177 Living Room Recessed Lighting End Tables Design Photos And Ideas

The lower level also features has a board-formed concrete fireplace.
The simple indoor/outdoor material palette consists of horizontal, natural cedar anchored by board-formed concrete. "The cedar siding was an easy pick, adding some warmth to the gray concrete, but also making the house blend with nature. We chose a non-knotty cedar for a more modern appearance," says Axboe.
When the husband-and-wife team behind Austin-based Co(X)ist Studio set out to remodel their 1962 ranch-style house, they wanted to update it to suit their modern lifestyles—as well as demonstrate the design sensibilities of their young firm. The original home was dim, compartmentalized, and disconnected from the outdoors. Architects Frank and Megan Lin opened up the floor plan, created an addition, and built an expansive back porch, using several reclaimed materials in the process.
Jones' original Lido design featured a massive angled skylight that bathed the front patio in natural light. While the skylight is now covered up, the outline can still be seen.
The living room in Trillium.
The next level holds a living/dining area with a powder room and entertainment area.
Custom wood millwork, polished concrete floors, and some exposed concrete were used for the interiors.
The Great Room is stylishly fitted out with a Holly Hunt coffee table, Stefan Heiliger "De Sede" chairs, Thayer Coggin Lloyd sofas, a Robert James Nantucket Occasional Table, and sconces by Lianne Gold for Ralph Pucci.
The massive, thermally broken steel windows were installed by crane.
The open-plan living areas feature rift sawn white-oak floors, teak ceilings, and plaster walls that provide a soft contrast to the hard steel-beams and lines.
The residence mitigates the slope with split-level organization. The living room and media room (pictured here) are located a few steps down from the kitchen and dining area on the ground floor.
Large sliding glass doors flank both sides of the open-plan living space.
The apartment’s material palette—recycled wood, exposed concrete, terrazzo, and Japanese tatami mats—echo the colors seen outdoors, as well as textural memories from the country’s rural past.
To give the interior a more open and spacious feel, the team exposed the ceiling beams.
Living Room reading corner
In the main living areas, the concrete slab floor was scored and given a coat of white resin.
From the open-plan living and dining area to the adjoining bedroom, the owner can enjoy spectacular views of the sea.
Blair was known for his use of granite stone walls, which are hollow in the center to provide a thermal break between the interior and exterior.
Numazu Club in Numazu, Japan
A cozy den with an original fireplace sits just off the kitchen. The fireplace, which appears in photographs taken by Shulman, originally had a two-story tall flue and was suspended from chains. Now, it sits securely on a stone platform and the flue ends at the first-floor ceiling.
Floor-to-ceiling glass walls on both sides of the main living room allow sweeping views straight through the house.
A deep bench below the windows extends the length of the space, providing additional seating. In addition to large parties, the living room also plays to host music recitals. Acoustic wood ceiling panels enhance the sound quality and provide visual warmth. Built-in benches and steps allow guests to find a comfortable corner.
The floors throughout the home are rift-cut American White Oak finished with Rubio Monocoat.
Floor-to-ceiling Lift/Slide doors by Weiland and clerestory glazing usher the outdoors in to the open-plan living and dining areas.
In the living room, the slanted, open-joist ceiling rises to almost 10 ½ feet. A fusuma door leads  to the dining room. The torso sculptures are by Janice Trimpe.
The ceiling slopes upward at the edges of the house to reinforce the sense of expansiveness created by the panoramic views.
Moveable glass walls allow the home to open completely to the garden.
Interior designer Tici Andriani sourced furnishings from Casual Móveis. Galeria Eduardo Fernandes curated the home's extensive artwork.
Between the garden courtyard and sheltered decks that lead out to a pool is an internal living wing. Here, the slope of the timber clad has been carefully placed to provide shelter from the common high winds.
Iron louvers have been used along the western facade to create a narrow corridor between the screen and exterior walls of the main volume.
The gray-blue siding continues from the exterior to the interior to reinforce the seamless indoor-outdoor experience. The Callen chair and ottoman are from Room and Board.
Living Room
The bright and airy interiors are a mix of lightly colored oak floors juxtaposed again dark fixtures and exposed steel beams.
Floor-to-ceiling glass was custom-produced by Fleetwood to allow for various vistas throughout the home—capturing the hills, wildlife, and valley views.
The living room boasts original wood paneled ceiling and walls, and beautiful built-in bookshelves.
The upper level is home to the dining room, living room, and kitchen.
Main living room view.
The kitchen and living area are connected to a small sun-drenched balcony.
Stadt Architecture’s Christopher Kitterman transformed a generic studio in Chelsea into a bright one-bedroom apartment for Vancouver couple Dale Steele and Dan Nguyen. The living room features a Hans Wegner GE290 lounge chair upholstered in leather by Spinneybeck, a round rug and Cobble Hill Adams sofa from ABC Carpet & Home, a Pedrera coffee table by Gubi, and a Bob side table by Poltrona Frau. An automated lift raises a TV from inside the custom millwork under the window. Acid-etched tempered glass doors lead to the bedroom.
The concrete bearing walls are left exposed in the interior to tie the living spaces with the rock outcroppings.
The repurposed divider slides into place and helps trap heat generated from the wood-burning fireplace.
The timber doors of a former garage have been repurposed into a room partition that separates the main living area from the rest of the ground floor.
In the living area, Lou sits on a Room & Board sofa, while one of the family’s two Great Danes relaxes nearby; the fireplace is by Montigo.
Wraparound windows and sliding glass doors lead to the mahogany deck, giving the home a strong sense of indoor/outdoor living.
Downstairs, a Knoll Barcelona chair joins a Piuma coffee table by Antonio Citterio for Flexform.
"I prefer to think of it as a lower level because it no longer has the feel of a basement," explains Silver. A large picture window lets in lots of natural light and frames an atrium filled with succulents.
The opening to the dining area has been increased, and the square footage added to the original footprint has allowed for a grand staircase that now connects the lower level.
The open plan was designed for family gatherings and easy entertaining.
The floor in which the living and dining rooms are located on is made of reclaimed wood. The space takes on a midcentury vibe and has been furnished with pieces from Brazilian designers from the 1950s and 60s, such as Jorge Zalszupin and Sergio Rodrigues.
An original brick wall with an arch opening frames views of The Press Room, a cozy lounge lined with paneled walls painted a deep cranberry hue to match the Press Room bar front.
 The firm's mandate was to create architecture that worked, yet "disappeared."
One of the architects' main focuses during the remodel was opening up the interior space.
Deep overhangs keep the harsh sun at bay.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.