While shopping for containers, Hill was instantly drawn to this one’s existing blue color and chose to buy it and leave it as is. Poteet added floor-to-ceiling sliding doors to allow light in, as well as a cantilevered overhang to shade a window on the left side, which houses a small garden storage area.
While shopping for containers, Hill was instantly drawn to this one’s existing blue color and chose to buy it and leave it as is. Poteet added floor-to-ceiling sliding doors to allow light in, as well as a cantilevered overhang to shade a window on the left side, which houses a small garden storage area.
In February of 2007, two San Francisco art and travel addicts purchased a 3,200-square-foot former Chinese laundry and tooth-powder factory with column-free interiors and a zigzagging sawtooth roof in lower Pacific Heights. They customized a pair of shipping containers to accommodate their collection and reflect their passions, and hired a local company to sandblast the interior to expose the board-formed concrete walls and replace the carpeted floors with Georgia hickory pecan planks to further lengthen the loft and make it look more like a warehouse.
In February of 2007, two San Francisco art and travel addicts purchased a 3,200-square-foot former Chinese laundry and tooth-powder factory with column-free interiors and a zigzagging sawtooth roof in lower Pacific Heights. They customized a pair of shipping containers to accommodate their collection and reflect their passions, and hired a local company to sandblast the interior to expose the board-formed concrete walls and replace the carpeted floors with Georgia hickory pecan planks to further lengthen the loft and make it look more like a warehouse.
Mary and Kundan Bhullar built a shipshape country escape that sits lightly on the land in the Aravalli hills near Gurgaon, India.
Mary and Kundan Bhullar built a shipshape country escape that sits lightly on the land in the Aravalli hills near Gurgaon, India.
The house for Kundan's mother, dubbed Chameli, is constructed of two 40 x 8 containers located next to the family's garden.
The house for Kundan's mother, dubbed Chameli, is constructed of two 40 x 8 containers located next to the family's garden.
The 800-square-foot house is among the first shipping container residences in San Diego County, according to Mike. He hopes it will soon by joined by a larger container home on the property, at which point it will become the guesthouse.
The 800-square-foot house is among the first shipping container residences in San Diego County, according to Mike. He hopes it will soon by joined by a larger container home on the property, at which point it will become the guesthouse.
Located at The Proxy in Hayes Valley, San Francisco, AETHERsf is a concept space constructed from three 40-foot shipping containers stacked on top of each other. In addition to a curated selection of design-focused outerwear, the space features a custom, glass-encased cantilevered lounge with reclaimed oak floors and a belt-driven "dry cleaner-style" conveyor system.
Located at The Proxy in Hayes Valley, San Francisco, AETHERsf is a concept space constructed from three 40-foot shipping containers stacked on top of each other. In addition to a curated selection of design-focused outerwear, the space features a custom, glass-encased cantilevered lounge with reclaimed oak floors and a belt-driven "dry cleaner-style" conveyor system.
This eco-friendly escape is powered by solar panels and a wind turbine—and it even includes a full bath.
This eco-friendly escape is powered by solar panels and a wind turbine—and it even includes a full bath.
Established in 1997, Artisans Group in Olympia designs modern homes throughout the greater Seattle and Portland areas. Their design-build models allow the company to provide full design services, and thanks to a partnership with Phoenix Haus—a Passive House panel fabricator—they are now able to develop Passive House prefab homes.
Established in 1997, Artisans Group in Olympia designs modern homes throughout the greater Seattle and Portland areas. Their design-build models allow the company to provide full design services, and thanks to a partnership with Phoenix Haus—a Passive House panel fabricator—they are now able to develop Passive House prefab homes.
The outdoor terrace folds up, and the roof can be detached so that the container home can be easily relocated.
The outdoor terrace folds up, and the roof can be detached so that the container home can be easily relocated.
Insta-House by MB Architects
Insta-House by MB Architects
Project Name: Box Office
Project Name: Box Office
Project Name: Seatrain Residence
Project Name: Seatrain Residence
In the midst of the pandemic, a family leverages industry connections and modular construction to quickly rebuild a cliffside getaway on a fire-ravaged site in the Kogelberg Biosphere Reserve.
In the midst of the pandemic, a family leverages industry connections and modular construction to quickly rebuild a cliffside getaway on a fire-ravaged site in the Kogelberg Biosphere Reserve.
A large deck extends from the front of the home as well.
A large deck extends from the front of the home as well.
Amagansett Modular House by MB Architecture
Amagansett Modular House by MB Architecture
The architecture follows the natural contours of the wedge-shaped site: the building is placed on higher ground on the site’s wider east end, while exterior decking steps down to the pool to the west.
The architecture follows the natural contours of the wedge-shaped site: the building is placed on higher ground on the site’s wider east end, while exterior decking steps down to the pool to the west.
A glassed-in walkway connects the open-plan living areas to a separate bedroom wing.
A glassed-in walkway connects the open-plan living areas to a separate bedroom wing.
A solo backyard container houses a photo studio and storage space.
A solo backyard container houses a photo studio and storage space.
A staircase made of Cor-Ten steel leads to the home’s rooftop deck. “I just thought it was so unique to have a roof deck in the country,” says Victoria. “In the winter, when there’s less foliage, we’ll be able to see clear to the Catskills.”
A staircase made of Cor-Ten steel leads to the home’s rooftop deck. “I just thought it was so unique to have a roof deck in the country,” says Victoria. “In the winter, when there’s less foliage, we’ll be able to see clear to the Catskills.”
The ruddy Cor-Ten facade contrasts with its verdant surroundings.
The ruddy Cor-Ten facade contrasts with its verdant surroundings.
Located on New Zealand’s North Island along the Coromandel Peninsula, this timber-clad shipping container house by Crosson Clarke Carnachan Architects captures the simplicity of living with nature. An open-plan layout extends the interior toward the surrounding landscape and ocean, while a built-in mechanism reveals a drop-down deck on one side of the unique holiday home.
Located on New Zealand’s North Island along the Coromandel Peninsula, this timber-clad shipping container house by Crosson Clarke Carnachan Architects captures the simplicity of living with nature. An open-plan layout extends the interior toward the surrounding landscape and ocean, while a built-in mechanism reveals a drop-down deck on one side of the unique holiday home.
Atelier Riri devised a creative way to make living inside a shipping container in Indonesia’s tropical climate both comfortable and economical. The architects layered recycled pine, glass wool, and planter mesh on top of the home to help keep temperatures down.
Atelier Riri devised a creative way to make living inside a shipping container in Indonesia’s tropical climate both comfortable and economical. The architects layered recycled pine, glass wool, and planter mesh on top of the home to help keep temperatures down.
Two San Francisco art and travel addicts overhauled a loft—and customized a pair of shipping containers—to accommodate their collection and reflect their passions. The shipping containers were stacked, joined with steel tubes, and lashed to reinforced floor joints to make them earthquake-safe.
Two San Francisco art and travel addicts overhauled a loft—and customized a pair of shipping containers—to accommodate their collection and reflect their passions. The shipping containers were stacked, joined with steel tubes, and lashed to reinforced floor joints to make them earthquake-safe.
Based in Sacramento, CA, TAYNR specializes in prefab homes built from shipping containers.
Based in Sacramento, CA, TAYNR specializes in prefab homes built from shipping containers.
The main room opens to the quad through a large pivoting garage door.
The main room opens to the quad through a large pivoting garage door.
Two San Francisco art and travel addicts overhauled a loft—and customized a pair of shipping containers—to accommodate their collection and reflect their passions.
Two San Francisco art and travel addicts overhauled a loft—and customized a pair of shipping containers—to accommodate their collection and reflect their passions.
Finished in 2013, the 3,660-square-foot Casa Incubo was built from stacking and sliding four shipping containers to create a residence and gallery for photographer Sergio Pucci (who took all the photos of his new home). Set on flat ground, the two-story structure ended up being much easier for architect Maria Jose Trejos to complete than a typically constructed home, saving roughly 20 percent of the cost of a standard concrete block design.
Finished in 2013, the 3,660-square-foot Casa Incubo was built from stacking and sliding four shipping containers to create a residence and gallery for photographer Sergio Pucci (who took all the photos of his new home). Set on flat ground, the two-story structure ended up being much easier for architect Maria Jose Trejos to complete than a typically constructed home, saving roughly 20 percent of the cost of a standard concrete block design.
The units were designed to accommodate green roofs, which were part of the initial design intent, but put on hold for budgetary reasons.
The units were designed to accommodate green roofs, which were part of the initial design intent, but put on hold for budgetary reasons.
La Aduana is an eight-unit apartment building in León, Mexico, made from 36 shipping containers.
La Aduana is an eight-unit apartment building in León, Mexico, made from 36 shipping containers.
Installation started at 11 a.m. and the second floor was stacked by 3 p.m. later that same day.
Installation started at 11 a.m. and the second floor was stacked by 3 p.m. later that same day.
Two converted shipping containers (left) now house offices for Shoup’s design/build firm. “Perhaps the most successful aspect of turning this into a place to live and an office rather than just have this shop space was moving it towards real indoor-outdoor living,” he says. Taya Shoup, a landscape designer, has refined her husband’s vision for the property with a courtyard and plantings. Photo by building Lab inc.
Two converted shipping containers (left) now house offices for Shoup’s design/build firm. “Perhaps the most successful aspect of turning this into a place to live and an office rather than just have this shop space was moving it towards real indoor-outdoor living,” he says. Taya Shoup, a landscape designer, has refined her husband’s vision for the property with a courtyard and plantings. Photo by building Lab inc.
"Each project is unique and requires a customized design, communication, and implementation strategy with an integrated design process and approach by a team tailor, the necessary specialists are recruited internally or externally," says sculp(it) of Antwerp, Belgium.
"Each project is unique and requires a customized design, communication, and implementation strategy with an integrated design process and approach by a team tailor, the necessary specialists are recruited internally or externally," says sculp(it) of Antwerp, Belgium.
Eight shipping containers were shifted and cut along a 45-degree angle, then combined in a fishbone pattern to create this arrow-shaped volume. The building, which was designed by New York–based firm LOT-EK, is raised almost 10 feet above the ground.
Eight shipping containers were shifted and cut along a 45-degree angle, then combined in a fishbone pattern to create this arrow-shaped volume. The building, which was designed by New York–based firm LOT-EK, is raised almost 10 feet above the ground.

1,297 more photos