The office area also features a Jolly table from Kartell alongside<span style="font-family: Theinhardt, -apple-system, BlinkMacSystemFont, &quot;Segoe UI&quot;, Roboto, Oxygen-Sans, Ubuntu, Cantarell, &quot;Helvetica Neue&quot;, sans-serif;"> a table by local workshop Chuch Estudio and Harry Bertoia side chairs.</span>
a table by local workshop Chuch Estudio and Harry Bertoia side chairs.
A wide picture window overlooking illuminates the living room toward the rear of the plan.
A wide picture window overlooking illuminates the living room toward the rear of the plan.
Toronto architect Gregory Neudorf creates a pristine and practical 400-square-foot dwelling with nautical storage below deck.
Toronto architect Gregory Neudorf creates a pristine and practical 400-square-foot dwelling with nautical storage below deck.
The sunken living room curves around a full-height stone fireplace.
The sunken living room curves around a full-height stone fireplace.
Architect Giles Bruce’s London house sits at the end of a Victorian terrace that was partially destroyed during World War II, filling the gap between the last building standing and a new park.
Architect Giles Bruce’s London house sits at the end of a Victorian terrace that was partially destroyed during World War II, filling the gap between the last building standing and a new park.
Built on a tight budget of $120,000, a retirement home in the mountains delivers unexpected contemporary design to a rural township.
Built on a tight budget of $120,000, a retirement home in the mountains delivers unexpected contemporary design to a rural township.
In a family home in Mill Valley, California, Lauren Goldman of l’oro designs kept her clients’ goals of “modern yet accessible” in mind while also looking for opportunities to add functionality. This proved successful when she discovered that the empty space under the steel-and-glass stair landing was the perfect scale for children to sit and read under. The team was inspired to create a kid-sized library, turning a useless space into a perfectly cozy reading nook.
In a family home in Mill Valley, California, Lauren Goldman of l’oro designs kept her clients’ goals of “modern yet accessible” in mind while also looking for opportunities to add functionality. This proved successful when she discovered that the empty space under the steel-and-glass stair landing was the perfect scale for children to sit and read under. The team was inspired to create a kid-sized library, turning a useless space into a perfectly cozy reading nook.
Vince and Adrienne Murphy’s rural retreat is clad in gray shingles and gray-stained pine. “They wanted the cottage to meld into the woods and be visually quiet,” says architect Kelly Doran, who worked with Portico Timber Frames to build the 2,500-square-foot home.
Vince and Adrienne Murphy’s rural retreat is clad in gray shingles and gray-stained pine. “They wanted the cottage to meld into the woods and be visually quiet,” says architect Kelly Doran, who worked with Portico Timber Frames to build the 2,500-square-foot home.
Two sculptural wooden chairs face a wood-burning stove.
Two sculptural wooden chairs face a wood-burning stove.
The home's courtyard is ideal for indoor/outdoor living. By opening the sliding glass doors, the kitchen space is connected to a courtyard dining space, which is ideal for family gatherings and entertaining.
The home's courtyard is ideal for indoor/outdoor living. By opening the sliding glass doors, the kitchen space is connected to a courtyard dining space, which is ideal for family gatherings and entertaining.
Located within walking distance to the coastal village of Matanzas, the two Maralto cabins are named La Loica and La Tagua after local bird species.
Located within walking distance to the coastal village of Matanzas, the two Maralto cabins are named La Loica and La Tagua after local bird species.
Homeowner and surfer Christopher Hansen envisions a secluded oceanfront retreat that lets him keep an eye on the waves.
Homeowner and surfer Christopher Hansen envisions a secluded oceanfront retreat that lets him keep an eye on the waves.
With a clever arrangement comprising a cottage and a primary residence, local design firm ORA gives a family outdoor access at every turn.
With a clever arrangement comprising a cottage and a primary residence, local design firm ORA gives a family outdoor access at every turn.
The tall, lean abode stands out from its adjacent neighbors by sporting a navy blue facade.
The tall, lean abode stands out from its adjacent neighbors by sporting a navy blue facade.
Garcia clad the ADU’s exterior with a local Texas limestone, similar in color and texture to the main house, “just to tie the two together visually,” says the architect.
Garcia clad the ADU’s exterior with a local Texas limestone, similar in color and texture to the main house, “just to tie the two together visually,” says the architect.
Multiple Hytte cabins can be clustered together to create a village layout.
Multiple Hytte cabins can be clustered together to create a village layout.
The home’s small footprint can be efficiently heated and cooled, and the windows and cutouts above the barn door provide passive ventilation.
The home’s small footprint can be efficiently heated and cooled, and the windows and cutouts above the barn door provide passive ventilation.
The narrow home slots easily into its urban context, while making a striking design statement.
The narrow home slots easily into its urban context, while making a striking design statement.
The living room includes a vintage George Nelson sling sofa and concrete stools by CB2.
The living room includes a vintage George Nelson sling sofa and concrete stools by CB2.
The home takes the form of two volumes that slide past each other. The front door leads directly to the center of the home, which connects to the both the entrance courtyard and the rear pool area, dissolving the boundaries between interior and exterior space.
The home takes the form of two volumes that slide past each other. The front door leads directly to the center of the home, which connects to the both the entrance courtyard and the rear pool area, dissolving the boundaries between interior and exterior space.
Top 10 Black Gable Homes of 2020: A dramatic take on an archetypal shape, these pitch-roofed residences cut a striking figure.
Top 10 Black Gable Homes of 2020: A dramatic take on an archetypal shape, these pitch-roofed residences cut a striking figure.
Burns commissioned New York City–based firm MESH Architecture to remodel the residence in 2008. Since the property was flanked by homes on both sides, the team designed an interior courtyard, which allowed the home to more easily connect with the outdoors.
Burns commissioned New York City–based firm MESH Architecture to remodel the residence in 2008. Since the property was flanked by homes on both sides, the team designed an interior courtyard, which allowed the home to more easily connect with the outdoors.
The Cor-Ten steel of the front facade wraps around the roof, the chimney, and a dormer, lending a sculptural aesthetic.
The Cor-Ten steel of the front facade wraps around the roof, the chimney, and a dormer, lending a sculptural aesthetic.
Architects Ernesto Cragnolino and Krista Whitson designed and built an efficient four-bedroom home for their family in Austin.
Architects Ernesto Cragnolino and Krista Whitson designed and built an efficient four-bedroom home for their family in Austin.
Sasaki designed a white-painted box-like insert just beyond the office. The volume holds two bathrooms and a utility room.
Sasaki designed a white-painted box-like insert just beyond the office. The volume holds two bathrooms and a utility room.
The "transparent veranda" allows natural light to penetrate the building’s interior and connects the living areas to the exterior courtyards.
The "transparent veranda" allows natural light to penetrate the building’s interior and connects the living areas to the exterior courtyards.

31 more saves