193 Living Room Coffee Tables Shelves Design Photos And Ideas

Cozy textures like rattan and fur give each apartment complex a homely feel.
The light-filled living area includes a Le Corbusier leather chair and a caned lounge chair. A door on the far wall opens up to a balcony space.
An additional sitting area is wrapped in warm wood.
Full-height windows provide the living room with lots of natural lighting. A generous fireplace anchors the room.
A full-height wall of glass brings additional natural light into the open-plan living area. The step down creates a cozy divide in the space.
The light-filled lobby, located in the basement, is at once industrial and warm.
"We needed furniture that could be easily wiped down and rid of sand from the beach and dirt from our hikes; a leather sofa was a must," she says. Jorie added a daybed to the living area as an extra space to sleep, if needed.
Soft earthy browns can bring a masculine feel to living rooms and studies. Choose wood veneers, furniture, or woven textiles in earthy browns to give spaces a grounded feel. For midcentury brown paint colors, try Behr's Cocoa Shell (HDC-AC-05) or Wright Oak Bark (FLLW623).
Designed to capture the character of traditional wooden cabins within a contemporary framework, this family residence in Fairplay, Colorado, is comprised of two volumes linked by an outdoor deck.
A few steps lead up to the dining room area.
The floor-to-ceiling windows look out onto the stone terrace and provide a strong connection with the outdoors.
A simple material palette of polished concrete, white surfaces, and timber details create a light, warm, neutral space that’s enhanced by colorful artwork and homeware—and plenty of natural light.
She accomplished this by adding a 13-foot-long highlight window that keeps the main living areas bright throughout the day.
The interior stonework echoes the exterior, so that it feels as though the structure has been carved from the hillside.
The cedar-clad interior provides protection from the sun and orients views towards the ocean.
In the living room, the wood and concrete shell is accented with a steel stair railing and a window wall with a Mondrian pattern in the glazing.
Dash Marshall introduced new furniture, lighting, floors, and trim, as well as custom-designed millwork installed by Casagrande Woodworks. The living room features a Vico #13K782 (Morandi 3) sofa, armchairs by Cassina, and a Milo Baughman-designed, Thayer Coggin bronze finished steel coffee table.
Within, the curving interiors are spread loosely across five levels.
The residence was designed by Piercy & Company. It's one of five penthouses in The Helios' "Architect's Series," which invited different architecture studios to design high-end homes.
The view from the kitchen.
This built-in seating area backs a dividing wall that sets off the kitchen and faces a brick inlay fireplace.
The living room features light wood herringbone parquet.
Graham Hill, a sustainability advocate whose TED talks have delved into the benefits of living small, put his own lessons into practice at his 350-square-foot apartment, which he shares with his partner and two dogs. Quick transitions, like drawing the FilzFelt curtain, convert the living space into a bedroom.
Design firm Dash Marshall worked with Structure NYC to customize a spec apartment on the Brooklyn waterfront for Rachel Klauber-Speiden and Josh Empson. Built-ins, multiuse spaces, and clever design details give the couple the flexibility and personalization they sought.  The closet wallpaper is Nuvole from Cole & Son’s Fornasetti collection.
Subtle lighting gives the living room a cozy glow at night.
The floor-to-ceiling windows are made from tempered glass that can withstand temperatures up to 450 degrees. The windows provide stunning views from the Sunset Strip to the ocean.
In legendary designer Jens Risom's home, the painted white brick fireplace is flanked by wood bookshelves that join to form a mantle.
Interior designer Anne Sophie Goneau gave an apartment in a former factory a bright makeover. The minimal gas fireplace is from Ortal, acting as a focal point in the room, complete with integrated shelving.
The open-plan interiors are flooded with natural light, which streams through a wall of east-facing windows to the clerestory that step up and down with the design.
Walnut storage, both open and closed, frames a black-painted wall with a fireplace at its center. The wall treatment can also hide a future television. "A dark wall is a great way to keep a large screen from feeling like a big black hole on the wall," notes the firm.
An L-shaped living, dining, and kitchen area overlook the backyard via full-height, triple-paned units from European Architectural Supply. "These high-performing European windows have substantial frames that are designed to not conduct cold and are also very well-sealed," the architects add. They used Schuco AWS75 Aluminium for the large first-floor units and Schuco SI82 uPVC for the smaller second-floor units. The striking drapery is from The Shade Store.
A Cosmorelax Essex sofa sits in the living area, along with Maxalto Fulgens armchairs.
Large living spaces embody modern comfort.  A stone clad wood-burning fireplace, lush furnishings in rich colors, soft textiles, and custom built-ins create a retreat worth staying in.
Elements of the American West blend with natural materials and rich textures to create a warm, welcoming retreat that celebrates great design.
A collaboration between YUN Architecture and interior designer Penelope August, a renovated, 19th-century townhouse with landmark status used to be an egg and poultry distributor. Now virtually unrecognizable, the parlor floor is the home's open-plan living area. A formerly defunct fireplace was reactivated and clad with a custom-made, limestone mantle.
A home near Rye, England, opens onto a deck through a Sunflex door. The living room features a sofa by Terence Woodgate, 620 chairs by Dieter Rams for Vitsœ, and an Oluce Atollo 239 lamp by Vico Magistretti. The wood-burning fireplace sits along one wall in the room, with a bright orange flue acting as a sculptural focal point.
When the husband-and-wife team behind Austin-based Co(X)ist Studio set out to remodel their 1962 ranch-style house, they wanted to update it to suit their modern lifestyles—as well as demonstrate the design sensibilities of their young firm. The original home was dim, compartmentalized, and disconnected from the outdoors. Architects Frank and Megan Lin opened up the floor plan, created an addition, and built an expansive back porch, using several reclaimed materials in the process.
The owners of this 2,800-square-foot, remodeled ranch house in Del Mar wanted to incorporate the house’s original ranch vibes as well as Scandinavian elements.
The living room, positioned centrally on the second floor, has access to both the private backyard and northern city views.
Dawnsknoll optimizes the capture of natural light and cross ventilation, keeping down electrical costs. Interior/exterior courtyards, as well as the master and living room sliders, help circulate breezes. Sustainable heating is also introduced through radiant floor heating and domestic water heating throughout the house.
A closer look at the den.
Across from the entrance door is the kitchen, which features a sink, small oven, hot water tank, fridge, and gas hobs.
The post-and-beam construction is highlighted by the use of white paint against the ceiling's natural wood finish, creating a chic, modern look.
The open-plan living room features expanses of glass, integrating the lush surroundings into the bright and airy space.
The dining table is the Bonaldo Tracks table, while the dining bench is from IKEA. The window seat provides additional seating.
Fitted with a new black-framed window unit, the new, light-filled living room features a sofa and coffee table from Beitili.
A variety of surface materials give a tactile feel to the holiday home; natural timbers and plush seating creates a cozy and inviting atmosphere.
The solid timber sideboard and framed mirror had belonged to the owner’s grandmother, and are now prominently positioned in the living room.
The layout includes an open-plan living room, dining area, and kitchen, along with one bedroom, and two bathrooms.
From the open-plan living and dining area to the adjoining bedroom, the owner can enjoy spectacular views of the sea.
Here, you can see the spatial interplay of private and public rooms across the plan from the main bathroom through the pavilion to the landscaped setting beyond.
Wilson transformed the interior of this 1974 airstream so it could be used for a variety of purposes, such as a dressing room for Iggy Pop and Beck during the Project Pabst Music Festival in Portland, Oregon.
Unité d'Habitation in Marseille, France
Exposed beams and shoji screens, which conceal the dining area, add to the home's charming character.
"The triangular highlight frames views of the old Edwardian pressed metal roof and chimneys," the architects say of the triangular window to the left. "Like a traveler reflecting upon their hometown from abroad, we look back at the original part of the house, see its foibles and imperfections, and love it all the more for these eccentricities."
The entertainment box includes built-in shelving and a television mount.
Feng Shui principles have informed the placement of the mirrored surfaces. In the living room, the mirrored panel has been placed so that the tenant can't see himself in the mirror when sitting on the sofa.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.