Their creative confections may ruin our diets, but we’re happy to be their taste testers anytime.
Their creative confections may ruin our diets, but we’re happy to be their taste testers anytime.
A 500-square-foot outdoor space with a grill, a table, and a hammock sits just off the entrance level of the townhouse, offering extra room for dining, relaxing, and entertaining. The corner couch is a custom piece inspired by the large cushions of Moroccan sofas. The Fermob table is paired with Hay Hee dining chairs by Hay.
A 500-square-foot outdoor space with a grill, a table, and a hammock sits just off the entrance level of the townhouse, offering extra room for dining, relaxing, and entertaining. The corner couch is a custom piece inspired by the large cushions of Moroccan sofas. The Fermob table is paired with Hay Hee dining chairs by Hay.
Fir plywood from Freres Lumber joins IKEA cabinets. The figure painting is by Dylan Dean.
Fir plywood from Freres Lumber joins IKEA cabinets. The figure painting is by Dylan Dean.
Davor (with his wife, Abbe, and son, August) designed the main living and dining pavilion as a double-height space to increase its perceived volume, and added high cubbies for extra storage.
Davor (with his wife, Abbe, and son, August) designed the main living and dining pavilion as a double-height space to increase its perceived volume, and added high cubbies for extra storage.
The glass-enclosed master bedroom floats above the corrugated, oxidized steel exterior.
The glass-enclosed master bedroom floats above the corrugated, oxidized steel exterior.
This dreamy, glass bedroom by the lake was created as an early prototype for the prefabricated greenhouse/she kits known as the Kekkilä Green Sheds.
This dreamy, glass bedroom by the lake was created as an early prototype for the prefabricated greenhouse/she kits known as the Kekkilä Green Sheds.
A guest bedroom, with furniture from Room & Board, overlooks the bridge above the dining courtyard. The home’s landscape architecture is by Ventura, California–based Jack Kiesel. Photo by Coral von Zumwalt.
A guest bedroom, with furniture from Room & Board, overlooks the bridge above the dining courtyard. The home’s landscape architecture is by Ventura, California–based Jack Kiesel. Photo by Coral von Zumwalt.
A small, dilapidated 10' x 12' neighboring structure was brought back to life and is now used as an art studio and guest cottage with a Murphy bed. In total, the property can sleep 10 people comfortably.
A small, dilapidated 10' x 12' neighboring structure was brought back to life and is now used as an art studio and guest cottage with a Murphy bed. In total, the property can sleep 10 people comfortably.
Marco V. Morelli says his Studio Shed is the perfect refuge. “It’s changed my life for the better,” he says. “I’ve gotten so much more work done, and I think my marital relations are much better because I have a place of my own.”
Marco V. Morelli says his Studio Shed is the perfect refuge. “It’s changed my life for the better,” he says. “I’ve gotten so much more work done, and I think my marital relations are much better because I have a place of my own.”
The bi-level car barn, a spare, timber-clad structure with an A-frame roof, nods to traditional farmhouses, but is “sleek and contemporary in spirit,” says Geremia. Inspired by an old photo of a porcelain farmhouse sink, it features polished concrete floors.
The bi-level car barn, a spare, timber-clad structure with an A-frame roof, nods to traditional farmhouses, but is “sleek and contemporary in spirit,” says Geremia. Inspired by an old photo of a porcelain farmhouse sink, it features polished concrete floors.
Inside, playful pillows can be rearranged in any manner, and are often used as mock beds for relaxing and looking at the canopies above.
Inside, playful pillows can be rearranged in any manner, and are often used as mock beds for relaxing and looking at the canopies above.
Working with his colleagues at Austin Maynard Architects, architect Andrew Maynard added a 184-square-foot, sun-saturated greenhouse extension to his existing 364-square-foot home, and the new space serves as an office for him and his team.
Working with his colleagues at Austin Maynard Architects, architect Andrew Maynard added a 184-square-foot, sun-saturated greenhouse extension to his existing 364-square-foot home, and the new space serves as an office for him and his team.
A double-height space encompasses the kitchen, dining and living area, and features 36-feet-wide glass doors that pocket into southern and northern walls.
A double-height space encompasses the kitchen, dining and living area, and features 36-feet-wide glass doors that pocket into southern and northern walls.
Of the seven steps in Michael Pozner’s not-quite-500-square-foot aerie in Greenwich Village, five contain drawers. His small set of table and chairs is from CB2.
Of the seven steps in Michael Pozner’s not-quite-500-square-foot aerie in Greenwich Village, five contain drawers. His small set of table and chairs is from CB2.
By creating a desk out of roof beams, this home office perfectly integrates into an open-plan renovation of a Northern Italian farmhouse.
By creating a desk out of roof beams, this home office perfectly integrates into an open-plan renovation of a Northern Italian farmhouse.
Once a dilapidated garage, this flexible garden studio in Seattle now serves as an all-weather hub for Ella Dillon, and her 10-year-old daughter, Isabelle. After moving into the Craftsman-style home in Seattle’s Ballard neighborhood in 2006, Ella was ready to expand into the garden studio—envisioning it as a place for Isabelle to do arts and crafts, for friends and family to gather—and as additional storage for games, gardening tools, and exercise equipment.
Once a dilapidated garage, this flexible garden studio in Seattle now serves as an all-weather hub for Ella Dillon, and her 10-year-old daughter, Isabelle. After moving into the Craftsman-style home in Seattle’s Ballard neighborhood in 2006, Ella was ready to expand into the garden studio—envisioning it as a place for Isabelle to do arts and crafts, for friends and family to gather—and as additional storage for games, gardening tools, and exercise equipment.
The original run-down shed wasn’t very functional: The roof leaked, the carpet had sprouted mold, and the narrow quarters were sectioned off as two parking spots and two office spaces. So Ella engaged Mutuus Studio to help figure out an optimal design for the 360-square-foot shed—one that would encompass garden shed, exercise room, office, playroom, and outdoor dining space all while staying within a modest budget of less than $40,000.
The original run-down shed wasn’t very functional: The roof leaked, the carpet had sprouted mold, and the narrow quarters were sectioned off as two parking spots and two office spaces. So Ella engaged Mutuus Studio to help figure out an optimal design for the 360-square-foot shed—one that would encompass garden shed, exercise room, office, playroom, and outdoor dining space all while staying within a modest budget of less than $40,000.
The built-in nook is the perfect spot to read, while the shelves mimic the shape of the hideaway staircase on the left side.
The built-in nook is the perfect spot to read, while the shelves mimic the shape of the hideaway staircase on the left side.
Shiplap pine walls, primed white, complement unfinished concrete floors and a wood stove by Jotul.
Shiplap pine walls, primed white, complement unfinished concrete floors and a wood stove by Jotul.
Helsinki architect Ville Hara and designer Linda Bergroth collaborated on a prefab shed-meets-sleeping cabin, which can be assembled with little else than a screwdriver. Bergroth, inspired by nomadic yurt dwellers, wanted an indoor/outdoor experience for her property in Finland.
Helsinki architect Ville Hara and designer Linda Bergroth collaborated on a prefab shed-meets-sleeping cabin, which can be assembled with little else than a screwdriver. Bergroth, inspired by nomadic yurt dwellers, wanted an indoor/outdoor experience for her property in Finland.
A smaller, rectangular building between the two blocks that's equipped for surfing-related activities.
A smaller, rectangular building between the two blocks that's equipped for surfing-related activities.
A spacious deck and large glass doors allow for seamless indoor/outdoor living.
A spacious deck and large glass doors allow for seamless indoor/outdoor living.
The home’s interior design, featured in Vogue and widely celebrated, was an unusual foray into residential surrealism by Le Corbusier and his cousin, Pierre Jeanneret.
The home’s interior design, featured in Vogue and widely celebrated, was an unusual foray into residential surrealism by Le Corbusier and his cousin, Pierre Jeanneret.
Architect William Carpenter, glimpsed in his second-floor design studio, built Lightroom 2.0 to sit unobtrusively among its 1920s neighbors in Decatur.
Architect William Carpenter, glimpsed in his second-floor design studio, built Lightroom 2.0 to sit unobtrusively among its 1920s neighbors in Decatur.
Using natural materials is one way of bringing nature indoors. Oiled white ash floors and ceilings, along with Italian poplar and Lawson cypress joinery, are found throughout architect Andrew Simpson’s 538-square-foot home outside Wellington, New Zealand.
Using natural materials is one way of bringing nature indoors. Oiled white ash floors and ceilings, along with Italian poplar and Lawson cypress joinery, are found throughout architect Andrew Simpson’s 538-square-foot home outside Wellington, New Zealand.
The former dining room is now home to Russell and Fontanez’s custom kitchen, designed by LOT-EK and fabricated by Chef Restaurant Supplies. “We love to entertain,” Russell says. “Before, the galley kitchen was in the hallway; now we can cook and still be a part of the party.” The space-saving setup, which adjoins the living room, features stainless steel–paneled cabinets, DuPont Corian countertops, Onda stools by Jesus Gasca for Stua, and fixtures and appliances by Grohe, Liebherr, and Miele.

To maximize space, the designers specified that the cabinets be built around a former fireplace in the kitchen. “Because there’s a bump out where the chimney is, we turned the sink lengthwise,” Lignano says. “The cabinet directly overhead is only four inches deep, so it’s just a huge spice rack.” The island provides ample additional storage.
The former dining room is now home to Russell and Fontanez’s custom kitchen, designed by LOT-EK and fabricated by Chef Restaurant Supplies. “We love to entertain,” Russell says. “Before, the galley kitchen was in the hallway; now we can cook and still be a part of the party.” The space-saving setup, which adjoins the living room, features stainless steel–paneled cabinets, DuPont Corian countertops, Onda stools by Jesus Gasca for Stua, and fixtures and appliances by Grohe, Liebherr, and Miele. To maximize space, the designers specified that the cabinets be built around a former fireplace in the kitchen. “Because there’s a bump out where the chimney is, we turned the sink lengthwise,” Lignano says. “The cabinet directly overhead is only four inches deep, so it’s just a huge spice rack.” The island provides ample additional storage.
The kitchen is a long sleek space.
The kitchen is a long sleek space.
Architect Beverly Choe was “inspired by the infinite capacities of light” as she transformed a small, dark garage in San Francisco into a bright, skylit studio.
Architect Beverly Choe was “inspired by the infinite capacities of light” as she transformed a small, dark garage in San Francisco into a bright, skylit studio.
Inspiration crowds Alexander’s studio desk.
Inspiration crowds Alexander’s studio desk.
The Sunwoven workshop.
The Sunwoven workshop.
Completed in 2013, the roughly 1,500-square-foot cabin provides an open living area framed by white trusses and concrete floors. The dining table was acquired by the owner from a local inn, and is surrounded by the Eames molded plastic Eiffel side chairs from Design Within Reach. The kitchen features a Grohe faucet, a wood bowl from a shop in Harbert, and an Ikea vase.
Completed in 2013, the roughly 1,500-square-foot cabin provides an open living area framed by white trusses and concrete floors. The dining table was acquired by the owner from a local inn, and is surrounded by the Eames molded plastic Eiffel side chairs from Design Within Reach. The kitchen features a Grohe faucet, a wood bowl from a shop in Harbert, and an Ikea vase.
Jennifer Siegal’s other house is the portable ShowHouse, a 720-square-foot example of her factory-built prefab housing, wedged in among the boutiques and coffee bars on trendy Abbott Kinney Boulevard in Venice. “I set it up so people would have a place to come and kick the tires,” Siegal jokes. “What does modern prefab feel like?”
Jennifer Siegal’s other house is the portable ShowHouse, a 720-square-foot example of her factory-built prefab housing, wedged in among the boutiques and coffee bars on trendy Abbott Kinney Boulevard in Venice. “I set it up so people would have a place to come and kick the tires,” Siegal jokes. “What does modern prefab feel like?”
The studio fireplace is a custom design by OOPEAA, and one of the elements that will allow the house to go off the grid.
The studio fireplace is a custom design by OOPEAA, and one of the elements that will allow the house to go off the grid.

25.5k more photos