Before & After: A Dim, Cookie-Cutter Craftsman in Portland Now Basks in Natural Light

Before & After: A Dim, Cookie-Cutter Craftsman in Portland Now Basks in Natural Light

By Melissa Dalton
Local firm Beebe Skidmore was enlisted to spearhead “Operation Sunlight.”

"It was kind of a generic house, and it was dark," says architect Heidi Beebe of the 1914 craftsman in Southeast Portland that Beebe Skidmore was tapped to reconfigure. "One of their main goals was to make it lighter," she says—hence the project nickname, Operation Sunlight. The architects brought porosity to the original structure by targeting spots in the facade that could be opened up to the sun, adding expansive glass, and then opening interior walls so that light passes throughout the home. 

Join Dwell+ to Continue

Subscribe to Dwell+ to get everything you already love about Dwell, plus exclusive home tours, video features, how-to guides, access to the Dwell archive, and more.

Try Dwell+ For FREE

You can cancel at any time.

Save