The home is located far from the road on the northwest corner of the property and oriented toward views of the water.
The home is located far from the road on the northwest corner of the property and oriented toward views of the water.
The main entrance to the home is located opposite the door of the outbuilding.
The main entrance to the home is located opposite the door of the outbuilding.
"The wood establishes a very emphatic and directional rhythm that orders the project," says Eduardo Cadaval, one of the firm’s founders.
"The wood establishes a very emphatic and directional rhythm that orders the project," says Eduardo Cadaval, one of the firm’s founders.
An architect and construction engineer couple build a sustainable, 624-square-foot abode for $221,580 in their Southeast Portland backyard.
An architect and construction engineer couple build a sustainable, 624-square-foot abode for $221,580 in their Southeast Portland backyard.
Taking cues from their style-conscious clients, Jessica Helgerson Interior Design transformed an Amagansett home into a light-filled, Scandinavian-inspired getaway.
Taking cues from their style-conscious clients, Jessica Helgerson Interior Design transformed an Amagansett home into a light-filled, Scandinavian-inspired getaway.
The house has two spacious outdoor patios for entertaining.
The house has two spacious outdoor patios for entertaining.
Each bedroom has two access doors, which close completely flush for a clean appearance.
Each bedroom has two access doors, which close completely flush for a clean appearance.
Alpine Barn Apartment Tomaz Gregoric
Alpine Barn Apartment Tomaz Gregoric
Designers Russell Pinch and Oona Bannon kept many of the architectural details of the 300-year-old cow barn they turned into a second home, including its terra-cotta roof tiles. The primary structural change took place on the front facade, which they tore down and rebuilt, opening space for a traditional oeil-de-boeuf window. The door on the left opens to a workshop. In addition to designing furniture, the couple also create interiors for select clients.
Designers Russell Pinch and Oona Bannon kept many of the architectural details of the 300-year-old cow barn they turned into a second home, including its terra-cotta roof tiles. The primary structural change took place on the front facade, which they tore down and rebuilt, opening space for a traditional oeil-de-boeuf window. The door on the left opens to a workshop. In addition to designing furniture, the couple also create interiors for select clients.
Innauer Matt Architekten designed the house as simple wooden building resting atop a solid, reinforced concrete plinth.
Innauer Matt Architekten designed the house as simple wooden building resting atop a solid, reinforced concrete plinth.
In the open living and dining room of a hillside family home in Japan, Eames shell chairs surround a custom walnut table by Kagura. The upholstered seating is by Arflex. The architect, Masahiro Harada of Mount Fuji Architects Studio, also designed the custom kitchen island and stove vent.
In the open living and dining room of a hillside family home in Japan, Eames shell chairs surround a custom walnut table by Kagura. The upholstered seating is by Arflex. The architect, Masahiro Harada of Mount Fuji Architects Studio, also designed the custom kitchen island and stove vent.