Using a specialized app, passengers can control the lighting, entertainment system, and window blinds, plus get information about their flight and destination.
Using a specialized app, passengers can control the lighting, entertainment system, and window blinds, plus get information about their flight and destination.
This VIP interior for the AW169 helicopter can accommodate up to five passengers in cocoon-like leather seats. The cabin is done up in a neutral palette, placing emphasis on the passing scenery.
This VIP interior for the AW169 helicopter can accommodate up to five passengers in cocoon-like leather seats. The cabin is done up in a neutral palette, placing emphasis on the passing scenery.
Belongings can be stashed in leather pockets on the walls.
Belongings can be stashed in leather pockets on the walls.
Three rings embedded with LED lights illuminate the cabin; users can choose which color light they prefer.
Three rings embedded with LED lights illuminate the cabin; users can choose which color light they prefer.
This "local prefab" home on the Isle of Skye is made mostly from materials sourced in northern Scotland. The timber-framed model, meant to evoke the simple agrarian barns of the area, can be constructed on-site in as little as a day and is designed for affordability.
This "local prefab" home on the Isle of Skye is made mostly from materials sourced in northern Scotland. The timber-framed model, meant to evoke the simple agrarian barns of the area, can be constructed on-site in as little as a day and is designed for affordability.
The seats are pivot-mounted, so passergers can turn to face each other in conversation. Each seat contains outlets for charging devices.
The seats are pivot-mounted, so passergers can turn to face each other in conversation. Each seat contains outlets for charging devices.
Despite the cast-on-site concrete dividers, there's still an airy sense of space; the dividers support, instead of overwhelm. This approach came from the architects' constant sense of experimentation and playfulness, a deliberate approach that helped them find new ways to use recycled and salvaged materials.
Despite the cast-on-site concrete dividers, there's still an airy sense of space; the dividers support, instead of overwhelm. This approach came from the architects' constant sense of experimentation and playfulness, a deliberate approach that helped them find new ways to use recycled and salvaged materials.
"It was supposed to be as naked as possible," says Alexandru Popescu, one of the members of R3Architetti who helped design and build the 3 Vaults apartment. "The furniture is absolutely included in the architecture; it’s more like an indoor landscape instead of a typical open plan." The kitchen exemplifies their approach, with textured concrete walls contrasting with wood panels and salvaged industrial lighting. The table, custom built by R3Architetti, is made in part from pipes procured from one of their fathers, a plumber.
"It was supposed to be as naked as possible," says Alexandru Popescu, one of the members of R3Architetti who helped design and build the 3 Vaults apartment. "The furniture is absolutely included in the architecture; it’s more like an indoor landscape instead of a typical open plan." The kitchen exemplifies their approach, with textured concrete walls contrasting with wood panels and salvaged industrial lighting. The table, custom built by R3Architetti, is made in part from pipes procured from one of their fathers, a plumber.
Completed in 2000, the R128 exemplifies Sobek's
Completed in 2000, the R128 exemplifies Sobek's
This garage space uses iconic checkerboard floor tiles to contrast the rustic barn door that provides entry to the rest of The Barn.
This garage space uses iconic checkerboard floor tiles to contrast the rustic barn door that provides entry to the rest of The Barn.
Another view of the garage reveals its extensive space to house vehicles and protect them from the elements.
Another view of the garage reveals its extensive space to house vehicles and protect them from the elements.
Saarinen 20r 20h End Table

Used as a nightstand, this Saarinen classic is as sophisticated as they come. $599
Saarinen 20r 20h End Table Used as a nightstand, this Saarinen classic is as sophisticated as they come. $599
DS+R partner Charles Renfro says the University wanted the musuem—which is situated at the crossroads of an arts district, the city of Berkeley, Berkeley’s campus, and a commercial district—to play a prominent role in community life. "Museums have changed in past 50 years,” says Renfro, “in such a way that they're much more civic institutions.”

The 83,000 square-foot building will include 25,000 square feet of gallery space, two theaters, four study centers, a reading room, an art-making lab, numerous gathering areas, and a café (seen here) that's cantilevered over the main entrance. Set to open January 31, 2016, the museum's most striking feature is a stainless steel-clad volume that contains the larger of its two theaters.
DS+R partner Charles Renfro says the University wanted the musuem—which is situated at the crossroads of an arts district, the city of Berkeley, Berkeley’s campus, and a commercial district—to play a prominent role in community life. "Museums have changed in past 50 years,” says Renfro, “in such a way that they're much more civic institutions.” The 83,000 square-foot building will include 25,000 square feet of gallery space, two theaters, four study centers, a reading room, an art-making lab, numerous gathering areas, and a café (seen here) that's cantilevered over the main entrance. Set to open January 31, 2016, the museum's most striking feature is a stainless steel-clad volume that contains the larger of its two theaters.
To manage costs, Yarinsky and Bernheimer kept things simple. Fiber cement panels and corrugated aluminum, coated with a clear textured finish to prevent corrosion, were used for the exterior.
To manage costs, Yarinsky and Bernheimer kept things simple. Fiber cement panels and corrugated aluminum, coated with a clear textured finish to prevent corrosion, were used for the exterior.
The Elliot house by R. M. Schindler.
The Elliot house by R. M. Schindler.
Greg Lynn designed a massive, color-changing installation for Swarovski that sat between the VIP lounge and the bathrooms.
Greg Lynn designed a massive, color-changing installation for Swarovski that sat between the VIP lounge and the bathrooms.
A couple enlist Butler Armsden Architects and Leverone Design to reimagine their home as a multigenerational meeting point. 
In 1963, landscape designer Lawrence Halprin devised a master plan for a community that would live in harmony with the natural environment. The resulting Sea Ranch, which stretches 10 miles along the Pacific coastline in Sonoma County, California, is characterized by timber-frame, wood-clad structures that are in dialogue with the local climate and terrain. Sited on a bluff within this pioneering community is the vacation home of a lawyer couple. After purchasing the residence in 2007, they lived in the home as it was for four years, even keeping the previous owners’ furniture. Envisioning a retreat that would accommodate their extended family and guests, they then recruited Butler Armsden Architects and Leverone Design to help guide the project.
A couple enlist Butler Armsden Architects and Leverone Design to reimagine their home as a multigenerational meeting point. In 1963, landscape designer Lawrence Halprin devised a master plan for a community that would live in harmony with the natural environment. The resulting Sea Ranch, which stretches 10 miles along the Pacific coastline in Sonoma County, California, is characterized by timber-frame, wood-clad structures that are in dialogue with the local climate and terrain. Sited on a bluff within this pioneering community is the vacation home of a lawyer couple. After purchasing the residence in 2007, they lived in the home as it was for four years, even keeping the previous owners’ furniture. Envisioning a retreat that would accommodate their extended family and guests, they then recruited Butler Armsden Architects and Leverone Design to help guide the project.
Foyer
Foyer
While the aesthetic was meant to convey a blank slate, historical touches abound inside. Pipes were restored from Gian Nicola Ricci's father's plumbing company, industrial lights from an old second-hand store found a new life, and outside of a few IKEA pieces, the furniture was all custom-built, mostly from salvaged material.
While the aesthetic was meant to convey a blank slate, historical touches abound inside. Pipes were restored from Gian Nicola Ricci's father's plumbing company, industrial lights from an old second-hand store found a new life, and outside of a few IKEA pieces, the furniture was all custom-built, mostly from salvaged material.
Framed by planes of wood, as well as a large pair of windows, the entryway exudes warmth.
Framed by planes of wood, as well as a large pair of windows, the entryway exudes warmth.
Brick cushions at Normann Copenhagen at A+R
Brick cushions at Normann Copenhagen at A+R
A panorama shows how highlights within the interior landscape define different sections of the apartment, almost a color-coded progression from work to dining to rest.
A panorama shows how highlights within the interior landscape define different sections of the apartment, almost a color-coded progression from work to dining to rest.
The subdivided apartment initially lacked storage capacity. Slide-out drawers under the bed, as well as placing the television in what was formerly the fireplace, helped stretch the space to make the apartment more livable.
The subdivided apartment initially lacked storage capacity. Slide-out drawers under the bed, as well as placing the television in what was formerly the fireplace, helped stretch the space to make the apartment more livable.
Filled with crisp lines and textural contrasts, the interior plan widens the small apartment by setting it apart, creating alcoves, living spaces, and sculptural dimension within the open white space.
Filled with crisp lines and textural contrasts, the interior plan widens the small apartment by setting it apart, creating alcoves, living spaces, and sculptural dimension within the open white space.
A fading ceiling was preserved in the bedroom. Clear resin was applied to the blue and green pigments to freeze and preserve the aging wall.
A fading ceiling was preserved in the bedroom. Clear resin was applied to the blue and green pigments to freeze and preserve the aging wall.
While R3 wanted to build a seemingly unbreakable space by utilizing heavy materials such as the zinc-coated pipes on the wall, the interior also offers built-in comforts, like the small table space and wraparound sofa built. Custom casework reduces clutter in the small space and humanizes the angular interior.
While R3 wanted to build a seemingly unbreakable space by utilizing heavy materials such as the zinc-coated pipes on the wall, the interior also offers built-in comforts, like the small table space and wraparound sofa built. Custom casework reduces clutter in the small space and humanizes the angular interior.
The clean lines and, in Loft R's case, balcony with a view of downtown's skyline suit Robert Vanselow's urbane sensibility. "This was spot on," he says.
The clean lines and, in Loft R's case, balcony with a view of downtown's skyline suit Robert Vanselow's urbane sensibility. "This was spot on," he says.
Architect Paul Castrucci found that when designing a passive house for an urban environment, he didn’t have to take many extreme measures as long as the apartment layout was smart and strategic. Like many efficient homes of this caliber, the 13-16 inch thick walls provide serious insulation and a tight envelope.
Architect Paul Castrucci found that when designing a passive house for an urban environment, he didn’t have to take many extreme measures as long as the apartment layout was smart and strategic. Like many efficient homes of this caliber, the 13-16 inch thick walls provide serious insulation and a tight envelope.
As far as Castrucci is concerned, he’s a modern architect with a modern view of the world, and that includes sustainability and aesthetics. “Good architecture will always relate to the sun and light; that’s important,” he says. In addition, with a solar array on the roof providing about a 4.2 kilowatt system per apartment, it’s like each resident has their own utility company.
As far as Castrucci is concerned, he’s a modern architect with a modern view of the world, and that includes sustainability and aesthetics. “Good architecture will always relate to the sun and light; that’s important,” he says. In addition, with a solar array on the roof providing about a 4.2 kilowatt system per apartment, it’s like each resident has their own utility company.
Castrucci has been trying to build something like this for a few years, and now feels his team has proof of concept. “We feel that anybody building in this area could achieve a net-zero building. This is showing what’s possible in the future for other developers.”
Castrucci has been trying to build something like this for a few years, and now feels his team has proof of concept. “We feel that anybody building in this area could achieve a net-zero building. This is showing what’s possible in the future for other developers.”
“We estimate for a high-quality, efficient project like this, there will be a five percent premium on standard costs,” says Castrucci, who worked with Further Inc. on the project. “It’s not an extreme cost.” The kitchen includes white oak flooring, stone countertops, and Electrolux appliances.
“We estimate for a high-quality, efficient project like this, there will be a five percent premium on standard costs,” says Castrucci, who worked with Further Inc. on the project. “It’s not an extreme cost.” The kitchen includes white oak flooring, stone countertops, and Electrolux appliances.

710 more photos