147 Outdoor Front Yard Walkways Design Photos And Ideas

A detail of the shadows cast by the Equitone panels.
The architects preserved the front of the house, but incorporated three bedrooms, a dining room, and lounge area into the new floor plan. They renovated the bathroom and laundry room and built a new powder room.
One of his main goals was to respect the original structure of the building and renovate it in a sustainable way with eco-friendly, recyclable materials.
The couple reintroduced Victorian architectural details such as a bullnose veranda roof, lacework, and window moldings.
The firm envisioned the pool as a spot where water floods the stone, "almost in a way of a pond remaining after the turning tides."
The home's charred timber exterior resembles a crow's plumage.
The sand-colored fascia of the roofline allows the palapa to appear more integrated in its environment, as does the stone wall facade, which blends in with the boulders.
Kellogg spent five years working on the house, and the structure was completed in 1993.
The home features a beautiful garden, designed and landscaped by Marpa.
The brick walls of Casa TM were covered in white stucco, a minimalist choice that sets the stage for the pared-back interiors.
The new construction relates with the land in a very spontaneous way, taking advantage of its steep slope, the small stream, and the extraordinary view of the landscape.
The addition is connected to the existing home by a glass "bridge" that serves as the entry and maintains visual continuity through to the backyard.
In winter, the conservatory is configured to enable solar gain while keeping cold air out.
The entrance showcases the home's clean midcentury lines.
Sliding external screens provide privacy and shade from the sun.
The ceiling of the lower level is shou sugi ban cedar siding to match the exteriors.
The home is accessed from the rear via a gravel path.
The 2,466 square foot, two-level home features three bedrooms and two-and-a-half baths.
Mehdi planted fig trees along the south facade, not only for the fruit, but because their broad leaves block the sun in summer and fall off in winter, letting sunlight pass.
Entry walkway leading to the front door and eventually to the grill and down to the pool
The Yard and living room
Front of the house.
Perspective from the garden in front of the house.
East Elevation
East Elevation Entry Detail
Custom Bioretention Planter (Landscape Architecture by CampionHruby)
The light well that allows for sunlight AND an addition above
The soaking tub is consistently heated to 102 degrees.
A wood promenade connects the beachside retreat directly to the bay.
The triangle is the home’s leitmotiv, appearing in the cantilevered bedroom module and the steps approaching the entrance.
The spaces are arranged around a courtyard to create visual and physical connections. Yet, these connected areas can be broken up by large sliding doors.
The walkways provide access to the patio and the landscape beyond the property, offering views along the way.
Benjamin Moore’s Tomato Red provides “punctuation” to the exterior. “That was the cheapest way to have that hot spark of color,” Pirman explains.
A Chilean home’s dramatic stained-pine exterior references local vernacular architecture.
The most sustainable element of all is the Lais’ intention to make their first home their last home as well. “Some people have this mentality of getting a starter house, then upgrading from there,” David says. “We just wanted to find a place to live in and then stay there forever.” Eventually they imagine passing the home down to their children.
The top floor of the home is propped on three large steel supports that resembles paperclips.
Each of the buildings provides cozy, cave-like spaces with generous, sun-lit porches that look out to stunning views.
On approach to the guesthouse, the family keeps an edible garden in concrete planters by the property’s landscape designer, Cielo Sichi of Landfour.
Karen White, David MacNaughtan, and their sons, Griffin and Finlay, hang out on the front deck, which lines up next to the neighbors' porch.
Lynn
The house sits on a steep site and was positioned below a sandstone crop so as to be concealed from the street. The approach to the house is via a suspended concrete staircase.
Constructed from local desert rocks, the exterior walls relate to the natural setting in which they sit.
The steel post-and-beam structural components frame entry ways and circulation.
Samuel installed a dining area in the front of the house.
Flush at the corners where the eaves of the roof meet the siding, the kitchen’s streamlined body is partly clad in charred wood.
The main cave was preserved and divided into two separated functions, the inner space as a bedroom, and the outer space as living room.
The lower volume is barely visible as one approaches the main northeastern entrance located along the upper volume.
Their daughters, Annapurna, left, and Siddartha, play with their dog, Anouck, beneath the kangaroo paws in the entry garden courtyard.
“The site was beautiful as it is,” architect Eric Tremblay said, and he wanted to build a home that had the least impact on the terrain as possible. The lake can be seen on either side of the house, and natural materials—like the Eramosa limestone coating on the exterior—were a priority during construction.
Entry
This previously abandoned granite 18th century farmhouse in the Scottish Highlands was restored and extended by Moxon. The larch and red metal clad addition references the gabled roofline of the original structure and is connected via a glass passageway.

Whether it's a backyard patio, an infinity pool, or a rooftop terrace, these modern outdoor spaces add to the richness of daily life. Escape into nature, or get lost in city views. Wherever you are, let these outdoor photos take you somewhere new with inspirational ideas for yards, gardens, outdoor tubs and showers, patios, porches, and decks.