63 Living Room Recessed Lighting Stools Design Photos And Ideas

The kitchen has a breakfast bar for casual dining.
The couple share the master bedroom with a sliding door.
Fronting Alamo Square Park, the living room’s pitched ceiling creates an expansive space for socializing and relaxing. The space is accented by a custom sofa and window seat by Franciscan Interiors, rocking chairs from B&B Italia, a Lake low credenza by BDDW. The fireplace-adjacent bench seating is upholstered in William Yeoward Alverdia fabric in Ocean, complementing the teal accents in the adjoining dining room and kitchen.
The circular kitchen and dining area feels like part of the garden.
The lower level also features has a board-formed concrete fireplace.
The next level holds a living/dining area with a powder room and entertainment area.
An entrance lounge and concealed laundry are located on the entrance level, where there is also a small lounge area with books.
The apartment’s material palette—recycled wood, exposed concrete, terrazzo, and Japanese tatami mats—echo the colors seen outdoors, as well as textural memories from the country’s rural past.
Massive glazing in the communal area frame views of a desert knoll to the north.
A soaring ceiling delivers a sense of drama to the open-plan great room.
The floors throughout the home are rift-cut American White Oak finished with Rubio Monocoat.
The property includes four bars—one of which seats 13 people.
Full-height glazing wraps around the home for spectacular views of the woods.
The bright and airy living room, dining area, and kitchen extend straight out to the wraparound terrace.
The screen helps to better ventilate the interiors. Shifting shadows cast patterns on the walls of the house as the western sun streams through the corridor.
The open-plan layout is a fitting setting to embrace a minimalist, Scandinavian-inspired aesthetic.
The bright and airy interiors are a mix of lightly colored oak floors juxtaposed again dark fixtures and exposed steel beams.
Modern Danish design has informed the minimalist interior, which is dressed in cozy fabrics and a muted natural palette.
The glass entryway of the home opens straight into the living room.
The living room features stunning views of the infinity pool and beyond.
Pederson locally sourced the El Dorado tile arranged in a 3D pattern for the fireplace and entrance wall.
Villa K enjoys stunning views of the nearby Atlas Mountains.
The family wanted a house that felt like a traditional bungalow. The architects achieved this by creating a low opening at the rear terrace, with low pivot and sliding doors opening through the house and framing the ocean view beyond.
Wraparound windows and sliding glass doors lead to the mahogany deck, giving the home a strong sense of indoor/outdoor living.
The open kitchen gently tucks under the upper floors and the wood and metal stair that delicately weaves its way upward. The large bay windows draw daylight in from both sides.
Reclaimed Douglas fir lines the 11-foot-tall ceilings, while stone-tiled floors with built-in radiant heating are located underfoot.
The den, located above the living room, connects to an at-grade fire pit terrace to the south, as well as an elevated deck with views of the lake to the north.
With a sleek, contemporary profile, the Drake is equally comfortable in rugged terrain or a more refined setting. Here is a look at the ladder accessing the storage soffit. The bathroom window extends your sight-line through the space and outward.
The minimalist material palette is picked up on the interiors as well, where a black concrete fireplace plays off the polished aggregate concrete floors.
Living room daybed and fireplace composition.
When redesigning “Madmen” actor Vincent Kartheiser’s Hollywood cabin, architect Funn Roberts installed custom shoji-style screens of to conceal the closet and provide privacy for the adjacent shower and soaking tub.
An overview of the spaces.
The enclosed terrace now has a bar and a den-like area.
The open plan great room is bright and airy thanks to the insertion of the center courtyard .
The transformation is unrecognizable.
Large windows at the front of the home drawn in an abundance of natural light. Custom millwork frames the windows while also providing storage in the living room. Hues of pink and green splash between furnishings, textiles,  and plantings.
Since the owner wanted as much of an open concept as possible, Revollo used a small but impactful detail to designate each space: color. The kitchen is defined by black, the living areas by gray, and the outdoor space by honey.
A wood burning fireplace in the living room.
Retracting walls of glass encourages indoor-outdoor living.
Expansive windows on both sides of the open living area bring the outside in. Marvin doors, the Ultimate Swinging French door, flank the mahogany-wrapped fireplace and provide easy access to the screened porch.
Flooring includes Teragren bamboo, cork in the kitchen, and porcelain at entry points. American Yellow Birch was used for the cabinets and trimming.

Photo by: Eric Hausman Photography
Belgium, North of the West-Flemish village of Westouter one can find a plot in an open and rural landscape, heavily influenced by the typical agricultural activities in the area. The setting has had a great impact on the design of this single family house, which is solemnly surrounded by a few farms and a group of trees here and there. The atypical shape of the parcel, together with the not so ideal orientation of the plot have been transformed into remarkable assets for the project.
Tung takes in the wooded view from the house’s back deck. Inside, the Goetz sofa, Eames lounge chair and ottoman, and Aalto stool are all from Herman Miller.The rug and throw are by Emma Gardner.
Common space
Villa K look to views of the Atlas Mountains.
© Vojteck Ketz courtesy of Marta Nowicka & Co.
The Dune House is a RIBA Award-winning home created through Living Architecture, a UK-based organization that commissions world-class architects to build holiday rental homes with an overarching goal of expanding the conversation of what constitutes good design. The home, which sits nestled among coastal dunes just steps from the sea, was designed by Jarmund/Vigsnæs Architects as a modern take on English seaside buildings. The roof—constructed to echo the style of local dwellings—features orange steel alloy, which reflects the changing colors of the surrounding landscape. The interior is flanked by banks of windows that overlook the sea and sky for a serene and immersive experience.
An Anglican church in Melbourne dating back to 1892 was converted by Bagnato Architects to include a modern addition and interior renovation. Spread over multiple levels, the home features a variety of natural materials, like reclaimed wood, limestone, marble, and granite, giving the inside a warm and cozy feel.
Living room window connection with orchard beyond.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.