26 Dining Room Shelves Concrete Floors Design Photos And Ideas

The vegan pizza and ice cream bar features a reclaimed wood counter, dark green Muuto Nerd stools, and Clé tile on the stair risers.
Indoor/outdoor living was a priority in the redesign, and the interior was reconfigured so that views of the backyard and the majestic gum tree can be immediately seen as soon as the front door is opened.
Recycled timbers are used throughout the home from the curved bench to the joinery in the kitchen. The kitchen also connects to a cold-store walk-in pantry that’s cooled with an in-slab ventilation pipe funneling cool under-house air.
In the kitchen/dining area, the range hood and cooktop are by Fisher & Paykel; the Navy chairs are by Emeco.
The home references Singapore's lush outdoors with an abundance of natural light, greenery, and timber.
The wall of windows is original, while the floor received new concrete. Horner also specified a new stove and hood, as well as a new backsplash in large, textured field tile from The Surface Store in Portland.
Now, the remodeled staircase features pine paneling and is painted white.
The built-in bookshelf was salvaged in the renovation, painted white, and now serves as a backdrop to the dining room area.
Ample natural light enters via the sliding hardwood screens, keeping the interiors bright and airy.
A narrow threshold evokes the warren-like feel of the original interiors.
The kitchen island is made from oxidized steel with a honed black marble benchtop. Cabinetry in blackbutt, an Australian hardwood known for its fire resistance, contrasts with the dark interiors.
The location for the new restaurant, which opened in February 2010, was a barn on the ranch that had been used as a plant nursery. "It wasn't an incredibly old barn," Johanson says. "It was built around the 1970s, but it was built with a very agricultural look." To stay true to its form, Johanson and her colleagues Mark Wilson, Catharine Tarver, and Bridie McSweeney decided to leave as much of the structure intact as possible, playing up the post-and-beam system and revealing the shape of the roof on the interior.
The dining table is original to the house.  A glass top now sits on top to preserve the surface from further wear and tear.   Very rare, H.W. Klein #250 dining chairs manufactured by Bramin complement the table.
The dining room is meant to be a flexible space for eating or dancing. “One of the most important things for me,” explains Grunbaum, “is how a house feels. It has to be a place where you don’t want to leave.” The Cyclone table is by Isamu Noguchi for Knoll and the pendant lamp is by Lightoiler.
Sunset pendants by Treviso-based Torremato illuminate a custom table and bench as well as a trio of Eames chairs. Di Stefano and Bongiorno used lighting to structure the open plan: “We put accents on focus points; we didn’t want the light completely spread out,” Di Stefano says.
Parents Mitra and Sasan Nakhshab join sons Nima and Soheil (with daughter, Sofia) and Soheil’s girlfriend, Susana Mora (with son, Shayan), on the main floor.

The modern dining room is where the universal ritual of breaking bread brings us together. The projects below showcase elegant configurations and designs that encompass chairs and tables, bars and stools, lighting, flooring, and fireplaces.