Before & After: A Refreshed Courtyard Helps a Townhouse in London See the Light

The home had little connection to the outdoors, so Simon Knight Architects turned the basement level’s disused yard into a bright, welcoming space.

Despite having been divided into two units some years back, this Georgian-era townhouse in Central London holds vestiges of its former glamour. "It still has its period features," says Gail, who, in 2000, purchased the upper unit with her partner, Peter. "Cornicing, original marble fireplaces, and a drawing room that’s slightly grand."

Join Dwell+ to Continue

Subscribe to Dwell+ to get everything you already love about Dwell, plus exclusive home tours, video features, how-to guides, access to the Dwell archive, and more. You can cancel at any time.

Try Dwell+ for FREE

Already a Dwell+ subscriber? Sign In