Oberfeld Residence

West Hollywood, California
Location
  • West Hollywood, California
  • Structure
  • House (Single Residence)
  • Square Feet
  • 10000
  • This project page was created by community member Studio Pali Fekete architects

    From the street, the crisp, white cement panels that clad the Oberfeld Residence’s exterior rise a modest 18’ from the street. However, almost secretly tucked away towards the back and the panoramic views, a clean, modern 10,000-square foot home emerges containing two main floors, a basement, a grand lawn, infinity pool, and an all-encompassing view of the Los Angeles basin.

    In plan, the structure is an L-shape, embracing the view across its angled infinity pool.

    Staring back at the house from its private landscape, a transparent glass main level is topped by the master and family bedrooms.

    The vertical louvers provide a unique architectural contrast to the building’s strong horizontal elements.

    Clad in glass and shielded from the sun’s intensity by a series of custom-designed vertical louvers, cut from the same cement panel material that wraps the street façade of the home.

    The composition of the home itself is fluid: blending indoor and outdoor spaces with subtle divisions and natural material integration throughout.

    Ample public and private areas make the home overwhelmingly livable – a private oasis, harmoniously nestled into this fairly urban environment.

    Posted By
    Studio Pali Fekete architects
    @studiopalifeketearchitects
    Founded in 1988, Studio Pali Fekete architects is a Culver City based multi-disciplinary architecture firm. The studio’s approach adheres to the tenets that constant ingenuity and inventiveness - grounded in knowledge and admiration for the tried and true - are the hallmarks of excellent and elegant architecture. www.spfa.com
    Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
    The author will be notified whenever new comments are added.