Dutchess County Studio floor plan
Dutchess County Studio floor plan
The roof is clad in natural cedar with a copper trim.
The roof is clad in natural cedar with a copper trim.
Entry to the house is through an open bay of a large, steel frame, which serves as a buffer from the adjacent bard.
Entry to the house is through an open bay of a large, steel frame, which serves as a buffer from the adjacent bard.
The kitchen offers a generous, well-considered layout of stainless steel cabinetry, as well as a central island which softly delineates the space from the large dining area.
The kitchen offers a generous, well-considered layout of stainless steel cabinetry, as well as a central island which softly delineates the space from the large dining area.
Fishcreek Farm sits on a rich 41 acre property. The home is equidistant from Saugerties & Woodstock, and Opus 40 neighbors just a short walk from the property. The farm is 2 hours from NYC.
Fishcreek Farm sits on a rich 41 acre property. The home is equidistant from Saugerties & Woodstock, and Opus 40 neighbors just a short walk from the property. The farm is 2 hours from NYC.
"The greenhouse is supplied with heat & internet and is a spectacular setting for outdoor dinners. There has been substantial investment in the infrastructure including radiant heat, electric heat pumps for heating and cooling, full house generator, hardwired speakers & smart home automation."
"The greenhouse is supplied with heat & internet and is a spectacular setting for outdoor dinners. There has been substantial investment in the infrastructure including radiant heat, electric heat pumps for heating and cooling, full house generator, hardwired speakers & smart home automation."
This colonial farmhouse is full of cathedral-styled surprises. A side window, lit in the evening by wall sconce, adds a bit of enchantment to the homes exterior.
This colonial farmhouse is full of cathedral-styled surprises. A side window, lit in the evening by wall sconce, adds a bit of enchantment to the homes exterior.
In the kitchen, honed Welsh slate tops pale English Sycamore cabinetry.
In the kitchen, honed Welsh slate tops pale English Sycamore cabinetry.
Oak-framed pivot doors fill the existing openings in the facade, which allowed cows to pass through when the building was a working barn 200 years ago.
Oak-framed pivot doors fill the existing openings in the facade, which allowed cows to pass through when the building was a working barn 200 years ago.
A solid oak barn door and limestone floors in the utility room continue the material language of the main living spaces.
A solid oak barn door and limestone floors in the utility room continue the material language of the main living spaces.
Exposed oak framing and oak floors lend the interior a warm, cozy feel.
Exposed oak framing and oak floors lend the interior a warm, cozy feel.
Josh Blumer cofounded his Santa Barbara–based practice with architect Clay Aurell in 2005. With a portfolio ranging from urban revitalization projects to high-end dwellings, AB Design Studio focuses on sustainability and adaptive reuse.
Josh Blumer cofounded his Santa Barbara–based practice with architect Clay Aurell in 2005. With a portfolio ranging from urban revitalization projects to high-end dwellings, AB Design Studio focuses on sustainability and adaptive reuse.
A clear delineation lies between the oak-clad box that houses the entry, kitchen, and bathroom on the right, and the white-walled living room and bedroom.
A clear delineation lies between the oak-clad box that houses the entry, kitchen, and bathroom on the right, and the white-walled living room and bedroom.
Photographer: Michael Moran
Photographer: Michael Moran
Photographer: Michael Moran
Photographer: Michael Moran
The rundown barn sat on twenty-five acres of countryside in Devon.
The rundown barn sat on twenty-five acres of countryside in Devon.
“In my next life, I will be a coconut farmer,” says Jacob, who has planted over 50 of the tropical trees on the property.  “In 15 years, it will be amazing.”
“In my next life, I will be a coconut farmer,” says Jacob, who has planted over 50 of the tropical trees on the property. “In 15 years, it will be amazing.”
Floor plan of Lake Pepin Farmhouse by TEA2 Architects
Floor plan of Lake Pepin Farmhouse by TEA2 Architects
The home consists of three cottage-inspired forms that are connected by a more contemporary, flat-roofed central structure. “One of the main challenges was how to bring the competing aesthetics the clients desired—they sought a simple, historical vernacular architecture with a more contemporary aesthetic,” says architect Matthew Erickson.
The home consists of three cottage-inspired forms that are connected by a more contemporary, flat-roofed central structure. “One of the main challenges was how to bring the competing aesthetics the clients desired—they sought a simple, historical vernacular architecture with a more contemporary aesthetic,” says architect Matthew Erickson.
A circular skylight positioned above the master ensuite shower introduces natural light into the space, allowing the residents to connect with the outside world in every part of the home.
A circular skylight positioned above the master ensuite shower introduces natural light into the space, allowing the residents to connect with the outside world in every part of the home.
“My favourite part of the home is the way the central joinery unit balances the space and the normal ceiling with the double height void,” says architect Jeffrey Bokey-Grant. “Coming down the stairs is also a nice moment.”  The exposed ceiling joists conceal the lighting and help to define various zones in the open-plan space.
“My favourite part of the home is the way the central joinery unit balances the space and the normal ceiling with the double height void,” says architect Jeffrey Bokey-Grant. “Coming down the stairs is also a nice moment.” The exposed ceiling joists conceal the lighting and help to define various zones in the open-plan space.
One of the guest bedrooms features a bespoke built-in joinery unit that functions as storage and a desk space. It extends from the open bedroom and out into the hallway, with the desk positioned beneath a small window that allows for natural light and a carefully framed glimpse of the surrounding context. A concealed sliding door closes the space off when it is being used as a bedroom.
One of the guest bedrooms features a bespoke built-in joinery unit that functions as storage and a desk space. It extends from the open bedroom and out into the hallway, with the desk positioned beneath a small window that allows for natural light and a carefully framed glimpse of the surrounding context. A concealed sliding door closes the space off when it is being used as a bedroom.
The master bedroom upstairs also features a solid balustrade, with a V-shaped opening that is cleverly used to edit the view and make it more special and focused.
The master bedroom upstairs also features a solid balustrade, with a V-shaped opening that is cleverly used to edit the view and make it more special and focused.
“The clients live inside and out,” says architect Jeffrey Bokey-Grant. “It sounds cliched but the idea is that the doors are generally open all the time and you flow in and out without barriers.” The main balcony and rear doors are all weather so the doors can even remain open in the rain.
“The clients live inside and out,” says architect Jeffrey Bokey-Grant. “It sounds cliched but the idea is that the doors are generally open all the time and you flow in and out without barriers.” The main balcony and rear doors are all weather so the doors can even remain open in the rain.
The loft above the living room is Suresh's terrain, given over to toys, books, and a colorful Lego table. The Clerestory windows maximize the natural light in the house—essential since there are only three hours of sun on a typical winter day.
The loft above the living room is Suresh's terrain, given over to toys, books, and a colorful Lego table. The Clerestory windows maximize the natural light in the house—essential since there are only three hours of sun on a typical winter day.
“The roof structure is exposed in every room of the house, which leads the eye to connect all of the rooms together, making the house seem bigger than it really is,” Hutchison says. Dunn Lumber supplied the laminate shelves for the study.
“The roof structure is exposed in every room of the house, which leads the eye to connect all of the rooms together, making the house seem bigger than it really is,” Hutchison says. Dunn Lumber supplied the laminate shelves for the study.
The C6 home is bright and airy, thanks to the floor-to-ceiling glass, clerestory windows, light tubes, and transom windows that maximize natural daylighting.
The C6 home is bright and airy, thanks to the floor-to-ceiling glass, clerestory windows, light tubes, and transom windows that maximize natural daylighting.
The clerestory makes for a bright master bath, with soothing blue glass tiles by Hakatai cover walls and floor alike. Appealing contrast of textures and light might be why this design team have completed sixteen projects in the area, half new built, half renovations. Shower faucets by KWC and custom tub by Sunrise Specialties.  [Photo Credit: Josh Perrin]
The clerestory makes for a bright master bath, with soothing blue glass tiles by Hakatai cover walls and floor alike. Appealing contrast of textures and light might be why this design team have completed sixteen projects in the area, half new built, half renovations. Shower faucets by KWC and custom tub by Sunrise Specialties. [Photo Credit: Josh Perrin]
The new lower level makes space for guests and the owners' two children to have privacy.
The new lower level makes space for guests and the owners' two children to have privacy.
The drop ceiling was removed to make the kitchen feel larger, and Troy RLM kitchen lights were installed above it.
The drop ceiling was removed to make the kitchen feel larger, and Troy RLM kitchen lights were installed above it.
The entire home is wrapped in pine tongue-and-groove, which matches the original finish on the ceiling.
The entire home is wrapped in pine tongue-and-groove, which matches the original finish on the ceiling.
Jeff prepares a meal in the kitchen while Ben sits at the dining table with the couple's son. The table is also from Room & Board, and the chairs are from West Elm.
Jeff prepares a meal in the kitchen while Ben sits at the dining table with the couple's son. The table is also from Room & Board, and the chairs are from West Elm.

11 more saves