241 Living Room Chair Bench Design Photos And Ideas

Located in Portola Valley, California, this renovation of a William Wurster Ranch house began with a study of the home’s history. Inspired by original photos of the 1950s home, the renovation refreshed its significant architectural past without detracting from its Wurster essence.
Glass sliding doors by Bayerwald Fenster Hausturen offer a portal to the outdoors.
A small loft space sits above the living room and overlooks views of the forest and sea.
Architects Alice Fung and Michael Blatt designed their own home in Los Angeles, complete with a modern fireplace design clad in galvanized steel.
Gorgeous golden-yellow Cini Boeri Botolo chairs pair perfectly with the chapel's neutral palette and high ceilings.
The bastion wall has been incorporated into the lobby's design.
When the husband-and-wife team behind Austin-based Co(X)ist Studio set out to remodel their 1962 ranch-style house, they wanted to update it to suit their modern lifestyles—as well as demonstrate the design sensibilities of their young firm. The original home was dim, compartmentalized, and disconnected from the outdoors. Architects Frank and Megan Lin opened up the floor plan, created an addition, and built an expansive back porch, using several reclaimed materials in the process.
The owners of this 2,800-square-foot, remodeled ranch house in Del Mar wanted to incorporate the house’s original ranch vibes as well as Scandinavian elements.
Interior finishes include wide-plank European white oak flooring, Pietra Serena limestone slab inlays, rift cut white oak cabinetry, and wax steel detailing.
A view of the dining area and living space from the kitchen. The floors are polished concrete while the walls are lined in baltic birch. The lighting is by Hamster.
The south side of the living areas are lined with clerestory windows and casement windows. Also pictured is one of two fireplaces in the home.
Full-height glazed doors flood the interior with natural light and open up to an outdoor brick terrace.
The living space has french doors leading to a separate study.
The patterned use of handmade Beldi tiles is used to delineate the space. The vintage olive-green leather sofa is from Mario Bellini Camaleonda.
A look at the open-plan living space.
A hanging fireplace in Madrona brings warmth while staying compact.
The open-plan living room features a wall of glass with sliding doors that lead out to a pool.
The L-shaped house has two perpendicular wings: one that contains the common areas, and another that contains the bedrooms.
The roofs of both wings converge at the garden to create a continuous porch around the house.
living area
living area
In contrast to the bright interior colors that originally dressed the home in the 1950s, the Bergren Residence now has a more restrained and subdued appearance that highlights the material palette.
The zen garden placed at the heart of the ryokan is designed to "juxtapose east and west; traditional and contemporary."
The living room opens to a spacious outdoor deck.
The updated kitchen offers contemporary living with a midcentury-modern vibe.
Rich, barn-like wooden beams punctuate the sleek, airy interiors, adding texture and character. Pops of color from the bright pink sofas, combined with the hand-knotted rugs, add a sense of luxury to the polished concrete floors.
The apartment has been carefully configured to take full advantage of the 180-degree views of the city skyline.
The fresh, white interiors help the home feel more spacious and offset the exposed wood beams.
From the open-plan living and dining area to the adjoining bedroom, the owner can enjoy spectacular views of the sea.
Interior looking into back space
round room
Massive glazing in the communal area frame views of a desert knoll to the north.
The homeowners are avid readers, and built-in book storage and reading nooks cater to their lifestyle, adding warmth to the interiors.
Living room: with oak herringbone floor, custom made 5 meter long tv-bench made of birch plywood. Treated with natural soap and osmo wax. Dining table also made of same materials with doubled 18 mm plywood glued together and added brass details. By creating an open space plan, the living room looks more spacious with the natural light added. LED lighting on the transition of wall/ceiling and on the tv bench.
Floors have been covered by a thick coat of white paint.
Between the garden courtyard and sheltered decks that lead out to a pool is an internal living wing. Here, the slope of the timber clad has been carefully placed to provide shelter from the common high winds.
From the living room wall, a panel folds down to reveal a bookshelf, while also forming a table.
The gray-blue siding continues from the exterior to the interior to reinforce the seamless indoor-outdoor experience. The Callen chair and ottoman are from Room and Board.
Sutherland opened the second story and converted it into a loft, which matches the ample seating below.
Extensive glazing provides ample natural light and panoramic views of the surrounding scenery.
Modern Danish design has informed the minimalist interior, which is dressed in cozy fabrics and a muted natural palette.
In this view of the living room, the landscaped courtyard is visible. "External spaces become an extension of living zones, maximizing the usable area of the site and contributing to the sense of generosity of space," the architects explain.
The extensive glass walls are composed of sliding panels in order to create complete indoor/outdoor flow with the courtyards on either side. "The two main courtyards are oriented to maximize morning sunlight into the home and permit cross ventilation," note the architects.
The glass addition wraps a tiled courtyard with a slim lap pool that is bordered on the other side with another landscaped courtyard.
Living Room
Natural light and wood features connect the existing living area to the addition.
The open living, dining and kitchen space opens out on to the rear garden.
The residence was designed by Baltimore-based architecture firm Ziger/Snead and built by Blackhorse Construction. Its living room features chairs by A. Rudin and a daybed and sofa by Bright Chair.
The cabinetry in the kitchen flows into the living area. Here, the dining table can be linked and extended to accommodate up to 12 guests.
Within the largest of the three buildings is an open-plan living area and bedroom that’s separated by a bathroom and utility area.
Sutherland opened the second story and converted it into a loft, which matches the ample seating below.
Original wood features mix with airy daybeds at the front of the property.
Fireplace
Wein House - Besonías Almeida arquitectos

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.