A winter vacation retreat for a private client in Vermont, this 4 bedroom home sits nested on a hill facing north towards the White Mountains. Careful coordination with the conservation department allowed for select view corridors within the tree range. Vernacular materials such as hardiplank siding, sheet metal, board formed concrete and timber framing are reinterpreted with a modern focus. Tall windows are strategically placed around interior spaces to provide optimal views out towards the mountain ranges in the distance and provide natural light to key living areas. The house also allows for strong ties to its surrounding landscapes with a bridge that connects its users to a network of paths leading up through the mountains.

Touloukian Touloukian Inc uploaded Vermont Residence through Add A Home.
Add your own project for the chance to be featured in Editor's Picks.
Landscape Design
  • Halvorson Design Partnership
Photographer
  • Anton Grassl
  • Erica Michelsen

Overview

Bedrooms
  • 4
  • Full Baths
  • 2
  • Partial Baths
  • 1
  • Structure
  • House (Single Residence)
  • Style
  • Modern
  • Year
  • 2016
  • Square Feet
  • 2500
  • Get a Daily Dose of Design

    Sign up for the Dwell Daily Newsletter and never miss our new features, photos, home tours, stories, and more.