The clients at Ruvigny Gardens found themselves in a situation similar to many Londoners living in a Victorian terrace. They had a small side return which they wanted to incorporate into their living space; a relatively small intervention which would transform their home.

The extension is sliced by a band of glass which separates the original house and the new bespoke kitchen. The brief was to create comfortable, warm spaces for living, and to avoid a cold, clinical aesthetic. This was achieved by carefully choosing a complementary palette of materials such as brick, glass, timber and a soft corian worksurface.

In addition to the side extension, there was a poorly constructed existing loft conversion completed many years before. By simply extending the loft by 30cm to meet the party wall, the layout could dramatically change, to create a grand master bedroom and ensuite.

Syte Architects uploaded Ruvigny Gardens through Add A Home.
Add your own project for the chance to be featured in Editor's Picks.
Architect
  • Syte Architects
  • Oliver Barsoum
Builder
  • Connacht Construction Limited
Photographer
  • James Morris
Bedrooms
  • 3
  • Style
  • Modern
  • Year
  • 2017
  • Get a Daily Dose of Design

    Sign up for the Dwell Daily Newsletter and never miss our new features, photos, home tours, stories, and more.