Both the sitting and standing versions of DESK 01, a collaboration between Artifox and IdeaPaint, are outfitted with dry erase surfaces for recording sudden bursts of creativity.
Both the sitting and standing versions of DESK 01, a collaboration between Artifox and IdeaPaint, are outfitted with dry erase surfaces for recording sudden bursts of creativity.
"Shane enjoys both cooking and entertaining so we maximized the counter space to make meal prep and hosting easy," Priftaj says. "It was also very important that the kitchen include a gas grill so he could quickly and conveniently grill without having to climb up five flights of stairs to use the bbq on the patio." Priftaj selected high-gloss acrylic white cabinets from bulthaup's b3 line with an aluminum backsplash and b3 prism drawer system to keep things tidy. A Wolf hood and gas cooktop with chargrill give Carslake the flexibility he desired for indoor grilling. The counters are polished white quartz.
"Shane enjoys both cooking and entertaining so we maximized the counter space to make meal prep and hosting easy," Priftaj says. "It was also very important that the kitchen include a gas grill so he could quickly and conveniently grill without having to climb up five flights of stairs to use the bbq on the patio." Priftaj selected high-gloss acrylic white cabinets from bulthaup's b3 line with an aluminum backsplash and b3 prism drawer system to keep things tidy. A Wolf hood and gas cooktop with chargrill give Carslake the flexibility he desired for indoor grilling. The counters are polished white quartz.
Style: "#1"
Style: "#1"
Architect: YAMAMAR Design, Location: San Francisco, California
Architect: YAMAMAR Design, Location: San Francisco, California
Tasked with creating a multi-use guest pavilion on a relatively small Northern California vineyard lot that could also host sit down dinners for up to 60 people, designers at Anderson Architects started by asking the key questions:  “Where should it be within the property?”  “How much floor area do we need for a 60 person dinner?” “How much volume do we need for a basketball court?”  “We also always tell ourselves to look at the landscape first, let it dominate and lead it through. The building took the form of a large Napa Valley barn.
Tasked with creating a multi-use guest pavilion on a relatively small Northern California vineyard lot that could also host sit down dinners for up to 60 people, designers at Anderson Architects started by asking the key questions: “Where should it be within the property?” “How much floor area do we need for a 60 person dinner?” “How much volume do we need for a basketball court?” “We also always tell ourselves to look at the landscape first, let it dominate and lead it through. The building took the form of a large Napa Valley barn.
The exterior of Connect 4L 1,600 sf 3 bed 3 bath 2 story modern prefab.
The exterior of Connect 4L 1,600 sf 3 bed 3 bath 2 story modern prefab.
Illustration by David Galletly
Illustration by David Galletly
Illustration by David Galletly
Illustration by David Galletly
A simple kitchen includes a traditional wood stove, but much of the cooking is done outside, on the outdoor wood-fired grill.
A simple kitchen includes a traditional wood stove, but much of the cooking is done outside, on the outdoor wood-fired grill.
We pushed the pool as close to the valley edge as possible to let it focus on the down-valley views
We pushed the pool as close to the valley edge as possible to let it focus on the down-valley views
Top 9 Kitchens of 2020: The nominees for this year’s Dwell Design Awards are the epitome of style and function.
Top 9 Kitchens of 2020: The nominees for this year’s Dwell Design Awards are the epitome of style and function.
Lauren and Brittan Ellingson, the owners of Notice Snowboards, a custom snowboard and wakesurf company in Whitefish, Montana, approached Workaday Design and builder Mindful Designs to concoct a new lake home for their family. The brief was, perhaps unsurprisingly, focused on getting the family outdoors as much as possible.
Lauren and Brittan Ellingson, the owners of Notice Snowboards, a custom snowboard and wakesurf company in Whitefish, Montana, approached Workaday Design and builder Mindful Designs to concoct a new lake home for their family. The brief was, perhaps unsurprisingly, focused on getting the family outdoors as much as possible.
The kitchen island and cabinets at this Melbourne renovation are made of recycled timber, taking cue from the wooden bookcase that designer Kim Kneipp installed during the home’s first restyling.
The kitchen island and cabinets at this Melbourne renovation are made of recycled timber, taking cue from the wooden bookcase that designer Kim Kneipp installed during the home’s first restyling.
The Lofthouse is built one of the many hills separating it from the couple’s main residence. "Excavation was a challenge, as we wanted to maintain as much of the existing landscape as possible, but needed to clear out trees for the foundation," says Tarah.
The Lofthouse is built one of the many hills separating it from the couple’s main residence. "Excavation was a challenge, as we wanted to maintain as much of the existing landscape as possible, but needed to clear out trees for the foundation," says Tarah.
The multidisciplinary team at State of Kin, a Perth-based design studio, wanted to create a uniquely Australian home, one that incorporated a variety of both multicultural and local sources. The idea of such a mix, says director Ari Salomone, "is quite true to the Australian vernacular." <span style="font-family: Theinhardt, -apple-system, BlinkMacSystemFont, &quot;Segoe UI&quot;, Roboto, Oxygen-Sans, Ubuntu, Cantarell, &quot;Helvetica Neue&quot;, sans-serif;">When choosing what shades would go into the home's color palette, the design team drew heavily on the Western Australian landscape. "We looked to the Pindan red dirt of the Northwest, the luminous white beaches, the dusty eucalyptus greens,
The multidisciplinary team at State of Kin, a Perth-based design studio, wanted to create a uniquely Australian home, one that incorporated a variety of both multicultural and local sources. The idea of such a mix, says director Ari Salomone, "is quite true to the Australian vernacular." <span style="font-family: Theinhardt, -apple-system, BlinkMacSystemFont, &quot;Segoe UI&quot;, Roboto, Oxygen-Sans, Ubuntu, Cantarell, &quot;Helvetica Neue&quot;, sans-serif;">When choosing what shades would go into the home's color palette, the design team drew heavily on the Western Australian landscape. "We looked to the Pindan red dirt of the Northwest, the luminous white beaches, the dusty eucalyptus greens,
The architects designed the home’s expansion with the knowledge that the owners plan to continue the renovation when their budget allows it. "We wanted to put everything in the right place so it doesn’t have to be undone later," says Corti.
The architects designed the home’s expansion with the knowledge that the owners plan to continue the renovation when their budget allows it. "We wanted to put everything in the right place so it doesn’t have to be undone later," says Corti.
Parota wood continues in the spacious kitchen. Marisa and Christopher found the blue tile that runs throughout the home on a trip to León, Mexico. "It called out to us," says Christopher. Festooned with small stars, its tone matches the color of the ocean perfectly.
Parota wood continues in the spacious kitchen. Marisa and Christopher found the blue tile that runs throughout the home on a trip to León, Mexico. "It called out to us," says Christopher. Festooned with small stars, its tone matches the color of the ocean perfectly.
The sunken lounge was designed with "slowing down and appreciating the environment" in mind. A custom-made, built-in sofa wraps around the space, bleeding into the stairs and a custom wood display shelf. Not having a TV was an intentional choice. "We wanted the client to be able to lie back and watch the clouds and the sky, to have conversations, to read a book, to play with their pets," says Knights.
The sunken lounge was designed with "slowing down and appreciating the environment" in mind. A custom-made, built-in sofa wraps around the space, bleeding into the stairs and a custom wood display shelf. Not having a TV was an intentional choice. "We wanted the client to be able to lie back and watch the clouds and the sky, to have conversations, to read a book, to play with their pets," says Knights.
Large windows let in an abundance of natural light and views of the landscape.
Large windows let in an abundance of natural light and views of the landscape.
Houston-based designer Barbara Hill is known for a stripped-down aesthetic that blends art-world cachet with Texas modernism. Vitra’s Slow chair sits in front of a powder-coated-steel bookcase made by Hill’s go-to fabricator, George Sacaris; it was originally built for the Houston house.
Houston-based designer Barbara Hill is known for a stripped-down aesthetic that blends art-world cachet with Texas modernism. Vitra’s Slow chair sits in front of a powder-coated-steel bookcase made by Hill’s go-to fabricator, George Sacaris; it was originally built for the Houston house.
The architects embraced the modernist form of the new structure instead of cladding the extension in expensive brick to match the original Victorian’s exterior.
The architects embraced the modernist form of the new structure instead of cladding the extension in expensive brick to match the original Victorian’s exterior.
A slatted walkway leads into the new library, which the Gimons have outfitted with a Topissimo rug by Nani Marquina, Grove Garden wallpaper from Osborne & Little’s Tara collection, and a pink Chroma Sassy sliding wall panel by 3form.
A slatted walkway leads into the new library, which the Gimons have outfitted with a Topissimo rug by Nani Marquina, Grove Garden wallpaper from Osborne & Little’s Tara collection, and a pink Chroma Sassy sliding wall panel by 3form.
When architect Antonio Monserrat transformed an old 800-square-foot Brooklyn loft into his new home, he imbued his love of colorful, multifunctional design into an eye-catching renovation. Once used as a bakery in the early 20th century, the postindustrial space came with great bones—original exposed timber beams, 12-foot ceilings and large windows—that Monserrat used as a backdrop for his playful color choices, small-scale studio prototypes, and contemporary furnishings. From the emerald-green entryway with a hot-pink ceiling to the sunshine-yellow Kartell storage pieces, the Spanish architect’s loft beautifully blends creative inspiration with functionality.
When architect Antonio Monserrat transformed an old 800-square-foot Brooklyn loft into his new home, he imbued his love of colorful, multifunctional design into an eye-catching renovation. Once used as a bakery in the early 20th century, the postindustrial space came with great bones—original exposed timber beams, 12-foot ceilings and large windows—that Monserrat used as a backdrop for his playful color choices, small-scale studio prototypes, and contemporary furnishings. From the emerald-green entryway with a hot-pink ceiling to the sunshine-yellow Kartell storage pieces, the Spanish architect’s loft beautifully blends creative inspiration with functionality.
Located within walking distance to the coastal village of Matanzas, the two Maralto cabins are named La Loica and La Tagua after local bird species.
Located within walking distance to the coastal village of Matanzas, the two Maralto cabins are named La Loica and La Tagua after local bird species.
The soft undulation of the outer brick wall continues playfully throughout the heart of the family home in a lattice form.
The soft undulation of the outer brick wall continues playfully throughout the heart of the family home in a lattice form.
Glass doors open the home to an expansive wooden deck overlooking gorgeous Alpine views.
Glass doors open the home to an expansive wooden deck overlooking gorgeous Alpine views.
Planning regulations required a gable roof, which the architects split into four shed roofs carefully designed to respond to heavy snow shed and meet spatial and aesthetic wishes.
Planning regulations required a gable roof, which the architects split into four shed roofs carefully designed to respond to heavy snow shed and meet spatial and aesthetic wishes.
The Franklin stove adds an authentic touch to the updated cabin.
The Franklin stove adds an authentic touch to the updated cabin.
Masahiro and Mao Harada of Mount Fuji Architects Studio wanted to break with the traditional definition of a house when they designed this small Tokyo home. They achieved their goal by using the same material for the ceiling, the walls, and the floor, creating a space that flows beautifully. 

Photo by Ryota Atarashi.
Masahiro and Mao Harada of Mount Fuji Architects Studio wanted to break with the traditional definition of a house when they designed this small Tokyo home. They achieved their goal by using the same material for the ceiling, the walls, and the floor, creating a space that flows beautifully. Photo by Ryota Atarashi.

3,526 more photos