Before & After: A Mixed-Up Montauk Beach House Gets a Sleek New Look

Before & After: A Mixed-Up Montauk Beach House Gets a Sleek New Look

By Melissa Dalton
Brooklyn-based Descience Lab converts a “shabby-chic” beach house in the Hamptons into a timeless retreat.

In many remodel projects, constraints provide fertile ground for creative solutions. Such was the case with this top-to-bottom makeover of a Montauk beach house. The original plan was a mishmash of ideas and tight spaces, so in 2018 the homeowners reached out to Descience Lab to transform it into a more cohesive, open retreat. The design/build workshop specializes in architectural millwork, and they stepped in to remodel the 2,600-square-foot home while preserving the sensitive wetland that surrounds it.

Join Dwell+ to Continue

Subscribe to Dwell+ to get everything you already love about Dwell, plus exclusive home tours, video features, how-to guides, access to the Dwell archive, and more.

Try Dwell+ for FREE

You can cancel at any time.

Save