A Cramped Attic Became a Sunny Dining Room in this Renovation of a Copenhagen Tudor

A Cramped Attic Became a Sunny Dining Room in this Renovation of a Copenhagen Tudor

By Kelsey Keith / Photos by Hotze Eisma
A furniture designer carves out a modern family home in a renovated 1925 structure on the outskirts of Copenhagen.

If you hop on a bike in central Copenhagen and head southeast, you can expect to ride over a canal, past an opera house in the distance, and through a hippie enclave before eventually hitting the sea. What you might not expect is that a 20-minute ride from the city center could lead you to a colony of industrious, round-the-clock workers. Those workers—who happen to measure roughly an inch long, and who have yellow and black stripes—reside within a few homemade hives at the edge of an emerald lawn, in the shadow of an ivy-covered Tudor-style house on the island of Amager. The bees are the proud property of a 14-year-old boy named Fabian, who, with his grandfather’s help, harvests upwards of 100 jars of honey each summer. 

Join Dwell+ to Continue

Subscribe to Dwell+ to get everything you already love about Dwell, plus exclusive home tours, video features, how-to guides, access to the Dwell archive, and more.

Try Dwell+ for FREE

You can cancel at any time.

Save