KT Apartment

臺灣省, 台灣
Location
  • 臺灣省, 台灣
  • Type
  • Modern
  • Year
  • 2016
  • Square Feet
  • 700
  • Bedrooms
  • 2
  • Full Baths
  • 2
  • This project page was created by community member Marty Chou Architecture

    This project is about designing a home for a young couple, their dog, and future child within a 70㎡ interior space, and how to make space in such a limited condition to create an unique living experience.

    “Public, private, cook, eat, sleep, bath, and work” - all these basic everyday-needs, if not divided by walls and rooms, interesting things start to happen: functions are rearranged, space is released.

    We organize a series of functional blocks throughout the entire apartment to condense functions, and create space in between. The interior then become a bit like a small city - functional blocks are as architecture, spaces around them are as public spaces where daily-life happen. Living amid them resemble roaming in the street and alley, at times wanders into open spaces, at times spots surprises around corners.

    Although the entire apartment is one singular space, there are hidden sliding doors when privacy is needed, and is able to transform into 2 separate bedrooms.

    The entire apartment is one singular continuous space.

    Photo Courtesy of Marty Chou Architecture

    Spacious table top serves as cooking, dinning, and working surface.

    Photo Courtesy of Marty Chou Architecture

    The surface of materials are chosen to meet function, and also add reflection or depth for the space.

    Photo Courtesy of Marty Chou Architecture

    Objects and form are kept to its simplest state.

    Photo Courtesy of Marty Chou Architecture

    Space is divided and defined by functional block.

    Photo Courtesy of Marty Chou Architecture

    The recess(or alcove) give a sense of expansion of space.

    Photo Courtesy of Marty Chou Architecture
    Photo Courtesy of Marty Chou Architecture
    Photo Courtesy of Marty Chou Architecture

    Walls are detached from each other to further enhance the expansion of space.

    Photo Courtesy of Marty Chou Architecture
    Photo Courtesy of Marty Chou Architecture

    The only place in the apartment without a window, yet still has the benefit of natural sunlight during day.

    Photo Courtesy of Marty Chou Architecture
    Photo Courtesy of Marty Chou Architecture

    There are storage throughout the entire apartment, but its appearance is reduced to simple line that adds rhythm to the space.

    Photo Courtesy of Marty Chou Architecture

    The space is the result of the organization of functional block.

    Photo Courtesy of Marty Chou Architecture
    Posted By
    Marty Chou Architecture
    @martychouarchitecture
    Marty Chou Architecture is a Taiwan based design studio. We value beauty of simplicity, in design and in life.
    Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
    The author will be notified whenever new comments are added.