A Desert Oasis Awaits in a Historic District of Phoenix

Add to
Like
Comment
Share
By Paige Alexus / Published by Dwell
Each week, we tap into Dwell's Instagram community to bring you the most captivating design and architecture shots of the week.

The husband and wife architectural team behind The Ranch Mine shared the "Sol" home with us, a new build project that they designed to both embrace and escape the sun and the city. Located in the Willo Historic District of Phoenix, Arizona, they describe it as a modern interpretation of the courtyard style of architecture that can be found throughout the Southwest. 

Photos by Jason Roehner  

A Desert Oasis Awaits in a Historic District of Phoenix - Photo 1 of 2 - The U-shape courtyard-style house has a cantilevered roof that forms a sheltered outdoor living area—which allows breezes to flow directly into the living room when the doors are open. 

The U-shape courtyard-style house has a cantilevered roof that forms a sheltered outdoor living area—which allows breezes to flow directly into the living room when the doors are open. 

To keep up with The Ranch Mine, follow their profile, where you'll also see more photos from this project.

A Desert Oasis Awaits in a Historic District of Phoenix - Photo 2 of 2 - The wood beams and exposed brick from the exterior are reflected in the open living space, which also features a mix of natural surfaces and an exposed duct. 

The wood beams and exposed brick from the exterior are reflected in the open living space, which also features a mix of natural surfaces and an exposed duct. 

Make sure to follow @dwellmagazine on Instagram for more design and architecture inspiration—and to be considered for our next Photo of the Week, post your photo on Instagram and use #dwellPOW