A Toronto-Based Firm Breathes New Life Into a Victorian’s Interior

Add to
Like
Share
By Paige Alexus
Each week, we tap into Dwell's Instagram community to bring you the most captivating design and architecture shots of the week.

As an admirer of good design and architectural photography, @revelateur discovered this home that Altius Architecture, Inc. renovated in Koreatown, Toronto. The semi-detached Victorian home was updated in order to enhance the space’s functionality and natural light. While standing behind a holistic, collaborative approach to design, the Toronto-based architectural firm was able to bring a whole new level of flow to the interior. 

Photos by Revelateur Studio

Newsletter
Join the Daily Dose Mailing List

Get carefully curated content filled with inspiring homes from around the world, innovative new products, and the best in modern design

The dining area is separated from the entrance with a custom wrap-around screen that provides privacy without closing the space off completely. The slats are made of CNC’ed wood. 

The dining area is separated from the entrance with a custom wrap-around screen that provides privacy without closing the space off completely. The slats are made of CNC’ed wood. 

Thanks to a hidden screen that rolls down over the fireplace, the living room doubles as a TV or movie room. 

Thanks to a hidden screen that rolls down over the fireplace, the living room doubles as a TV or movie room. 

With an updated layout, the main living areas are connected into one welcoming space—while the homeowners can now enjoy an abundance of natural light from all corners. 

With an updated layout, the main living areas are connected into one welcoming space—while the homeowners can now enjoy an abundance of natural light from all corners. 

Make sure to follow @dwellmagazine on Instagram for more design and architecture inspiration—and to be considered for our next Photo of the Week, post your photo on Instagram and use #dwellPOW