot-tall ceilings, the two-bedroom, three-bath residence feels more spacious than its 1,484 square feet. On the ground floor, the living, dining, and kitchen areas flow into one another; potential guests in the shipping container also have easy access to a full bath of their own. A steel-and-wood floating staircase leads to the second floor, which holds two bedrooms with patio access.
In order to maximize space, the architects utilized a split-level design that includes the living areas on the main level, two upstairs bedrooms, and a walk-out basement beneath the dining room. The wood siding was salvaged and restored from the previous building on-site, in order to bring warmth to the gray, seamed metal and reference the neighborhood's past.
This 1,000 square-foot weekend cabin in Mazama, Washington, is essentially a "steel box on stilts," according to the firm. The three-story structure, which includes a living room and kitchen, can be completely shuttered when the owner is away.
When Brill purchased his residence, a onetime warehouse for mid-century lighting fixtures, it was subdivided. He and architect Tony Unruh gutted the 1,800-square-foot building completely and created an open floor plan for Brill's living areas and practice space.
At night, the exterior sculptures take on a dramatic appearance.  The home appears as a sculpture in itself, filled with colorful pieces to admire.
The second guest suite, clad in cedar and aluminum, extends over a horizontal limestone wall.
Dramatic in its horizontal expression, this private residence appears to extend into the landscape via deep overhangs and visual transparency.
The futuristic residence is defined by its natural topography emerging from the landscape, yet partially embedded within it.
Find a realtor who listens to your wish list, and who is willing to get you what you want—it can be the beginning of a beautiful friendship.
Tim Sharpe and Rani Blancpain wanted a home that would allow them to enjoy an indoor-outdoor lifestyle.
Horizontally-oriented windows emphasize and frame sweeping San Francisco views. A careful manipulation of light, volume, and elevation, the home offers unique vantage points of the city in different ways—both panoramic and private.
The home's main entry—two levels off the street—forces guests to get intimately acquainted with the steep topography of the site. Although the home's residents have the option to enter via garage and interior stair, guests instead travel up exterior stairs at the corner of the site, passing the planted neighboring lot to reach the home's front door.
Earthy, organic materials were favored for the home's composition. The exterior palette features Pietra Serena limestone, color-integral stucco, metal panels, and stained cedar.
Materials used for the exterior include stucco, wood, metal, and concrete.
A view of the home at night.
Gregory Creek Residence - Exterior
Evening at Gregory Creek
In good weather, the owners can open up the exterior glass walls.
Entry to the house is accessed via the gravel arrival court. A floating ledge bridges to the front door, which is located in a "glazed volume set between two of the buildings," said the architects.
The project recently won a Gold Pin in the 2018 Best Design Awards. The judges were impressed with how “the residence settles completely and utterly into its location with exceptional detail, and a sensitivity that responds to its changing environment through the seasons.”
The board-formed concrete, steel, and teak over a rainscreen system blend the building into the site.
Surrounded by rugged beauty, the home was designed with a faceted exterior optimized for wraparound views unique in each room.
This custom residence for actor Will Arnett was inspired by LivingHomes' RK2 model. About a third was built on-site, including a glass staircase tower and a guest wing (featuring a recording booth where Will can ply his trademark baritone).
To minimize water use, SCDA and Strata Landscape Architecture designed a native, drought-resistant planting plan with sensor-controlled drip irrigation. The lawn takes up less than 10% of the landscape.

Zoom out for a look at the modern exterior. From your dream house, to cozy cabins, to loft-like apartments, to repurposed shipping containers, these stellar projects promise something for everyone. Explore a variety of building types with metal roofs, wood siding, gables, and everything in between.