175 Dining Room Storage Table Design Photos And Ideas

DZINE Concept did the interior design throughout. The dining room features a Liquid table by Baxter and Charme chairs from Busnelli.
The white oak floors are echoed in the cabinetry of the kitchen and the millwork of storage in the living/dining area.
The dining area features a limited-edition lamp from Habitat.
The original mahogany paneling remains in good condition.
The family gathers at an early prototype of the Achilles table from the Pinch collection. Surrounding it are chairs that were designed by Russell and produced by Ercol for London’s Holland Park School. The couple built the doors and windows themselves.
The kitchen was sunk down a few steps to better define it from the rest of the living spaces, while built-in, Douglas Fir cabinetry maximizes and streamlines storage. The custom Douglas Fir table is by ZZ Contracting.
The dining space. The Joules midcentury modern chandelier was ordered from Etsy.
The semi-enclosed dining room faces the front of the home, where the expansive porch wraps around the entire property.
The interiors were dressed in furnishings from MUMO and Artenluz lighting.
The wine cellar can be seen through the glass section of the floor.
When the glass partitions are open, the passive heat from the conservatory is then released into the adjoining living spaces.
The dining area sits just off the kitchen.
For the dining nook, Woodline Design created a custom table and banquette featuring cushions wrapped in Great Outdoors Shale fabric. The chairs are the Harp 349 by Roda. The "Fresh Crabs" sign adds a beachy, folk art feel.
Built-in buffets are a standout feature of the dining room.
The sun-drenched dining nook.
"I painted these bookcases white to brighten up the space, but then nothing else matched them," says Janelle. "So naturally, everything else in the room had to go so that the bookcases could work. So pretty much this room was built around white paint."
Another simple, white kitchen with black countertops is this diminutive kitchen in Singapore. Light pours in through the large window, and a tiny but tasteful farmhouse kitchen table rests in the middle of everything.
Benjamin Moore Hale Navy paint was used for the cabinets, which were fitted with brass handles.
The wall of windows is original, while the floor received new concrete. Horner also specified a new stove and hood, as well as a new backsplash in large textured field tile from The Surface Store in Portland.
In the dining room, a marble-topped Saarinen table is surrounded with pink Eames chairs.
Horner replaced the closed storage with custom, open shelving that now connects to the entry, increasing natural light and sight lines throughout the house.
In the dining area sits Finn Juhl 109 chairs, a bespoke table, as well as a chandelier from Flos. There is also a Le Corbusier painting on the wall.
Artwork by Ukrainian artist Artem Prut.
Frattino table by Miniforms.
Simple yet stylish, the studio has a kitchenette and dining area.
The living, dining, and kitchen spaces flow into one another.
The design team exposed the original brick highlighting the warmth of the original wood ceiling.
For the dining area, Nicolas restored century-old Tyrolean chairs that he found at a Santiago flea market.
Matte-black Tolix chairs surround a 14-foot harvest dining table that dates back to the 1800s.
Arranged along a central spine, the Grant House has an open floor plan, a family room, and a kitchen and dining area that merges with a step-down living space.
The couple loves to entertain, so it was important that the downstairs living area have a good flow between the kitchen, dining, and living areas. A dramatic chandelier from Lindsey Adelman hangs from the double-height ceiling, punctuating the space.
Wood beams and concrete walls emerge from cutaways in the drywall, revealing the building’s industrial skeleton. The custom steel-and-oak dining table is by Ohio Design.
A gray table, mint-green pendant lamp, and blue dining chairs are located in the dining area.
View of dining area and outdoor porch in the trees by Low Design Office
Dorchester Interior Dining Room
The living-room and the terrace
In the dining room, the  sliding-panel cedar cabinets feature a glass display case reminiscent  of the tokonoma found in traditional Japanese architecture, to which Girard professed a “profound debt.” In the kitchen, original pale orange Formica counters were replaced with crisp white ones.
Fitted cupboards and bookcases help create a streamlined look throughout the home. Jutting into the space from the interior walls are rod-like metal lights, which add to the vintage feel.
The deep blue color is extended into the dining space, and provides a colorful accent to the back wall of the seating area.
The custom built-ins create the perfect breakfast nook, complete with a built-in bench and pantry storage on both sides. A new window draws additional daylight into the space.
A sunlit, open-plan living room, dining room, and kitchen are located on the first level.
The original staircase in the northern section was demolished, and a new staircase with a skylight was built in the center of the house.
Indoor/outdoor living was a priority in the redesign, and the interior was reconfigured so that views of the backyard and the majestic gum tree can be immediately seen as soon as the front door is opened.
Recycled timbers are used throughout the home from the curved bench to the joinery in the kitchen. The kitchen also connects to a cold-store walk-in pantry that’s cooled with an in-slab ventilation pipe funneling cool under-house air.
A wall of polished plaster extends to the rear, accentuating the ceiling height and adding a raw, textured finish to the otherwise polished interior space.
"The views to the north are unsettling, with tall, dense forest always in dark shadow," notes the architects. For that reason, they positioned the cabin so this serene seating area would take advantage of the southern view, which is more expansive.
The full-height sliding glass doors have been added to mediate the threshold between the garden and house.
Interior view toward breakfast area
Entry courtyard to the right and dinning room in the front flanked by covered glass patio.
Dining room with a covered patio and fabric curtain(open position) for privacy and harsh south sun.
The walls, ceilings, windows, and cabinetry were all strategically positioned to unveil views to the outdoors.
The home references Singapore's lush outdoors with an abundance of natural light, greenery, and timber.

The modern dining room is where the universal ritual of breaking bread brings us together. The projects below showcase elegant configurations and designs that encompass chairs and tables, bars and stools, lighting, flooring, and fireplaces.