118 Office Concrete Floors Design Photos And Ideas

Whether it be a study, library, or craft room, the modern office is a tranquil place for you to flex your creativity, conduct meetings, and carry out day-to-day business. Cram the shelves with your favorite books, put the table in the middle of your room, or splurge on the perfect desk lamp—a great office should reflect your personal taste and inspire your best work.

Why not sprinkle a little design dust to transform a ho-hum workstation into a place that inspires contentment and creativity? Here are eight ways to turn your space into a warm, welcoming oasis that helps you get your work done while reflecting your personal style.
Heliotrope Architects created a lofty space that allows the residents to connect fully with the outdoors while at work.
A look at the office workstations and conference room designed by Studio Zerbey Architecture & Design.
The home office of 19th St. Residence by Ehrlich Yanai Rhee Chaney Architects peeks into the lush side yard.
This room is located in a brick addition that the architects estimate was built in the 1950s. "Because this space was an addition and of a different material and construction than the original home, we felt exposing and celebrating this difference would be best," says Hazelbaker. They did so by removing a built-in closet, exposing the brick wall, and installing the Vitsoe system that doesn’t obscure the difference between old and new.
Working with Prismática Architects, Losada-Amor designed the main space to serve multiple functions. In the kitchen, a table drops down for dining or work, and a rolling island can be moved as needed.
The second-story studio overlooks oak, maple, and birch trees to the east. The Ypperlig table lamps are by Hay for IKEA, and the desk and floors are made of Viroc, a composite material formed from cement and wood fiber.
A small office is located back on the ground level next to the kitchen. A sliding glass door leads back out to the main entrance and courtyard.
An office space is located in a second pavilion. Similar to the other areas, a sliding door opens the room to a private patio, while the sloping roofline rises up to meet clerestory windows that drench the space in natural light.
The yellow perforated metal screens warmly filter light into the commercial space.
The lower level commercial space features workbenches for up to 14 students, a wine cellar, and a kitchen. Marco Franchini’s father runs evening classes here three times weekly.
In search of a quiet getaway that could double as a vacation and holiday hub for extended family and friends, a Mexico City couple found a three-and-a-half-acre property there and reached out to architect Javier Sánchez to come up with a design that would make the most of the site.
A LC4 Chaise by Le Corbusier sits in the study, where wrestling mats cover the polished concrete floors.
The study has a Nakashima table, MR chairs by Knoll and a Robert Rauschenberg print.
Furniture and art were sourced from family and artist friends, with a mix of high and low, old and new. Artists that contributed to the project include wood sculptor Vince Skelly, ceramicist Sarah van Raden of Notary Ceramics, and furniture builder Nick Tretiak.
A peek inside the ground-floor workshop designed for the grandfather’s woodworking projects.
A look at the studio, which is also home to Richard and Daniela's joint architectural venture, the Inverse Project.
Designed to comfortably accommodate three to five employees, the 1,000-square-foot home office that Matt Fajkus Architecture has recently built beautifully complements an existing midcentury abode in Austin, Texas.
The wood-slatted library is soundproofed for ultimate comfort.
Located just blocks from the Empire State Building, Shake Shack's historic new headquarters offers inspiration from every angle.
This mini conference space is perfect for meetings in a more relaxed atmosphere.
Shake Shack wanted to make sure its employees had plenty of space to recharge throughout the day, so the company tasked Hsu and his team with creating relaxing common areas.
For the Shake Shack headquarters, plenty of greenery was a must. They wanted it to feel like a peaceful, wellness-focused space rather than a typical fast-paced hospitality company.
The millwork from the living/dining area and kitchen is carried up into the office, creating plenty of storage space, as well as spots for Bjorndahl and Keeton to display their trinkets from their travels, such as an ombre painting they picked up in Marfa. Francis says they “also wanted to incorporate other natural materials, such as the Texas Limestone used for the desk.”
The airy yet enclosed home office provides a quiet setting to get work done.
NeueHouse Bradbury will provide private high-end cultural events for its members.
The original wood doors from the front facade were relocated to the interior, where they function as sliding doors.
A new built-in bench is now tucked into the corner.
There's event seating for up to 1,000 people in the midst of the library, as well as partitions to separate the space.
The renovation of this one-time locomotive shed into a multipurpose library still kept its industrial aesthetic.
The office/studio space from the other angle.
Although William and his team had worked down here, the space was a storage room at the start of the project. The window is also a recent addition.
An upstairs reading nook behind sliding doors offers quiet and solitude in the open plan.
ANACAPA Architecture designed Minimalist Urban Residence with California's temperate climate in mind. Radiant heat cement floors that extend into the study keep the home warm on cooler days.
Facing another courtyard, an office nook features a Caesarstone countertop and walnut built-ins by Austin Wood Work.
The workshop, with its concrete floor and painted brick walls, has a more industrial vibe. A Pedrera PD2 floor lamp by Barba Corsini for Gubi sits beneath artwork from Esther’s "Shinbun" collection.
The fourth bedroom makes a perfect home office.
Large, black-framed windows maintain the original character of the building while drawing in natural lighting. A custom built-in ledge and banquette provide alternative working seating in a collaborative environment.
The wood slats suspended from the ceiling draw warmth into the room while improving acoustics in the open space.
The lower level also holds meeting rooms. Glazed openings allow the open concept to extend onto the lower level.
Open to the story above, the library is filled with daylight—even though it is located on the lower level. A wood wall and custom built-ins draw warmth into the reading area.
Operable glass garage doors surround the two-story atrium, connecting the upper and lower floors as one open, collaborative workspace.
The office spaces are set up for flexibility. Custom-made desks include hidden troughs for wire management and accessibility.
The kitchen space is open to the community after hours for special events.
The open kitchen is the central hub of the office. It is a space to gather, take a break, and share ideas. Modern furnishings in molded black plywood and light ash tie in with the muted, industrial palette.
A recess in the floor-to-ceiling cabinetry provides a small working space.
Home Studio conected to Patio
The office niche features a desk from Joybird and a citrus-colored metal wall shelf by New Made LA.
Clutter is skillfully hidden away thanks to the abundance of joinery and storage.
Kevin uses the desk as a work station, with room to spread over the centralized peninsula. Well-planned storage conceals office supplies when the work day is over.
One of the home's four bedrooms can easily serve as an office space.
A sunlit workspace.
The dedicated office features a built-in workspace and a wall of built-in cabinetry.
The table lamp in the office was made by Travis Ekmark.
The hunting blind is a small and square room, furnished with a cowhide rug, two guest chairs, and a hunting bar.
The interiors were designed with a "minimal and rustic Texas feel,"  say the architects. The ceiling is tongue-and-groove pecan wood.
Tarantino Architect's extension includes a heightened clerestory lounge with built-in seating. Great care was taken to match the original materials and details.