HEXAGON WALL TILES
HEXAGON WALL TILES
Located in Aarhus, Denmark, Villa R is a minimalist, serene structure clad in zinc panels. "The objective was to create a house that brings the forest inside through large glass panels—and create an ever-changing seasonal backdrop for the interior living spaces," stated the architecture firm, C.F. Møller, of the 3,200-square-foot abode.
Located in Aarhus, Denmark, Villa R is a minimalist, serene structure clad in zinc panels. "The objective was to create a house that brings the forest inside through large glass panels—and create an ever-changing seasonal backdrop for the interior living spaces," stated the architecture firm, C.F. Møller, of the 3,200-square-foot abode.
To access a secret play area in the 2 Bar House by Feldman Architecture, children clamber up climbing holds purchased from a local sporting goods store.
To access a secret play area in the 2 Bar House by Feldman Architecture, children clamber up climbing holds purchased from a local sporting goods store.
Arbel’s “14” sconces spot the wall to ethereal effect in the master bedroom. “I wanted this place to be habitable. One of my greatest criticisms of modern architecture is that it often forgets to make things cozy.”
Arbel’s “14” sconces spot the wall to ethereal effect in the master bedroom. “I wanted this place to be habitable. One of my greatest criticisms of modern architecture is that it often forgets to make things cozy.”
Hynam built additional storage along one angled wall of the bedroom loft and beneath the skylight.
Hynam built additional storage along one angled wall of the bedroom loft and beneath the skylight.
Six-year-old twins Nicolas and Constanza use Pentimento as their “little battleground,” says Pasternak. “They have some options here that they will not find anywhere else.” Among those options are a climbing wall offering easy access to the roof.
Six-year-old twins Nicolas and Constanza use Pentimento as their “little battleground,” says Pasternak. “They have some options here that they will not find anywhere else.” Among those options are a climbing wall offering easy access to the roof.
An IdeaPaint wall in full effect in a family's kitchen. The company, which is exhibiting at Dwell on Design (booth #1009), is recruiting their onsite artist, Derek Cascio, to create a special wall for kids to color and scribble on in the Modern Family Pavilion (booth #901) Saturday and Sunday, May 30 and 31.
An IdeaPaint wall in full effect in a family's kitchen. The company, which is exhibiting at Dwell on Design (booth #1009), is recruiting their onsite artist, Derek Cascio, to create a special wall for kids to color and scribble on in the Modern Family Pavilion (booth #901) Saturday and Sunday, May 30 and 31.
Plant Wall Design created a custom, self-sustaining vertical green wall for the show.
Plant Wall Design created a custom, self-sustaining vertical green wall for the show.
Graphic Novelty

A textile designed in 1998 by Scandinavian designer Carl Johan Hane serves as an artful accent to the guest bedroom. Neely found the patters--Mobile, created for the Swedish textile company Kinnasand--as Skandium, in London. "I wasn't sure how best to display it. Then a painter friend of mine suggested I have it stretched across a wooden frame, just like artists do with raw canvas," he says.
Graphic Novelty A textile designed in 1998 by Scandinavian designer Carl Johan Hane serves as an artful accent to the guest bedroom. Neely found the patters--Mobile, created for the Swedish textile company Kinnasand--as Skandium, in London. "I wasn't sure how best to display it. Then a painter friend of mine suggested I have it stretched across a wooden frame, just like artists do with raw canvas," he says.
The couple initially painted partition walls between the children's room and their own with black metallic paint creating both a writing surface for the children and a magnetic bulletin board for notes. However, "the black looked too oppressive," Astrakhan says. So they applied several coats of lively lime green paint to brighten up that section of the house.
The couple initially painted partition walls between the children's room and their own with black metallic paint creating both a writing surface for the children and a magnetic bulletin board for notes. However, "the black looked too oppressive," Astrakhan says. So they applied several coats of lively lime green paint to brighten up that section of the house.
A good dose of inspiration from Luis Barragán turned a dark and beleaguered midcentury house into a family home for the ages. The paint colors chosen by the residents and architect Linda Taalman are American Cheese and Blushing Bride, both by Benjamin Moore, creating a tapestry of color and texture.
A good dose of inspiration from Luis Barragán turned a dark and beleaguered midcentury house into a family home for the ages. The paint colors chosen by the residents and architect Linda Taalman are American Cheese and Blushing Bride, both by Benjamin Moore, creating a tapestry of color and texture.
A wall of bamboo adjacent to the atrium floor provides a dramatic and seductive green entrance—“natural art,” Eric calls it.
A wall of bamboo adjacent to the atrium floor provides a dramatic and seductive green entrance—“natural art,” Eric calls it.
The Heath tiles in the bathroom were hand-selected from boxes of factory seconds.
The Heath tiles in the bathroom were hand-selected from boxes of factory seconds.
Sherman’s friend Anna Chang prepares tea in the kitchen. The range is by Wolf. Walls are coated with parging, a type of concrete made with sand instead of gravel—-more typically used in an industrial context.
Sherman’s friend Anna Chang prepares tea in the kitchen. The range is by Wolf. Walls are coated with parging, a type of concrete made with sand instead of gravel—-more typically used in an industrial context.
Wenes and Lens conceptualized a gradation of white to gray hues for the walls of the 1,500-square-foot gallery into the 4,000-square-foot home, culminating in a deep gray for the master bedroom. The room is reserved for meaningful pieces from the couple’s collection, such as a figure they found at a market in Beijing and lamps by artists Wenes represents.
Wenes and Lens conceptualized a gradation of white to gray hues for the walls of the 1,500-square-foot gallery into the 4,000-square-foot home, culminating in a deep gray for the master bedroom. The room is reserved for meaningful pieces from the couple’s collection, such as a figure they found at a market in Beijing and lamps by artists Wenes represents.
Renovating the old mill was a family effort, and Blee called on his sister Kate, a textile designer based in London, to lend a helping hand with the tile work. Kate's repertoire also extends to building installations, including a ceramic wall in the City and Islington Center for Lifelong Learning in North London. "She had several boxes left over," Blee recalls, "which meant another opportunity to use something that was lying around." The tiles, with finishes ranging from heavy glazes to matte coats, offered textural variety, which brother and sister used to "play around with the idea of reflection from the roof light."
Renovating the old mill was a family effort, and Blee called on his sister Kate, a textile designer based in London, to lend a helping hand with the tile work. Kate's repertoire also extends to building installations, including a ceramic wall in the City and Islington Center for Lifelong Learning in North London. "She had several boxes left over," Blee recalls, "which meant another opportunity to use something that was lying around." The tiles, with finishes ranging from heavy glazes to matte coats, offered textural variety, which brother and sister used to "play around with the idea of reflection from the roof light."
Seen from a distance, the farmhouse has a time-honored quality, though it’s still clearly a product of the 21st century.
Seen from a distance, the farmhouse has a time-honored quality, though it’s still clearly a product of the 21st century.
If letting your bed linens drape onto the floor or the platform bed frame just isn’t your style, keep your bedroom feeling sharp and tidy by tucking your sheets under the mattress and removing any extra blankets or fluffy comforters. A slim, white bed frame such as this one feels skeletal enough to still convey airiness.
If letting your bed linens drape onto the floor or the platform bed frame just isn’t your style, keep your bedroom feeling sharp and tidy by tucking your sheets under the mattress and removing any extra blankets or fluffy comforters. A slim, white bed frame such as this one feels skeletal enough to still convey airiness.
The two wings of the addition are connected by a central “void space.” The glass walls visually draw the garden and greenery into the living space. Both East Coast transplants, the couple wanted to more easily take advantage of favorable gardening conditions in the mild Northern California climate. With this in mind, they used the renovation to bring the outdoors in, as well as encourage easy and direct exterior access for gardening.
The two wings of the addition are connected by a central “void space.” The glass walls visually draw the garden and greenery into the living space. Both East Coast transplants, the couple wanted to more easily take advantage of favorable gardening conditions in the mild Northern California climate. With this in mind, they used the renovation to bring the outdoors in, as well as encourage easy and direct exterior access for gardening.
Armed with a keen eye for design and a yen for vintage furniture shopping, Glee star Jayma Mays and actor Adam Campbell revitalize a formerly jumbled Los Angeles house. On an outdoor deck space, the couple placed their fire engine red fireplace, found at the Rose Bowl Flea Market.
Armed with a keen eye for design and a yen for vintage furniture shopping, Glee star Jayma Mays and actor Adam Campbell revitalize a formerly jumbled Los Angeles house. On an outdoor deck space, the couple placed their fire engine red fireplace, found at the Rose Bowl Flea Market.
It is all very mindful. “We proceeded with a philosophy and a vision,” says Chamberlin. “All of us understood that the poetry of what you look at is very important.”
It is all very mindful. “We proceeded with a philosophy and a vision,” says Chamberlin. “All of us understood that the poetry of what you look at is very important.”
A group of Woolly Pocket planters can be put up in an afternoon. Each planter's hook requires one screw to hang.
A group of Woolly Pocket planters can be put up in an afternoon. Each planter's hook requires one screw to hang.
The pool of the Phoenix house feels as laterally finite as the house feels spacious—but the view goes up forever. Photo by Dean Kaufman.
The pool of the Phoenix house feels as laterally finite as the house feels spacious—but the view goes up forever. Photo by Dean Kaufman.
A succulent sits atop a stool from Zone Maison, juxtaposed against a warm brick wall.
A succulent sits atop a stool from Zone Maison, juxtaposed against a warm brick wall.
Located off of the kitchen, Vivi’s office disappears behind sliding walls covered in black chalkboard paint from Behr. This is one of the best home office setup ideas if you're short on space or if you're going for a minimalist look.
Located off of the kitchen, Vivi’s office disappears behind sliding walls covered in black chalkboard paint from Behr. This is one of the best home office setup ideas if you're short on space or if you're going for a minimalist look.
In the master bathroom, Chris clad the tub and walls in Carrara marble. An AJ Wall sconce by Arne Jacobsen for Louis Poulsen sheds some light on bathtub reading.
In the master bathroom, Chris clad the tub and walls in Carrara marble. An AJ Wall sconce by Arne Jacobsen for Louis Poulsen sheds some light on bathtub reading.
Birdsall and Atticus are seated on an ipe bench designed by Anna Boeschenstein; the stucco exterior cladding was matched to Cast Iron 6202 paint by Sherwin-Williams.
Birdsall and Atticus are seated on an ipe bench designed by Anna Boeschenstein; the stucco exterior cladding was matched to Cast Iron 6202 paint by Sherwin-Williams.
The walls are covered in Graniplast, a tinted acrylic finish. Nathan Pereira Arquitectos y Diseño advised on the facade, floors, and finishes. All the bedrooms are off one hallway; the three children’s rooms were designed by Vanessa Clark.
The walls are covered in Graniplast, a tinted acrylic finish. Nathan Pereira Arquitectos y Diseño advised on the facade, floors, and finishes. All the bedrooms are off one hallway; the three children’s rooms were designed by Vanessa Clark.
The architect brought the solid walls of certain rooms down to 7’ 8”, filling the remaining 4’ 2” with glass. This defining feature allows sunlight penetrate deep into the core of the space. The clients say the bright reds, oranges, and yellows of sunsets race across the ceiling and white walls.
The architect brought the solid walls of certain rooms down to 7’ 8”, filling the remaining 4’ 2” with glass. This defining feature allows sunlight penetrate deep into the core of the space. The clients say the bright reds, oranges, and yellows of sunsets race across the ceiling and white walls.
The concrete bench in the living area just past the kitchen is built into the sloping wall. The Pedro wire stool is by Craig Bond for Candywhistle.
The concrete bench in the living area just past the kitchen is built into the sloping wall. The Pedro wire stool is by Craig Bond for Candywhistle.
To raise awareness about biodiversity in cities and the benefits it delivers, the EEA façade, overlooking one of the most prominent squares of Copenhagen, Denmark, gets shielded with a vertical garden (shaped like a map of the European continent!) which uses a mesh pattern, similar to a cross-stich pattern, that fills in dirt and various flowers. Via WalkOnWaterOrDrown.
To raise awareness about biodiversity in cities and the benefits it delivers, the EEA façade, overlooking one of the most prominent squares of Copenhagen, Denmark, gets shielded with a vertical garden (shaped like a map of the European continent!) which uses a mesh pattern, similar to a cross-stich pattern, that fills in dirt and various flowers. Via WalkOnWaterOrDrown.
A Good Reed

The most changed area of the home is the small guest room–office, where Neely, who works from home, removed the closet doors and added a grass-cloth wall treatment to distinguish it from the rest of the house’s decor. “Many of the Eichlers originally had grass cloth as a covering on the sliding closet doors,” he says. “The guest room–office is the only other room that can be seen from the public areas across the atrium, and I wanted this wall to add visual interest.”
A Good Reed The most changed area of the home is the small guest room–office, where Neely, who works from home, removed the closet doors and added a grass-cloth wall treatment to distinguish it from the rest of the house’s decor. “Many of the Eichlers originally had grass cloth as a covering on the sliding closet doors,” he says. “The guest room–office is the only other room that can be seen from the public areas across the atrium, and I wanted this wall to add visual interest.”
Cubic bookshelves do double duty as a dividing wall and as a sliding door.
Cubic bookshelves do double duty as a dividing wall and as a sliding door.
A tall gray wall, made of acid-washed zinc metal, marks the entryway and visually grounds the roof planes. It also separates the living and bedroom volumes.
A tall gray wall, made of acid-washed zinc metal, marks the entryway and visually grounds the roof planes. It also separates the living and bedroom volumes.
Paths of Andalusian tile and intervening plaster walls help to delineate space in the expansive apartment, which is centered around an internal entry courtyard. The armchair, designed by Peter and Alison Smithson, is covered in a Josef Frank textile from Just Scandinavian. The white piece just behind it is a repurposed Austrian stove that’s now used as a storage device.
Paths of Andalusian tile and intervening plaster walls help to delineate space in the expansive apartment, which is centered around an internal entry courtyard. The armchair, designed by Peter and Alison Smithson, is covered in a Josef Frank textile from Just Scandinavian. The white piece just behind it is a repurposed Austrian stove that’s now used as a storage device.
A closet is built into the bed frame in this London guesthouse. With hangers so close by, there's no excuse for not hanging up your clothes before bed. Photo by Ben Anders.
A closet is built into the bed frame in this London guesthouse. With hangers so close by, there's no excuse for not hanging up your clothes before bed. Photo by Ben Anders.

40.2k more photos