Lin’s 2004 earthwork Eleven Minute Line in Wanås, Sweden, is inspired, inpart, by the Native American effigy, the Great Serpent Mound, in her native Ohio.
Lin’s 2004 earthwork Eleven Minute Line in Wanås, Sweden, is inspired, inpart, by the Native American effigy, the Great Serpent Mound, in her native Ohio.
Rows of rolling earth comprise the 2009 Storm King Wavefield, the artist’s largest site-specific installation.
Rows of rolling earth comprise the 2009 Storm King Wavefield, the artist’s largest site-specific installation.
In this glass-enclosed master bedroom, a LC4 armchair faces the master bed. The moveable frame adjusts along the base, allowing the sitter to switch from upright to full recline, or lounge at a number of other sitting angles.
In this glass-enclosed master bedroom, a LC4 armchair faces the master bed. The moveable frame adjusts along the base, allowing the sitter to switch from upright to full recline, or lounge at a number of other sitting angles.
The green roof, wood cladding, and low profile help to integrate the home with its lush, natural surroundings.
The green roof, wood cladding, and low profile help to integrate the home with its lush, natural surroundings.
A curving skylight illuminates the minimalist kitchen of a dwelling in Bondi Beach, Australia, that was renovated by Andrew Burges Architects.
A curving skylight illuminates the minimalist kitchen of a dwelling in Bondi Beach, Australia, that was renovated by Andrew Burges Architects.
Multiple Hytte cabins can be clustered together to create a village layout.
Multiple Hytte cabins can be clustered together to create a village layout.
The Lais designed their house to be theirs forever. As such, they were able to make design moves that made sense for themselves but that wouldn't have high resale value, like the Japanese-style master bathroom in the middle of the second floor instead of off of the master bedroom. The traditional setup features bath stools from Muji for washing off.
The Lais designed their house to be theirs forever. As such, they were able to make design moves that made sense for themselves but that wouldn't have high resale value, like the Japanese-style master bathroom in the middle of the second floor instead of off of the master bedroom. The traditional setup features bath stools from Muji for washing off.
The built-in bench that borders the cantilevered bed features two storage drawers and a hatch that accesses an additional storage compartment.
The built-in bench that borders the cantilevered bed features two storage drawers and a hatch that accesses an additional storage compartment.
The crisp white kitchen features appliances built into the cabinetry and marble countertops.
The crisp white kitchen features appliances built into the cabinetry and marble countertops.
San Francisco’s modernists were faced with the issue of building within a firmly established stylistic tradition—think bay windows and gingerbread. Henry Hill’s 1947 renovation of a 1908 Victorian tucked away on an alley in historic Russian Hill provides a remarkable response to the dilemma.
San Francisco’s modernists were faced with the issue of building within a firmly established stylistic tradition—think bay windows and gingerbread. Henry Hill’s 1947 renovation of a 1908 Victorian tucked away on an alley in historic Russian Hill provides a remarkable response to the dilemma.
The kitchen and convertible desk area of the Kugelschiff display a luminous, white-painted ceiling and walls, and white ash cabinetry and flooring.
The kitchen and convertible desk area of the Kugelschiff display a luminous, white-painted ceiling and walls, and white ash cabinetry and flooring.
For architect Stephen Chung, the design of his Wayland, Massachusetts, home was all about blending into the natural environment. The first floor is a serene composition of white and wood. The demand for a domestic office space inspired him to build up, adding a second floor for him to "experiment." In a departure from the Cape Cod aesthetic that rules his block, he was able to give the addition a modernist take, while also literally reflecting the existing landscape of the neighborhood. The entire 1,100-square-foot adjunct that encompasses his second story office-studio, master suite, and fort for his two young sons is swathed in mirrored siding and plate-glass windows.
For architect Stephen Chung, the design of his Wayland, Massachusetts, home was all about blending into the natural environment. The first floor is a serene composition of white and wood. The demand for a domestic office space inspired him to build up, adding a second floor for him to "experiment." In a departure from the Cape Cod aesthetic that rules his block, he was able to give the addition a modernist take, while also literally reflecting the existing landscape of the neighborhood. The entire 1,100-square-foot adjunct that encompasses his second story office-studio, master suite, and fort for his two young sons is swathed in mirrored siding and plate-glass windows.
The dwelling is raised on three marine-grade, aluminum-alloy flotation tubes, each with five sealed compartments for extra safety.
The dwelling is raised on three marine-grade, aluminum-alloy flotation tubes, each with five sealed compartments for extra safety.
Mike Kurokawa and Paul Fishman set out for the beach from their house in the Puna region of Hawaii. A bridge leads from street level to the upper floor of the house, which is situated in a natural depression, or kipuka.
Mike Kurokawa and Paul Fishman set out for the beach from their house in the Puna region of Hawaii. A bridge leads from street level to the upper floor of the house, which is situated in a natural depression, or kipuka.
Homeowner Jay Longtin served as the general contractor and performed the majority of the remodel work, aside from the outdoor floors, concrete, and pool, which were done by Architectural Blue.
Homeowner Jay Longtin served as the general contractor and performed the majority of the remodel work, aside from the outdoor floors, concrete, and pool, which were done by Architectural Blue.
Bathroom
Bathroom
Marita is an avid reader, clocking about a book a day, so she built this bookcase for her family’s collection and painted it a bright plum shade.
Marita is an avid reader, clocking about a book a day, so she built this bookcase for her family’s collection and painted it a bright plum shade.
Le Corbusier, Charlotte Perriand, and Pierre Jeanneret designed the LC4 Villa Church lounge for Cassina.
Le Corbusier, Charlotte Perriand, and Pierre Jeanneret designed the LC4 Villa Church lounge for Cassina.
For the latest in audio technology, check out our list of the best-designed speakers on the market.
For the latest in audio technology, check out our list of the best-designed speakers on the market.
When Nook Architects set out to renovate a 720-square-foot apartment in Barcelona's Poble Sec district, they knew they wanted to retain the space's characteristic elements—especially the original barrel-vaulted ceilings. Here, the track lighting accentuates the rhythmic curves.
When Nook Architects set out to renovate a 720-square-foot apartment in Barcelona's Poble Sec district, they knew they wanted to retain the space's characteristic elements—especially the original barrel-vaulted ceilings. Here, the track lighting accentuates the rhythmic curves.
See Arch restored the exterior fireplace wall and painted it a deep blue hue to match the repainted blue timber cladding.
See Arch restored the exterior fireplace wall and painted it a deep blue hue to match the repainted blue timber cladding.
The sunken living room allows for delineation of space while keeping an open-plan environment
The sunken living room allows for delineation of space while keeping an open-plan environment
A decorative cinder block wall edges the property and provides a sense of enclosure without hemming in the yard too tightly.
A decorative cinder block wall edges the property and provides a sense of enclosure without hemming in the yard too tightly.
The three arms of the Apfel House stretch out to catch the best views of Ranco Lake and the Andes Mountains.
The three arms of the Apfel House stretch out to catch the best views of Ranco Lake and the Andes Mountains.
By inserting a tunnel made from 36 reclaimed commercial doors and tearing down a handful of walls, LOT-EK and contractor Andreas Scholtz brought light into the formerly unused dark hallway in Maurice Russell (right) and Jorge Fontanez’s apartment. The glossy Safety Red paint by Benjamin Moore catches the light by day but “becomes a richer, darker, very relaxing red at night,” Fontanez says.
By inserting a tunnel made from 36 reclaimed commercial doors and tearing down a handful of walls, LOT-EK and contractor Andreas Scholtz brought light into the formerly unused dark hallway in Maurice Russell (right) and Jorge Fontanez’s apartment. The glossy Safety Red paint by Benjamin Moore catches the light by day but “becomes a richer, darker, very relaxing red at night,” Fontanez says.
Though the house is sleekly modern—some visitors unaccustomed to contemporary architecture have said it looks like a spaceship—there are winks to old-time Americana throughout the property.
Though the house is sleekly modern—some visitors unaccustomed to contemporary architecture have said it looks like a spaceship—there are winks to old-time Americana throughout the property.
Kubus 4 in Copper by Mogens Lassen, $225

8" H x 5.5" W x 5.5" D

Designed in 1962 by the Danish architect as a limited-edition gift for close friends, Kubus is in production again thanks to the Lassen family, who recently introduced a copper-plated steel version. dwr.com
Kubus 4 in Copper by Mogens Lassen, $225 8" H x 5.5" W x 5.5" D Designed in 1962 by the Danish architect as a limited-edition gift for close friends, Kubus is in production again thanks to the Lassen family, who recently introduced a copper-plated steel version. dwr.com
Lebbeus Woods, Conflict Space 4, 2006; crayon and acrylic on linen; 74 x 120 in. (187.96 x 304.8 cm); Collection SFMOMA, purchase through a gift of anonymous donors and the Accessions Committee Fund; © Estate of Lebbeus Woods
Lebbeus Woods, Conflict Space 4, 2006; crayon and acrylic on linen; 74 x 120 in. (187.96 x 304.8 cm); Collection SFMOMA, purchase through a gift of anonymous donors and the Accessions Committee Fund; © Estate of Lebbeus Woods
Segment Collective 4, by Frederick Lynch
Segment Collective 4, by Frederick Lynch
Matthew LechowickHidden media console, is a mix-and-match cabinet integrating household media components, and Reveal, a wall clock that tells time by rotating 72 individual wood pieces.
Matthew LechowickHidden media console, is a mix-and-match cabinet integrating household media components, and Reveal, a wall clock that tells time by rotating 72 individual wood pieces.
The Lily Pad is a 280-square-foot shipping container home located near Hocking Hills State Park, Ohio.
The Lily Pad is a 280-square-foot shipping container home located near Hocking Hills State Park, Ohio.

1,425 more photos