165 Dining Room Rug Floors Chair Design Photos And Ideas

White-washed birch plywood has been used for the interior walls.
Tom Dixon's Beat pendant lighting hangs over the dining table.
Frattino table by Miniforms.
The living room is capped by a dining area at the other end, where another wall of glass opens to the other side of the home, creating the potential for lovely cross breezes.
A former factory for Alexander Thomson & Sons Pattern Makers—a company that made wooden forms which were then cast in metal for propellers—this old building now has a new second floor and an excavated cellar, which has increased its floor space from 3,500 square feet to a whooping 8,500 square feet.
The design team exposed the original brick highlighting the warmth of the original wood ceiling.
Walls were knocked down to connect the living room and dining area, while a see-through fireplace partitions the rooms. The bright fuchsia rug was a vintage find.
Bright interiors are thanks to high ceilings and ample glazing.
The light-filled dining area.
The kitchen is spacious, open, and bright, overlooking a more casual eating-and-sitting area.
A magnificent corner sliding door unit opens up to expand the home to an outdoor deck.  “When you walk in and look at the mountains, the beauty is overwhelming,” adds Pam.
Arranged along a central spine, the Grant House has an open floor plan, a family room, and a kitchen and dining area that merges with a step-down living space.
Original details include warm mahogany paneling and period-specific VCT tile throughout.
A look at the dining room from another angle which emphasizes the indoor/outdoor feel.
Globe pendant lighting brightens the home while bringing an authentic midcentury touch to the dining room.
The dining table is where Kate starts her day with a cup of tea and her laptop, sorting out her calendar, booking travel, and catching up on emails. Typically, she has music playing to keep her focused while she’s home alone. And, as she’s bouncing around so often, when she’s not unpacking, doing laundry, and repacking for her next trip, she’s planted on her back porch with friends, garlic cheese bread, and a bit of vino.
The company, which has already completed 500 projects, mostly in Russia, is now taking pre-orders for Europe and the United States.
By saving money on her dining table, which is a piece of walnut countertop from IKEA, Morrison was able to budget for splurges like a bespoke, pink velvet sofa from Anthropologie. The artwork is by her brother, who also happens to be her roommate.
In the Library, built-in bookcases and a long banquette (upholstered in Kravet’s Versailles Velvet fabric, color E25600) were installed on the far side of the room.
The Library, which serves as a dining room at the inn, was given a bold color scheme. The walls and paneling were painted in Farrow & Ball’s Stiffkey Blue, and the ceiling was given a lighter shade. The Dallas Chandelier from Arteriors adds a sleek, contemporary edge to the space.
The most hands-on part of the inn’s facelift happened in the bar and adjacent lounge area, where the front desk was removed and the bar was elongated. A new bar-back was constructed out of wood shelving and supported by copper piping.
In the lounge, banquettes are upholstered in Lee Jofa’s Saranac Cord fabric in gold.
The drafty windows on the south facade all had to go. “That alone cost more than my previous house,” says Simon. “The heritage people wanted the glass to have the same shine and coloration.”
The dining nook sits right off the living room and also embraces striking views.
The wood shutters provide ever-changing patterns of light.  As the sun changes throughout the day, the light falls in diverse patterns through the light-filtering screens.
The large spans of glass provide unlimited views to the outdoor landscape.
Light stone paving and wooden beams run continuously from interior to exterior, further blurring the boundary between the two.
Exposed wooden beams draw in the natural elements. Furnishings and textiles are composed of similar materials, creating a subdued and relaxed interior palette.
The dining room table is perfectly positioned to enjoy the sweeping views of the Sörmlands archipelago.
The deep blue color is extended into the dining space, and provides a colorful accent to the back wall of the seating area.
The custom built-ins create the perfect breakfast nook, complete with a built-in bench and pantry storage on both sides. A new window draws additional daylight into the space.
This result is an energy-efficient, eco-friendly building that has a minimal impact on the environment.
Tom Dixon's pendant lighting over the dining table perfectly helps define the space, further adding to the striking balance of light and dark. A custom staircase leads through the three levels of the home.
The new kitchen-living area is spanned by a 25-foot steel beam.
The kitchen is off the dining area and opens to it with a retractable door and window.
The dining room has the sense of being in a glass-enclosed structure in the woods.
Aplomb Suspension Lamps hang above the dining table, which is set above a custom area rug by the client's interior design firm. Sally, one of the cats, is seen here.
A vintage dining table built of reclaimed 18th-century English floorboards is combined with Donghia's Anziano chairs, which is a modern take on the ancient Greek Klismos chair.
When the sliding panels in the master bedroom are recessed, the opening allows natural light and views to flow unobstructed through the home.
The apartment has rift-cut white oak floors, as well as floor-to-ceiling white oak millwork in the living lounge and dining area.
"We maximized natural lighting, ventilation, and contact with the outdoors in all environments, which sometimes open onto the street at the height of the treetops, or opens onto an outdoor area with a tropical garden," explains the architects.
The dining area leads to the kitchen which sits behind a grand wooden pocket-door, allowing the space to be closed off as needed.
The predominately timber palette carries over into the Quantum custom-made triple-glazed casement windows framed with unfinished, reclaimed Redwood on the exterior and Douglas Fir, finished in clear lacquer, on the interior.
Operable full-height glazing opens the dining room up on both sides.
The home has 4,305 square feet house of living space. Each volume conveys different character and expresses different moods.
Plenty of nooks and alcoves provide intimate spaces within a relatively large house.
The owners chose to keep some of the original Eichler elements in the revamp, including the stained tongue-and-groove redwood ceiling decking and the luan wall paneling. However, the luan paneling has been lightly sanded, cleaned, and re-stained.
Large picture windows bring much sunlight into the dining area.

The modern dining room is where the universal ritual of breaking bread brings us together. The projects below showcase elegant configurations and designs that encompass chairs and tables, bars and stools, lighting, flooring, and fireplaces.