330 Living Room Recessed Lighting Coffee Tables Design Photos And Ideas

Living room from front door framing the landscape.
Numazu Club in Numazu, Japan
A cozy den with an original fireplace sits just off the kitchen. The fireplace, which appears in photographs taken by Shulman, originally had a two-story tall flue and was suspended from chains. Now, it sits securely on a stone platform and the flue ends at the first-floor ceiling.
This outdoor room is flanked by rammed earth walls constructed from soil excavated on site.
Traditional Santorini cave houses usually have long, deep floor plans with narrow facades, but with this house, the architects inverted the proportions to created a slender, rectangular plan with a 33-feet long glazed façade that opens the interiors to the pool terrace, sea views.
The neutral color palette was carried over to the interior design, a collaborative effort between Connie Wone, the senior interior designer at Swatt Miers Architects, and Elisa Chambers of Snake River Interiors.
A view of the living area from the kitchen. The luxury gas fireplace is from Ortal.
A soaring ceiling delivers a sense of drama to the open-plan great room.
Although this living space is open to the open-plan kitchen/dining area, the change in levels between the two rooms makes it feel like two separate spaces.
The chimney is clad in stone, with a fireplace on each floor, and can be seen through the large skylight in this living space.
The living space in the open-plan kitchen/dining/living spaces flows out onto the south-facing terrace. The soft gray color scheme works with Cornwall's cool light and large skies.
The floors throughout the home are rift-cut American White Oak finished with Rubio Monocoat.
Floor-to-ceiling Lift/Slide doors by Weiland and clerestory glazing usher the outdoors in to the open-plan living and dining areas.
Bright white walls and warm wood details provide the perfect backdrop for an array of colorful furnishings.
Moveable glass walls allow the home to open completely to the garden.
Interior designer Tici Andriani sourced furnishings from Casual Móveis. Galeria Eduardo Fernandes curated the home's extensive artwork.
Turning to the lush green rainforest surroundings for inspiration, the team has updated the interiors with smoked oak floors and soft, neutral colors to better highlight the property's unique setting.
A look inside the den with a second fireplace. "Jackie actually had to buy the quarry in Italy as they were running out of marble for the home," notes the listing agents. "Jackie brought the workers over from Italy to build and place the three connected fireplaces. The quarry passed with his estate when he passed away."
Full-height glazing wraps around the home for spectacular views of the woods.
The cozy living area features a white-on-white palette.
Thanks to the expansive walls of glass, the living space absorbs a strong sense of the surrounding nature.
The bright and airy living room, dining area, and kitchen extend straight out to the wraparound terrace.
The screen helps to better ventilate the interiors. Shifting shadows cast patterns on the walls of the house as the western sun streams through the corridor.
Iron louvers have been used along the western facade to create a narrow corridor between the screen and exterior walls of the main volume.
Extensive glazing provides ample natural light and panoramic views of the surrounding scenery.
 A central staircase with perforated metal treads and risers allows natural light to filter down from the roof-deck level through the center of the home.
Angled balconies at the first and second levels are accessed by floor-to-ceiling sliding doors, enhancing the indoor/outdoor living experience and allowing natural ventilation.
Living Room
Faced with a giant wall of glass, the new concrete extension houses an open-plan living area, dining room and kitchen.
The open-plan layout is a fitting setting to embrace a minimalist, Scandinavian-inspired aesthetic.
The bright and airy interiors are a mix of lightly colored oak floors juxtaposed again dark fixtures and exposed steel beams.
The entertainment box includes built-in shelving and a television mount.
Feng Shui principles have informed the placement of the mirrored surfaces. In the living room, the mirrored panel has been placed so that the tenant can't see himself in the mirror when sitting on the sofa.
The living area has been carved out from the space between the yellow kitchen box and the wood-paneled entertainment box.
A large window at the end of the living space lets in ample natural light.
Playroom
The glass entryway of the home opens straight into the living room.
In the living room, the ceilings were vaulted, which now adds to the bright and airy feeling of the open-plan layout.
Floor-to-ceiling glass was custom-produced by Fleetwood to allow for various vistas throughout the home—capturing the hills, wildlife, and valley views.
The courtyard seamlessly integrates the indoor and outdoor space.
SysHaus completed their first project—a 2,217-square-foot, single-story home in  São Paulo—in collaboration with local architecture studio Arthur Casas Design, who was responsible for the furniture selection, utility systems, finishes, and interior accessories.
The houses are equipped with rainwater capture and reuse mechanisms, and photovoltaic panels for solar energy.
The light-filled living area features Bluestone paving and polished plaster walls.
An off-center skylight brings natural light into the living room, where the existing fireplace (inset) was refinished in metallic paint. A fiberglass Koishi pouf by Naoto Fukasawa for Linea sits by an Eames sofa. The painting is by Vanessa Prager.
The living room boasts original wood paneled ceiling and walls, and beautiful built-in bookshelves.
The upper level is home to the dining room, living room, and kitchen.
Main living room view.
The kitchen and living area are connected to a small sun-drenched balcony.
The living room features stunning views of the infinity pool and beyond.
Walls of glass create a seamless flow—integrating the home into its surroundings.
Pederson locally sourced the El Dorado tile arranged in a 3D pattern for the fireplace and entrance wall.
Villa K enjoys stunning views of the nearby Atlas Mountains.
Stadt Architecture’s Christopher Kitterman transformed a generic studio in Chelsea into a bright one-bedroom apartment for Vancouver couple Dale Steele and Dan Nguyen. The living room features a Hans Wegner GE290 lounge chair upholstered in leather by Spinneybeck, a round rug and Cobble Hill Adams sofa from ABC Carpet & Home, a Pedrera coffee table by Gubi, and a Bob side table by Poltrona Frau. An automated lift raises a TV from inside the custom millwork under the window. Acid-etched tempered glass doors lead to the bedroom.
In the main living space, brightly colored furnishings—including an iconic womb chair and a sofa from Ligne Roset—create a playful interior space for lounging. A laminated glass floor allows light to pass further between the various levels.
Wooden ceilings ground some of the home's more industrial features in its organic setting.
The two pavilions are fitted with large sliding glass doors, which open to two wooden decks. Here, views are oriented toward the peaceful natural landscape and sea beyond.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.