When Abbie and Bill Burton hired Marmol Radziner to design their prefab weekend home, their two requests were “simple-simple, replaceable materials,” says Abbie—such as concrete floors (poured offsite in Marmol Radziner's factory) and metal panel siding—and “the ability to be indoors or outdoors with ease.” Deep overhangs provide shade and protection from rain, so the Burtons can leave their doors open year-round and hang out on their 70-foot-long deck even in inclement weather. They visit the house once a month, usually for a week at a time, with Vinnie and Stella, their rescue Bernese Mountain dogs. Their two adult children occasionally join them. The couple hopes to one day retire here.
When Abbie and Bill Burton hired Marmol Radziner to design their prefab weekend home, their two requests were “simple-simple, replaceable materials,” says Abbie—such as concrete floors (poured offsite in Marmol Radziner's factory) and metal panel siding—and “the ability to be indoors or outdoors with ease.” Deep overhangs provide shade and protection from rain, so the Burtons can leave their doors open year-round and hang out on their 70-foot-long deck even in inclement weather. They visit the house once a month, usually for a week at a time, with Vinnie and Stella, their rescue Bernese Mountain dogs. Their two adult children occasionally join them. The couple hopes to one day retire here.
This "local prefab" home on the Isle of Skye is made mostly from materials sourced in northern Scotland. The timber-framed model, meant to evoke the simple agrarian barns of the area, can be constructed on-site in as little as a day and is designed for affordability.
This "local prefab" home on the Isle of Skye is made mostly from materials sourced in northern Scotland. The timber-framed model, meant to evoke the simple agrarian barns of the area, can be constructed on-site in as little as a day and is designed for affordability.
A skylight was added to bring in more light, and the existing ceilings painted Benjamin Moore ‘Black Tar’ for contrast. The island pendant is the Schoolhouse Ray 17” Pendant and the stools are the Artek Aalto High Chair K65.
A skylight was added to bring in more light, and the existing ceilings painted Benjamin Moore ‘Black Tar’ for contrast. The island pendant is the Schoolhouse Ray 17” Pendant and the stools are the Artek Aalto High Chair K65.
After living on and studying a woodsy acre of land in North Zealand, Denmark, architect Jesper Brask cleared a stand of pine trees and, from the timber, built a getaway open to its surroundings. The house, which Brask shares with his wife, Lene, and sons, Kristian, Jens, and Niels, is used mainly in summer, when the weather is optimal for throwing open the glass doors.
After living on and studying a woodsy acre of land in North Zealand, Denmark, architect Jesper Brask cleared a stand of pine trees and, from the timber, built a getaway open to its surroundings. The house, which Brask shares with his wife, Lene, and sons, Kristian, Jens, and Niels, is used mainly in summer, when the weather is optimal for throwing open the glass doors.
In the photos that follow, we take a look at the product offerings inspired by the house, which Yeon designed when he was only 27 years old.
In the photos that follow, we take a look at the product offerings inspired by the house, which Yeon designed when he was only 27 years old.
Cassidy used the pool as an anchor for an overarching backyard master plan that pulled the parts together.
Cassidy used the pool as an anchor for an overarching backyard master plan that pulled the parts together.
Mami and Goo the Kishu dog return from a frolic in the forest, which the couple, along with Hideaki, has thinned and trimmed back over many weekends. It’s an idyllic escape and a world away from the concrete expanse of Tokyo.
Mami and Goo the Kishu dog return from a frolic in the forest, which the couple, along with Hideaki, has thinned and trimmed back over many weekends. It’s an idyllic escape and a world away from the concrete expanse of Tokyo.
The master bath contains all functions in the white fiberglass panel that runs the length of the wall. Lazor designed the vanity; the tub is by Duravit.
The master bath contains all functions in the white fiberglass panel that runs the length of the wall. Lazor designed the vanity; the tub is by Duravit.
On San Juan island, Pole Pass is an intimate waterfront retreat built to serve as a gathering space that takes advantage of the temperate Pacific Northwest summers.
On San Juan island, Pole Pass is an intimate waterfront retreat built to serve as a gathering space that takes advantage of the temperate Pacific Northwest summers.
Waechter Architecture reimagined a traditional gabled home in southeast Portland without significantly altering the original building. A simple coat of red paint abstracts the century-old structure, creating a residential work of art.
Waechter Architecture reimagined a traditional gabled home in southeast Portland without significantly altering the original building. A simple coat of red paint abstracts the century-old structure, creating a residential work of art.
The master bedroom features a low-level picture window that opens out to the green space behind the house.
The master bedroom features a low-level picture window that opens out to the green space behind the house.
The clients and design team chose to forego an open floor plan in favor of defined, separated spaces. In this scheme, the vertically oriented spaces act as a cinematic "hard-cut" to their horizontal counterparts. The custom hot rolled steel kitchen, one of these vertical transition spaces, receives light from above through a Velux skylight. A GE Profile Induction cooktop and oven and Miele refrigerator complete the space.
The clients and design team chose to forego an open floor plan in favor of defined, separated spaces. In this scheme, the vertically oriented spaces act as a cinematic "hard-cut" to their horizontal counterparts. The custom hot rolled steel kitchen, one of these vertical transition spaces, receives light from above through a Velux skylight. A GE Profile Induction cooktop and oven and Miele refrigerator complete the space.
House O, designed by Jun Igarashi, forgoes hallways and interior doors in favor of casually interconnected rooms.
House O, designed by Jun Igarashi, forgoes hallways and interior doors in favor of casually interconnected rooms.
Marcus Lee and Rachel Hart’s wonderful wooden home sits at the end of a quiet London lane and politely turns its back on the workshops next door.
Marcus Lee and Rachel Hart’s wonderful wooden home sits at the end of a quiet London lane and politely turns its back on the workshops next door.
Corporate high-flyers and admitted neat freaks Bruce Thatcher and Kirsty Leighton couldn’t handle the chaos anymore. Read more about this Victorian terrace in London here.
Corporate high-flyers and admitted neat freaks Bruce Thatcher and Kirsty Leighton couldn’t handle the chaos anymore. Read more about this Victorian terrace in London here.
“In this house, the roof is the only facade—the rest is dissolved beneath it.” —Architect Aljoša Dekleva
“In this house, the roof is the only facade—the rest is dissolved beneath it.” —Architect Aljoša Dekleva
At the entry looking upward towards a Velux skylight, a vertical "sleeve" is made of stacked end grain plywood. The theme of vertical and horizontal architectural elements providing different environmental perspectives carries through to the rest of the home. Horizontal forms look out to the lake, while the vertical columns look up the sky.
At the entry looking upward towards a Velux skylight, a vertical "sleeve" is made of stacked end grain plywood. The theme of vertical and horizontal architectural elements providing different environmental perspectives carries through to the rest of the home. Horizontal forms look out to the lake, while the vertical columns look up the sky.
Seen in the architectural context of its London neighborhood, the house is all the more extraordinary: compact, materially innovative, and easy on the eyes.
Seen in the architectural context of its London neighborhood, the house is all the more extraordinary: compact, materially innovative, and easy on the eyes.
Krisel was also known for his boldly modern approach to landscape. The Menrad residence, shown here, features a distinct geometric design. The architect, working in the harsh Palm Springs climate, relied on hardscape elements—setting a precedent for drought-tolerant landscape design.
Krisel was also known for his boldly modern approach to landscape. The Menrad residence, shown here, features a distinct geometric design. The architect, working in the harsh Palm Springs climate, relied on hardscape elements—setting a precedent for drought-tolerant landscape design.
Windows and terraces were designed to frame specific vistas ranging from rural pastures to vineyards, olive groves, and the Hanging Rock outcrop. “The views are very controlled,“ Titania says.
Windows and terraces were designed to frame specific vistas ranging from rural pastures to vineyards, olive groves, and the Hanging Rock outcrop. “The views are very controlled,“ Titania says.
Black and white kitchen cabinets painted with a triangular pattern add a whimsical touch to this funky kitchen.
Black and white kitchen cabinets painted with a triangular pattern add a whimsical touch to this funky kitchen.
Photo by Patrick Barta
Photo by Patrick Barta
This 3,200-square-foot structure was assembled with a prefabricated foundation, concrete panel siding, and efficient built-ins, minimizing construction debris and toxins—such as concrete foundation tar—on the site.
This 3,200-square-foot structure was assembled with a prefabricated foundation, concrete panel siding, and efficient built-ins, minimizing construction debris and toxins—such as concrete foundation tar—on the site.
At their A. Quincy Jones house in Los Angeles, architects Cory Buckner and Nick Roberts used permeable pavers to help the soil retain moisture.
At their A. Quincy Jones house in Los Angeles, architects Cory Buckner and Nick Roberts used permeable pavers to help the soil retain moisture.
Home Renovation Tip: Get an Understanding of What’s Already Around
Home Renovation Tip: Get an Understanding of What’s Already Around
Many tiny home dwellers develop eco-friendly habits when they downsize—like adopting a capsule wardrobe, carpooling more, and harvesting rainwater.
Many tiny home dwellers develop eco-friendly habits when they downsize—like adopting a capsule wardrobe, carpooling more, and harvesting rainwater.
The clients insisted that none of the trees on the property be disturbed, so Kevin Alter and his team at Alterstudio Architecture built a deck and an overhang around two of them.
The clients insisted that none of the trees on the property be disturbed, so Kevin Alter and his team at Alterstudio Architecture built a deck and an overhang around two of them.
Emilio Fuscaldo sits in the garden outside the brick house that he designed for himself and his partner, Anna Krien, on a small subdivided lot in Coburg, a suburb north of Melbourne, Australia. Photo by Nic Granleese.
Emilio Fuscaldo sits in the garden outside the brick house that he designed for himself and his partner, Anna Krien, on a small subdivided lot in Coburg, a suburb north of Melbourne, Australia. Photo by Nic Granleese.
Another view of the deck.
Another view of the deck.
Architect Gregory Phillips connected the original house to a new modern extension that doesn’t interfere with the surrounding houses. “I try to be true to the location,”he explains, “so it doesn’t seem like some spaceship has landed.”
Architect Gregory Phillips connected the original house to a new modern extension that doesn’t interfere with the surrounding houses. “I try to be true to the location,”he explains, “so it doesn’t seem like some spaceship has landed.”
“The house is a piece of origami made out of triangular shapes, which we then draped over the landscape,” says Arbel.
“The house is a piece of origami made out of triangular shapes, which we then draped over the landscape,” says Arbel.
Alterstudio Architecture of Austin designed this house in the Texas capital for a young family of four.
Alterstudio Architecture of Austin designed this house in the Texas capital for a young family of four.
Located in Aarhus, Denmark, Villa R is a minimalist, serene structure clad in zinc panels. "The objective was to create a house that brings the forest inside through large glass panels—and create an ever-changing seasonal backdrop for the interior living spaces," stated the architecture firm, C.F. Møller, of the 3,200-square-foot abode.
Located in Aarhus, Denmark, Villa R is a minimalist, serene structure clad in zinc panels. "The objective was to create a house that brings the forest inside through large glass panels—and create an ever-changing seasonal backdrop for the interior living spaces," stated the architecture firm, C.F. Møller, of the 3,200-square-foot abode.
Karen White, David MacNaughtan, and their sons, Griffin and Finlay, hang out on the front deckof their narrow home in Toronto’s leafy Roncesvalles neighborhood. A narrow modernist composition of glass panes and purple brick, the house slips like a bookmark between two older buildings, a bright three-story abode on a lot narrower than most suburban driveways.  Photo by Dean Kaufman. Read more about the small house here.
Karen White, David MacNaughtan, and their sons, Griffin and Finlay, hang out on the front deckof their narrow home in Toronto’s leafy Roncesvalles neighborhood. A narrow modernist composition of glass panes and purple brick, the house slips like a bookmark between two older buildings, a bright three-story abode on a lot narrower than most suburban driveways. Photo by Dean Kaufman. Read more about the small house here.
Large clerestory windows face the street at the Higashibatas’ house in Tokyo, optimizing both privacy and natural light within.
Large clerestory windows face the street at the Higashibatas’ house in Tokyo, optimizing both privacy and natural light within.

83.9k more photos