Revel in Scandinavian Design at This Seaside Holiday Home

Add to
Like
Share
By Lucy Wang
On the edge of Denmark’s Thy National Park, a design-led retreat offers refuge in a sunny, coastal landscape.

Staying true to Nordic design, Danish architect Søren Sarup of Puras Architects has fashioned a holiday home using simple, natural materials that take cues from the North Sea landscape.

Newsletter
Join the Travel Mailing List

Get carefully curated content filled with inspiring homes from around the world, innovative new products, and the best in modern design

Located in the fishing village of Agger on the northwest coast of Jutland, Woodhouse is the perfect base for exploring Thy National Park. Whether it be mountain biking through the woods, horseback riding, windsurfing, fishing, or hiking, the options are endless.

Located in the fishing village of Agger on the northwest coast of Jutland, Woodhouse is the perfect base for exploring Thy National Park. Whether it be mountain biking through the woods, horseback riding, windsurfing, fishing, or hiking, the options are endless.

With the water only a half-mile jaunt away, this light-filled rental embraces its coastal surroundings with full-height glazing, outdoor entertaining, and an abundance of warm timber used throughout that naturally gave rise to the retreat’s name—Woodhouse.

Woodhouse's exterior is clad in vertical strips of Douglas fir and punctuated by full-height windows.

Woodhouse's exterior is clad in vertical strips of Douglas fir and punctuated by full-height windows.

Large enough to sleep six adults and two kids, the contemporary home comprises of the main house, an annex, and a timber terrace that connects the two buildings.

Massive walls of glass and large overhangs immerse guests in the Northern Sea landscape without sacrificing comfort.

Massive walls of glass and large overhangs immerse guests in the Northern Sea landscape without sacrificing comfort.

Modern Danish design has informed the minimalist interior, which is dressed in cozy fabrics and a muted natural palette.

Modern Danish design has informed the minimalist interior, which is dressed in cozy fabrics and a muted natural palette.

The main house includes an open-plan living space with a cozy fireplace, kitchen, and dining area. Large openings on either side invite nature indoors.

The kitchen is fitted with sleek metal hardware, high-gloss white cabinetry, and a spacious kitchen island that doubles as a breakfast counter.

The kitchen is fitted with sleek metal hardware, high-gloss white cabinetry, and a spacious kitchen island that doubles as a breakfast counter.

A hallway next to the kitchen leads to the master suite nestled on the east side of the main building.

A hallway next to the kitchen leads to the master suite nestled on the east side of the main building.

A 16-foot-tall wall of glass opens the master bedroom to views of the forest.

A 16-foot-tall wall of glass opens the master bedroom to views of the forest.

"The house has a spacious, airy ambience thanks to its wide visual axes—you can see straight through the house to all sides," explains rental agency Urlaubsarchitektur on what drew them to Woodhouse.

A white beamed ceiling adds structure to the open and airy living space bookended by immersive views of nature.

A white beamed ceiling adds structure to the open and airy living space bookended by immersive views of nature.

The glazed door next to the wood-burning fireplace leads to the annex on the west side of the property.

The glazed door next to the wood-burning fireplace leads to the annex on the west side of the property.

Completed just this year, Woodhouse is available to rent on Urlaubsarchitektur with rates that vary depending on the season. 

The surrounding forest served as a major design inspiration for the timber-clad home, which is oriented to face views of the trees.

The surrounding forest served as a major design inspiration for the timber-clad home, which is oriented to face views of the trees.

The annex houses a bathroom and two bedrooms.

The annex houses a bathroom and two bedrooms.

One of the bedrooms in the annex also features a loft with two additional beds for children.

One of the bedrooms in the annex also features a loft with two additional beds for children.

The gabled roof extends to the timber deck and is covered in natural slate tiles.

The gabled roof extends to the timber deck and is covered in natural slate tiles.

A glazed doorway in the master bedroom hallway opens up to a secluded sitting area that is perfect for soaking up the morning sun.

A glazed doorway in the master bedroom hallway opens up to a secluded sitting area that is perfect for soaking up the morning sun.

To learn more about Woodhouse and/or book your own stay, click here.