Before & After: An Architect Couple in Amsterdam Turn a Garage Into a Gauzy, Light-Filled Home

Before & After: An Architect Couple in Amsterdam Turn a Garage Into a Gauzy, Light-Filled Home

By Melissa Dalton
Bringing in skylights, custom glass doors, and tactile finishes, Bart van Seggelen and Valérie Boerma render the car park unrecognizable.

As far as garages go, this one was pretty standard. At the base of a 1930s building in Amsterdam, the car park—formerly a hardware store—came with oil-stained concrete floors, fluorescent lighting, and reflective tape discouraging drivers from scraping the hefty pillars. Not exactly the makings of a warm and inviting family home, but Bart van Seggelen and Valérie Boerma, interior architects and founders of the design firm Barde + vanVoltt, thought differently.

Join Dwell+ to Continue

Subscribe to Dwell+ to get everything you already love about Dwell, plus exclusive home tours, video features, how-to guides, access to the Dwell archive, and more.

Try Dwell+ for FREE

You can cancel at any time.

Save