An Award-Winning London Addition Balances New and Old

Collection by

In historic London, home additions are serious business. So when New London Architecture presented this year's Don't Move Improve! award for renovations, they chose a cohesive house that traces the local heritage.

At a London terrace house, Tsuruta Architects undid one rear addition and instituted another that better recalls the home's form and origins. The lighter brick extension mimics its host's sloping gesture. Photo  of An Award-Winning London Addition Balances New and Old modern home

At a London terrace house, Tsuruta Architects undid one rear addition and instituted another that better recalls the home's form and origins. The lighter brick extension mimics its host's sloping gesture.

A spare material palette characterizes the interiors, with brick walls left exposed wherever possible to showcase the home's history. Photo  of An Award-Winning London Addition Balances New and Old modern home

A spare material palette characterizes the interiors, with brick walls left exposed wherever possible to showcase the home's history.

The architects' emphasis on straightforward materials, available from any local hardware store, belies a tech-forward approach. Many elements, including some furnishings, were condensed in CNC and brought to the site via flatpack, saving time and money on fabrication. Photo  of An Award-Winning London Addition Balances New and Old modern home

The architects' emphasis on straightforward materials, available from any local hardware store, belies a tech-forward approach. Many elements, including some furnishings, were condensed in CNC and brought to the site via flatpack, saving time and money on fabrication.

Structural lines are on full display in the bedroom, where ceiling beams and a plywood bed frame catch the eye. Photo  of An Award-Winning London Addition Balances New and Old modern home

Structural lines are on full display in the bedroom, where ceiling beams and a plywood bed frame catch the eye.

Modern home with Bath Room and Concrete Floor. In the bathroom beneath the stairs, copper fixtures and subway tile feel at once sensitive to the home's roots and very of the moment. It is this attention to cohesiveness that the Don't Move Improve! award seeks to recognize. Photo  of An Award-Winning London Addition Balances New and Old

In the bathroom beneath the stairs, copper fixtures and subway tile feel at once sensitive to the home's roots and very of the moment. It is this attention to cohesiveness that the Don't Move Improve! award seeks to recognize.

Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
The author will be notified whenever new comments are added.

Get a Daily Dose of Design

Sign up for the Dwell Daily Newsletter and never miss our new features, photos, home tours, stories, and more.