369 Living Room Sofa Concrete Floors Design Photos And Ideas

A light gray sofa sits in the living lounge.
Large wood-framed windows with multi-plane glass help bring more light into the interiors.
The open-plan living, dining, and kitchen spaces are located on the ground floor.
A cozy den with an original fireplace sits just off the kitchen. The fireplace, which appears in photographs taken by Shulman, originally had a two-story tall flue and was suspended from chains. Now, it sits securely on a stone platform and the flue ends at the first-floor ceiling.
A spatial interplay of private and public rooms across the plan from the main bathroom through the pavilion to the landscaped setting beyond
Overall living area with dual aspects and connections to an interstitial garden court and rear landscaped yard beyond its concrete terrace
Living areas with two smaller rooms crafted at one end of the pavilion volume - a ground level kitchen and an upper floor sitting room which is flexibly adapted for use as a bedroom and study
A volumetrically expansive double-height living area which serves as a generously proportioned ‘garden room’ capturing vast sky and landscape views
Living Room and Open Kitchen
Traditional Santorini cave houses usually have long, deep floor plans with narrow facades, but with this house, the architects inverted the proportions to created a slender, rectangular plan with a 33-feet long glazed façade that opens the interiors to the pool terrace, sea views.
The program includes an open plan living, dining and kitchen, a bedroom, and two bathrooms.
Morrison and her two greyhounds pose with her brother and roommate, Michael Anthony Morrison—an artist who is also responsible for much of her art collection.
The ceiling slopes upward at the edges of the house to reinforce the sense of expansiveness created by the panoramic views.
Pocket-sliding glass doors offer seamless connection to the outdoors.
Most of the furniture items were sourced from Melbourne furniture retailer Luke Furniture.
The minimalist interiors feature a mainly monochromatic palette with white walls and black surfaces, including the granite island top and window trim. Small pops of color help break up the color scheme.
The living room is anchored by a wood-burning stove. The sofas in this room are by Ligne Roset.
The concrete creates thermal mass in the home, and the large widows provide cross ventilation when opened. Together, these elements help keep the interior spaces cool and comfortable throughout the year.
A look inside the Spaceship, which is built around a hanging fireplace. Although Gleason originally intended to use the space for storage, it can be adapted to house guests.
"The triangular highlight frames views of the old Edwardian pressed metal roof and chimneys," the architects say of the triangular window to the left. "Like a traveler reflecting upon their hometown from abroad, we look back at the original part of the house, see its foibles and imperfections, and love it all the more for these eccentricities."
The cool midcentury fireplace was designed in 1965 by Spanish architects Alfonso Mila and Federico Correa.
The whole main room of the house
Seen at night, the sumptuous living area features modern furnishings and a long wood-burning fireplace.
Faced with a giant wall of glass, the new concrete extension houses an open-plan living area, dining room and kitchen.
Formerly used as a kitchen, the space next to the master bedroom has been turned into a living area. Retractable shades cover the glazed ceiling and are remotely controlled.
Feng Shui principles have informed the placement of the mirrored surfaces. In the living room, the mirrored panel has been placed so that the tenant can't see himself in the mirror when sitting on the sofa.
The living area has been carved out from the space between the yellow kitchen box and the wood-paneled entertainment box.
A large window at the end of the living space lets in ample natural light.
Upcountry Maui Cottage and Barn: Kitchen and Living Room
The living spaces on the ground floor now consist of exposed steelwork with polished concrete, timber surfaces, and large Crittall windows.
are counterbalanced by pared-down concrete flooring and exposed bulbs. In the living area (below), a Tolomeo lamp from Artemide sits near two Longreach sofas from Thonet. A slatted cedar balustrade stretches to the ceiling of the voluminous parlor.
Cliff Dwelling | Olson Kundig
The primary living space is located at the corner of the condo offering views to downtown.
The garden room has a built-in bench and free-standing fireplace. This area works as overflow for the adjacent kitchen, which allows people to see the cook in action, yet still lounge. The living room is a bit more removed, located just two concrete steps away.
Living Room
Wein House - Besonías Almeida arquitectos
The view out to the garden.
The living room.
Interior view West
Interior view East
View from addition interior to outdoor garden
main living room space with custom curtain wall
living room and kitchen
Living Room
A pink Wassily chair reworked by Anne Suttles, Noah Marion, and Austin Powder Coating.
A sofa from Conran Shop, and a vintage boucherouite rug from Pink Rug Co.
lounge view
Concrete, which reflects the color of the surrounding dunes, serves as a coherent binding material that connects all the interior spaces.
The materials that have been used for the façade, together with the enfilade of spaces of the new volume, echo the local architecture of the elongated farmhouses in the area.
Wooden ceilings ground some of the home's more industrial features in its organic setting.
Golden light floods through the Clerestory windows in the living area, accenting the wooden coffee table from Restoration Hardware and the weathered antique bench the couple scored from Robins Egg Bleu in Winthrop, WA.
The main floor has an open living, dining, and kitchen area with unobstructed views since support beams were unnecessary for the domed structure. The floors are concrete with a decorative finish.
In the living area, Lou sits on a Room & Board sofa, while one of the family’s two Great Danes relaxes nearby; the fireplace is by Montigo.
What can't be obviously ascertained from this sleek reading chair? How the Northern sunlight warms the concrete slab floor in winter to help maintain a consistent internal temperature, "regularly achieving 25 degrees Celsius without heating in winter," said the architects. "It was important to create a space where the occupants could enjoy the summer warmth, as well as remaining at ease during the cold Ballarat winters."
In the living room, the horizontal lines of the timber beams at the ceiling echo the bespoke cabinetry that surrounds the gas fireplace. The dining room pendant is the Gubi Semi Pendant.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.