Over five months, Naude and Brown renovated their desert bungalow into a design retreat and second home for themselves, baby Rico, and their dog, Mona.
Over five months, Naude and Brown renovated their desert bungalow into a design retreat and second home for themselves, baby Rico, and their dog, Mona.
The kitchen features an elegant, rustic vibe.
The kitchen features an elegant, rustic vibe.
A closer peek at the kitchen. Here, you can see how the counter extends to the outdoor patio.
A closer peek at the kitchen. Here, you can see how the counter extends to the outdoor patio.
Hall paid special attention to details like custom light switches and door latches, since they tend to stand out more in small spaces.
Hall paid special attention to details like custom light switches and door latches, since they tend to stand out more in small spaces.
A converted attic in a turn-of-the-century building in Berlin’s Charlottenburg neighborhood asks over $4 million. If you’re looking for a modern retreat in an old-world setting, cast your sights on this charming loft in the west Berlin neighborhood of Charlottenburg, known for its distinguished selection of shopping, dining, theaters, and museums.
A converted attic in a turn-of-the-century building in Berlin’s Charlottenburg neighborhood asks over $4 million. If you’re looking for a modern retreat in an old-world setting, cast your sights on this charming loft in the west Berlin neighborhood of Charlottenburg, known for its distinguished selection of shopping, dining, theaters, and museums.
In the master bath, a dowdy tub was replaced with a standing shower designed by Di Ioia and Bédard and manufactured by Linea P International. The wall and floor tiles are by Ceragres, and the sink, tub, and towel rack are by Aqua Mobilier de Bain.
In the master bath, a dowdy tub was replaced with a standing shower designed by Di Ioia and Bédard and manufactured by Linea P International. The wall and floor tiles are by Ceragres, and the sink, tub, and towel rack are by Aqua Mobilier de Bain.
Hinoki tub with floor drain
Hinoki tub with floor drain
Each room comes with a unique piece of art on letterhead stationery that's painted or hand-drawn by a student at the Chicago Art Institute.
Each room comes with a unique piece of art on letterhead stationery that's painted or hand-drawn by a student at the Chicago Art Institute.
The Oosten, is a new block-long luxury building in South Wiliamsburg, Brooklyn, designed by acclaimed Dutch architect Piet Boon with architecture by think! Architecture. The development just unveiled a 5,098 square foot duplex penthouse designed by Toronto-based boutique design studio, Abraham Chan, that features five bedrooms with en-suite baths and stellar views. Conveniently designed in the living room of the penthouse, is a wet-bar with custom cabinets and a granite backsplash.
The Oosten, is a new block-long luxury building in South Wiliamsburg, Brooklyn, designed by acclaimed Dutch architect Piet Boon with architecture by think! Architecture. The development just unveiled a 5,098 square foot duplex penthouse designed by Toronto-based boutique design studio, Abraham Chan, that features five bedrooms with en-suite baths and stellar views. Conveniently designed in the living room of the penthouse, is a wet-bar with custom cabinets and a granite backsplash.
In the American midwest, Hopewell Brewing Co. manages to channel multiple styles at once. The signage has an almost 1950s nostalgia about it, while the light fixtures are utterly modern and minimalistic.
In the American midwest, Hopewell Brewing Co. manages to channel multiple styles at once. The signage has an almost 1950s nostalgia about it, while the light fixtures are utterly modern and minimalistic.
After months spent researching solutions to make her home’s fabric roof functional, Lisa Sette can finally relax.
After months spent researching solutions to make her home’s fabric roof functional, Lisa Sette can finally relax.
Matte white lacquer is used extensively in the hallway, contrasting softly with the oak flooring. Both light-colored materials make the area appear more spacious.
Matte white lacquer is used extensively in the hallway, contrasting softly with the oak flooring. Both light-colored materials make the area appear more spacious.
To keep the bathroom light and reflective, Cocoon9 chose marble mosaics for the walls, broken up by sleek black fixtures to add a bold sensibility to the space. The scheme is a departure from the rest of the house, adding diversity while still maintaining a cohesive, contemporary look.
To keep the bathroom light and reflective, Cocoon9 chose marble mosaics for the walls, broken up by sleek black fixtures to add a bold sensibility to the space. The scheme is a departure from the rest of the house, adding diversity while still maintaining a cohesive, contemporary look.
The floor-to-ceiling windows also maximize daylight and transparency in areas like the living room, where a pleasing contrast between the bamboo built-in, white lacquer walls and cerused oak flooring unite to create an atmosphere that feels modern but warm and welcoming.
The floor-to-ceiling windows also maximize daylight and transparency in areas like the living room, where a pleasing contrast between the bamboo built-in, white lacquer walls and cerused oak flooring unite to create an atmosphere that feels modern but warm and welcoming.
The cabin features several examples of multi-purpose casework that open and fold away to add extra functionality to each room. In the bedroom, the Resource Furniture bed swivels into a desk configuration; built-in closets work as both bedroom and office storage.
The cabin features several examples of multi-purpose casework that open and fold away to add extra functionality to each room. In the bedroom, the Resource Furniture bed swivels into a desk configuration; built-in closets work as both bedroom and office storage.
Based in New York City, Cocoon9 takes a unique approach to prefab homes, offering a line of tiny homes with high-quality construction and finishes, smart technology, energy efficiencies, and versatile spaces that are ready for the modern market.
Based in New York City, Cocoon9 takes a unique approach to prefab homes, offering a line of tiny homes with high-quality construction and finishes, smart technology, energy efficiencies, and versatile spaces that are ready for the modern market.
A pool and outdoor shower fixture were added during the renovation. Shadows from nearby palm trees cast dramatic silhouettes on the blank canvas of a house.
A pool and outdoor shower fixture were added during the renovation. Shadows from nearby palm trees cast dramatic silhouettes on the blank canvas of a house.
White stained, salt treated blocks of concrete were installed in a symmetrical pattern throughout the backyard area instead of a deck.
White stained, salt treated blocks of concrete were installed in a symmetrical pattern throughout the backyard area instead of a deck.
The bathrooms feature the same polished concrete flooring and poured concrete counters found elsewhere in the home. A honed granite recessed shower provides a visual counterpoint to the sea of white and steel.
The bathrooms feature the same polished concrete flooring and poured concrete counters found elsewhere in the home. A honed granite recessed shower provides a visual counterpoint to the sea of white and steel.
Untethered from the walls, the kitchen appears to float anchorless in the center of the room. The stainless steel appliances don’t have handles to keep the look uncluttered. The island made of poured concrete offers pop-up power outlets as charging stations for electronics. LED lights help reduce energy needs.
Untethered from the walls, the kitchen appears to float anchorless in the center of the room. The stainless steel appliances don’t have handles to keep the look uncluttered. The island made of poured concrete offers pop-up power outlets as charging stations for electronics. LED lights help reduce energy needs.
Passageways on either side of the enclosure create a clear view from the front entrance to the back of the house. At the behest of the client, all materials, appliances, and fixtures are clean and simple to keep the overall scheme as minimal as possible. No baseboards or trim were installed, and the only wood elements present are interior doors and windowsills.
Passageways on either side of the enclosure create a clear view from the front entrance to the back of the house. At the behest of the client, all materials, appliances, and fixtures are clean and simple to keep the overall scheme as minimal as possible. No baseboards or trim were installed, and the only wood elements present are interior doors and windowsills.
A tumbled granite feature wall greets guests as they enter through the front of the house. The only enclosed area in the building lies behind the wall, separating the front entryway from the living areas.
A tumbled granite feature wall greets guests as they enter through the front of the house. The only enclosed area in the building lies behind the wall, separating the front entryway from the living areas.
The white 3,300-square-foot house pops from the surrounding tropical landscape with a strikingly minimal form. During the renovation, the roof was updated to a flat truss system and insulated with Supertherm, which is also found in the walls. The insulation value is four times normal code requirements for the walls, and double that for the roof.
The white 3,300-square-foot house pops from the surrounding tropical landscape with a strikingly minimal form. During the renovation, the roof was updated to a flat truss system and insulated with Supertherm, which is also found in the walls. The insulation value is four times normal code requirements for the walls, and double that for the roof.
The home's potential for outward expansion was limited, so new glass doors and windows were installed in a storefront configuration (a decision not common to residential construction) to provide ample natural light for the main entrance.
The home's potential for outward expansion was limited, so new glass doors and windows were installed in a storefront configuration (a decision not common to residential construction) to provide ample natural light for the main entrance.