Composite Index

Composite Index

By Nicola Twilley
Corporate high-flyers and admitted neat freaks Bruce Thatcher and Kirsty Leighton couldn’t handle the chaos anymore.

With two small boys and demanding jobs (he works in hedge funds, she’s a PR executive), they craved order, light, and space but were prepared to settle for a washing machine. In came architect William Tozer with a plan that inserted clean white planes into the envelope of their Victorian terrace house in London. Christened the Composite House, this renovation collates Tozer’s decade of experience making small partial renovations into a complete overhaul that builds on, rather than obliterates, its Victorian origins. As the sky darkened on a rainy afternoon, Bruce and Kirsty showed us around.

Join Dwell+ to Continue

Subscribe to Dwell+ to get everything you already love about Dwell, plus exclusive home tours, video features, how-to guides, access to the Dwell archive, and more.

Try Dwell+ For FREE

You can cancel at any time.

Save