Collection by Kelsey Keith

Brooklyn Botanic's New 'Do

Like
Comment
Share

Last week, as spring's balmy temperatures took a temporary dip into glacier territory, the two founding partners of architecture and urbanism firm Weiss/Manfredi led a hard hat tour of their new visitors center at the Brooklyn Botanic Garden (opening in a mere six weeks!). Luckily, magnolias and cherry trees were already in bloom and a bright sun illuminated the mostly-transparent structure. The deceptively modest structure is nestled into a hill on the northeast corner of the site, so 50 percent of its envelope benefits from thermal efficiency. And like any ground-up civil structure worth its salt, it's sustainable, with a geoexchange system comprised of 28 heating and cooling wells, radiant floor heating, and landscaping made of postconsumer recycled building materials. And did we mention it's a looker? Click through for a preview.

Brooklyn Botanic Gardens Visitor Center, Location: Brooklyn NY, Architect: Weiss Manfredi Architects
Brooklyn Botanic Gardens Visitor Center, Location: Brooklyn NY, Architect: Weiss Manfredi Architects
Aerial shot of the Brooklyn Botanical Garden showing the masterplan for its site, with the visitors' center at top,…
Front gates of the Visitors Center at the Brooklyn Botanical Garden
Brooklyn Botanic Gardens Visitor Center, Location: Brooklyn NY, Architect: Weiss Manfredi Architects
Fritted glass located on the green roof of the Visitors Center at the Brooklyn Botanical Garden
View of the landscapes surrounding the Visitors Center at the Brooklyn Botanical Garden
Walking tour of the Brooklyn Botanical Garden with architect
Interior of Visitors Center at the Brooklyn Botanical Garden
Rain Garden at the Brooklyn Botanical Garden
Detail of tile pattern in the Visitors Center of the Brooklyn Botanical Garden
Comments
Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
The author will be notified whenever new comments are added.