109 Living Room Recessed Lighting Bench Design Photos And Ideas

Board-formed concrete punctuates the home, including in the living room, where it frames the fireplace. The sofa is by Montauk.
This walkway leads across the hall and through a passageway to a room where the cats’ litter tray is kept.
On the second floor, the Megacabinet culminates in a desk with a buffet and a wine fridge, as well as a sofa with hidden storage.
A full-height wall of glass brings additional natural light into the open-plan living area. The step down creates a cozy divide in the space.
Front area with kids and dog
Concrete floors keep the interior cool in the summer.
Studio B repurposed and reupholstered much of the existing owners' furniture. Wire-brushed, white oak flooring, cabinetry, and millwork provide cohesiveness throughout the space.
The studio's living space features a “Lo Chair” from jdlee Furniture.
The studio is set upon a floating concrete slab. The wood-wrapped facade provides passive cooling through cross ventilation.
A few steps lead up to the dining room area.
The elegant space is anchored by a brick, wood-burning fireplace.
Most of the furnishings are from from Globe West.
Whitewashed brick wall, Maple butcher block bench/hearth, Fenix & Steel fireplace by Lignum Cabinets
The view from the kitchen.
The kitchen has a breakfast bar for casual dining.
Fronting Alamo Square Park, the living room’s pitched ceiling creates an expansive space for socializing and relaxing. The space is accented by a custom sofa and window seat by Franciscan Interiors, rocking chairs from B&B Italia, a Lake low credenza by BDDW. The fireplace-adjacent bench seating is upholstered in William Yeoward Alverdia fabric in Ocean, complementing the teal accents in the adjoining dining room and kitchen.
Anchored by a circular fireplace and sculptural hood, the circular living room features a 40-foot-long built-in seating area, as well as walls of glass.
When the husband-and-wife team behind Austin-based Co(X)ist Studio set out to remodel their 1962 ranch-style house, they wanted to update it to suit their modern lifestyles—as well as demonstrate the design sensibilities of their young firm. The original home was dim, compartmentalized, and disconnected from the outdoors. Architects Frank and Megan Lin opened up the floor plan, created an addition, and built an expansive back porch, using several reclaimed materials in the process.
Interior finishes include wide-plank European white oak flooring, Pietra Serena limestone slab inlays, rift cut white oak cabinetry, and wax steel detailing.
Full-height glazed doors flood the interior with natural light and open up to an outdoor brick terrace.
In the living area is a U-shaped, multi-use couch that can be easily turned into a guest bed when needed.
Recessed lighting keeps the interiors elegant and bright.
living area
Living Room reading corner
From the open-plan living and dining area to the adjoining bedroom, the owner can enjoy spectacular views of the sea.
The concrete fireplace draws attention to the sloped ceiling, as well as to the unique lighting feature above.
Massive glazing in the communal area frame views of a desert knoll to the north.
Fireplace Detail w/ Custom Hinged Screen
Living Room
Between the garden courtyard and sheltered decks that lead out to a pool is an internal living wing. Here, the slope of the timber clad has been carefully placed to provide shelter from the common high winds.
The gray-blue siding continues from the exterior to the interior to reinforce the seamless indoor-outdoor experience. The Callen chair and ottoman are from Room and Board.
Extensive glazing provides ample natural light and panoramic views of the surrounding scenery.
Modern Danish design has informed the minimalist interior, which is dressed in cozy fabrics and a muted natural palette.
Glass vases by Michael Ruh, and ceramic vases by Daniel Reynolds, both for The New Craftsmen.
The cabinetry in the kitchen flows into the living area. Here, the dining table can be linked and extended to accommodate up to 12 guests.
Main living room view.
Potrero Residence Living-Dining-Kitchen
Potrero Residence Living
The living room features stunning views of the infinity pool and beyond.
Walls of glass create a seamless flow—integrating the home into its surroundings.
Pederson locally sourced the El Dorado tile arranged in a 3D pattern for the fireplace and entrance wall.
The family wanted a house that felt like a traditional bungalow. The architects achieved this by creating a low opening at the rear terrace, with low pivot and sliding doors opening through the house and framing the ocean view beyond.
Upon entering the house, one immediately sees right through to the rear garden from the main corridor.
The floor in which the living and dining rooms are located on is made of reclaimed wood. The space takes on a midcentury vibe and has been furnished with pieces from Brazilian designers from the 1950s and 60s, such as Jorge Zalszupin and Sergio Rodrigues.
A cozy family room has been created off the kitchen, and includes a custom built-in breakfast nook and sofa.
Here is a glimpse of the mesmerizing views the home frames of the surrounding Bay Area.
 The firm's mandate was to create architecture that worked, yet "disappeared."
With a sleek, contemporary profile, the Drake is equally comfortable in rugged terrain or a more refined setting. Here is a look at the ladder accessing the storage soffit. The bathroom window extends your sight-line through the space and outward.
Full-height glazing wraps around the living spaces, which overlook the expansive Wyoming landscape.
Thanks to a spacious bookshelf and plenty of seating, this vibrant area is an inviting spot to read and relax.
A floor-to-ceiling sliding door offers direct access to the patio and yard. A yellow custom-built reading nook packs a playful punch of bold color, and certainly brightens up the gray days that the Pacific Northwest is known for.
Living room daybed and fireplace composition.
A daybed is set along the southern wall, next to two translucent, battened screens, that when opened, present beautiful views of the Brisbane river.
The living room faces the rugged coastal.
A stepped library and lounge area.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.