326 Kitchen Refrigerator Concrete Floors Design Photos And Ideas

White plasterboard walls and white kitchen cabinetry maintain a simple palette for the home, letting the views take center stage.
The kitchen features custom cabinetry and Caesarstone countertops.
The dining area features a Cherner table and Series 7 chairs by Arne Jacobson that are brightly colored to represent the color wheel.
A curving skylight illuminates the minimalist kitchen of a dwelling in Bondi Beach, Australia, that was renovated by Andrew Burges Architects.
In California's idyllic Sea Ranch community, a vacation home privileges views of the Pacific Ocean and fog-shrouded trees. The bright and airy interiors, following a crisp, Scandinavian aesthetic, are pared back to retain focus on the spectacular surroundings.
The Bracy Cottage — Kitchen + Dining Room
"The galley-style kitchen on the south boundary has a slim footprint compared to the rest of the house, and allows for north-facing windows almost measuring 16 feet in height," says Naughtin. "The windows can be opened to draw warm air up and out of the space."
The cabinetry in the kitchen is rift-sawn, dark-stained white oak that complements the ceilings and contrasts with the white walls. The dark-pigmented concrete floors were intentionally left untreated in order to convey a sense of time. “As the home ages, the floor ‘records’ the construction process, foot traffic, wine spilled at birthday parties, drips of olive oil from anniversary dinners, watermarks from relaxing showers, and so on,” says architect Hunter Gundersen. “Every action will be subtly set in stone before it’s quickly cleaned up or swept away. Over the years, a patina of life will build up, adding depth and beauty to the interior.”
The custom cabinetry with pronounced wood grain is one of the materials chosen for its haptic qualities.
Whitewashed Tasmanian oak slats line the ceiling of the kitchen, which is designed to be hard-wearing for a family with a passion for cooking. Custom joinery surrounds the space.
The all-electric kitchen features oak cabinetry and a marble countertop.
Birch plywood with a white wash forms the cabinetry in the kitchen and the island is topped with marble. Perimeter counters are Corian. The faucet is Astra Walker and the cabinet handles are Made Measure.
The kitchen is anchored by a deep window seat with views of the harbor. “My favorite place in the house is the built-in deep daybed off the kitchen, from where I like to look out onto the water with a book in hand,” says Fox. “Having the view of the water and getting cozy in that spot is perfect.”
There is no overhead lighting here, but that’s just fine by Szczerbicki, who prefers to avoid “blasting one massive level of light.” Working closely with The Lighting Guild, he went for a more layered approach. Above the cabinetry, LED lights point up to illuminate the rafter, and a custom, linear pendant hangs above the island. “Every piece of lighting was designed with a specific task in mind,” says Szczerbicki. “As it gets darker, you slowly turn on key lights in key locations so the light level gradually grows.”
Rather than covering the ceiling completely with a sheet or board, Szczerbicki tucked the insulation above the rafters and sealed it in so that the ceiling’s structure was still visible. Painted in white, it becomes a sculptural element that highlights the volume of the space.
Exposed brick from the original structure remains as an “echo of the house that was here before,” says Szczerbicki.
The kitchen and dining area opens out to a narrow balcony that overlooks the internal courtyard and has views over the bay. The DC09 dining chairs are by Inoda + Sveje for Miyazaki Chair Company, and sourced from Great Dane Furniture.
 “We did a style of kitchen that you would find in Oaxaca,” says the designer. It’s simple and durable, and made for cooking any type of food.
“The home wasn’t an inexpensive house to build,” says architect Peter Tolkin. “At the same time, it doesn’t have very fancy interior finishing. We wanted to design a modern house with a certain kind of spirit, and we didn’t think that the interior materials needed to be overly fancy. The two places where we really splurged—I think to great effect—were on the tiles in the bathrooms and kitchen, and the copper cladding, which protects the house but also has a very strong visual component to it.”
The double-height volume over the kitchen and living room creates an airy feel. An elevator provides an alternate way to ascend to the upper levels.
The in-law suite shares two walls with the main house to save construction and operation costs, but is equipped with a separate entrance, a private patio, and a full kitchen, living area, ensuite bedroom, and laundry.
The backsplash in the kitchen is a frameless sliding window that offers natural cross ventilation. It currently frames the ti-tree fencing, but as the landscaping grows greenery will be visible.
The material palette is subtle, with a few feature elements. In the kitchen, for example, white cabinetry matches the wall finish for a seamless appearance, while the marble countertop is a nod to the owners’ Italian heritage and provides a natural focal point for entertaining.
Natalie loved the original painted metal kitchen cabinets, elevating them with gray leather drawer pulls. She also removed the upper cabinets from the wall and added a patterned tile backsplash that extends to the ceiling. The kitchen island was removed, making room for a dining room table, and the ceiling light was replaced with an Orikata Saucer pendant light from Room & Board.
Ice Green marble from Signorino Stone forms the backsplash and countertops. The island bench was custom built with 2PAC grooved MDF in the front and Tasmanian oak legs. The bespoke kitchen hood is made from folded metal with a bronze detail seam up the middle.
A scullery sits behind the kitchen.
The kitchen island features a top made from concrete and rimu, a native New Zealand timber. As rimu is no longer harvested, the piece was pulled from a swamp and is potentially around 1,000 years old. The split between the concrete and timber reflects the split between the flooring materials. “The faceted form of the island ties into our concept and links to the fractured forms on the exterior of the house,” says Craig.
Sasaki placed an open-plan kitchen, dining area and living space on the second level; a flexible loft space is situated above the kitchen.
The home's kitchen is located in the second structure.
The Arguedas family—including a toddler and two dogs—lives here year-round. “We were looking for a restoration that was sympathetic to the midcentury aesthetic, but it also needed to be practical and have modern comforts,” explains Roberto Arguedas.
Kitchen
The Heath Tile kitchen backsplash features the Alabaster colorway of the Mural series, which features six different glaze blends. The subtle variation complements the plasterwork and white oak timber used throughout the interior.
The dining table and chairs in the kitchen were handcrafted by the homeowner from timber harvested on-site.
The communal kitchen in the main house provides a space for guests to gather and cook together. This space is sleek and modern with hardware-less marine-grade plywood cabinets and a large, concrete island with seating.
The front and back doors are only 12 feet apart from one another, separated by the living space at the heart of the home. The open floor plan allows the living space, den, dining room, and kitchen to flow into each other, while the way the volumes are positioned makes each space feel distinct—this works well for entertaining both large and small groups.
The kitchen countertops and backsplash are Carrara marble slabs, while the cabinetry is crafted from vertical-grain white oak, which adds warmth while contributing to the brightness of the interior palette.
The island bar in the kitchen features white Arcilla Field tiles by Ann Sacks that match the turquoise tiles used in the guest bathroom. The lights above the bench are classic VL45 Radiohus pendants, which were originally designed in the 1940s by Danish architect Vilhelm Lauritzen for Louis Poulsen for the construction of the Radiohuset building in Copenhagen.
A Heath Ceramics tile backsplash in neutral tones offsets the custom walnut cabinetry.
An island with seating from Blu Dot is joined by a custom walnut table fabricated by SOBU. The paint color on the island, Pigeon by Farrow & Ball, syncs with the new poured concrete floors.
The new kitchen is also a galley layout, but has more room to spread out lengthwise.
The stove was kept in place in order to retain the position of the gas and venting. The designer dropped the sill on the right-side window to the floor. Sleek black cabinetry is topped with Essastone Concrete Pezzato weathered stone on the perimeter, and custom terrazzo on the island.
“We don’t need the full ‘breakfast bar’ that is a feature of so many modern kitchens, as we make a point of eating together as a family at the table for meals,” say the clients. “The stools under the cantilevered bench are usually used while chopping vegetables with a glass of wine in hand.”
Bright red laminate shelves hold the family’s coffee supplies in a delightful reveal.
Pops of red—via the Louis Poulsen lights and Vola tap—are a nod to the homeowner’s favorite hue.
A wall of custom blackbutt cabinetry conceals the fridge and lots of storage.
A pantry and painting studio are tucked behind the kitchen, which is outfitted with black granite counters and oak cabinetry.
Large sliders by LaCantina Doors bring ample light into the kitchen, which features a blackened steel pendant by the architects and De Haro counter stools by Fyrn. <span style="font-family: Theinhardt, -apple-system, BlinkMacSystemFont, &quot;Segoe UI&quot;, Roboto, Oxygen-Sans, Ubuntu, Cantarell, &quot;Helvetica Neue&quot;, sans-serif;">Concreteworks countertops, a Wolf range, Kallista sink, and Boffi faucet also fill the space.</span>
The homeowners love the flow of the kitchen, dining room, living room, and butler’s pantry—so much so that they've already had more parties since moving in than they did in 26 years at their prior residence.
The curved wood ceiling leads to a large oculi that brings in all-day sunshine and reinforces the home’s connection between inside and out.
The kitchen is open to the living area, and the guest bedroom can be seen beyond. The picnic table is by Hudson Workshop, and the bright-red light fixture is by Santa & Cole.
Black kitchen cabinetry and appliances reinforce the interior's contrasting color palette. The double-height space also emphasizes the structure's A-frame design with soaring ceilings.
The dairy’s northern facade sits toward the rear the residence, where the dining room, kitchen, and casual meals area are located. An original window, now with acoustic glazing, connects the music studio located within the dairy with the casual meals area.
The original wood ceiling was revealed, and the appliances are also freestanding. Shelving and lights are also by Vipp.
"In the kitchen we wanted to create an austere volume filled with natural light that allows for a small room to feel so much bigger," says Hazelbaker.
The modular unit is by Vipp, and was chosen to visually juxtapose the new addition with the existing structure.
In the kitchen, a Bosch oven and Electrolux fridge join stools by Taller Capitán. A Belly pendant by Nordlux hangs overhead.

The modern kitchen is the heart of the home. Cooking and conversing go hand-in-hand as meals are created, memories made. Whether teaching an old family recipe, reading the newspaper in a breakfast nook, or chatting over the daily morning coffee, the ritual of the everyday begins here. Spark your imagination by browsing our collection of modern kitchens. From popular counter materials like marble, granite, quartz, and wood; to stunning examples of white cabinets; to flooring options like hardwood and concrete, these projects showcase it all. You'll also find ideas for backsplashes, lighting, appliances, and sinks.