The Lac Brûlé House is located in forest on 15 acres of land the house was located on a plateau in mountains. Local materials, textures combining wood and aluminum. These clean, rectilinear volumes create spaces that intersect, letting light into the sky and give a view of the forest at all times. All seasons of the Laurentians are in the spotlight.

Jean-Yves Rouleau, designer uploaded Maison Lac Brûlé through Add A Home.
Add your own project for the chance to be featured in Editor’s Picks.

The site

South façade

South elevation with screen porch

Aluminium tiles on the exteriors walls, aluminium inserts into the wood clading.

Volumes of roofs with lines accentuated by the cutting of black aluminum

North façade

Main entrance façade

Théo the Leonberger owner dog :)

Garage and greenhouse

Interiors

Staircase

Kitchen, all wood finishes was taken from the forest.

Corridor view

Jean-Yves Rouleau, designer of the Lac Brûlé House, enthuses that the home’s “clean, rectilinear volumes create spaces that intersect, letting light into the sky and give a view of the forest at all times.” Near the living room, a skylight filled with a hammock allows the homeowners to view the stars at night.